Alt wyniki

Reklama

Podwyższone wyniki GGTP, ASPAT i ALAT

.. ALT - 140, AST - 168 , GGTP - 766, bilirubina - 1,2, a dodatkowo wynik + Helicobacter pylori. Proszę pomóc co oznaczają tak złe wyniki? Co ma mąż zrobić? Jak to się leczy? Badanie aktywności enzymów wątrobowych i bilirubiny w surowicy wykonuje się pr ...

Antykoncepcja hormonalna i dieta po zapaleniu dróg żółciowych

.. ALT/AST ponad 200 ), CRP 59 [ 0 - 10 ]. Dostałam antybiotyk ( ciprofloksacyna ). Wyniki badan unormowały się i w chwili obecnej sa w normie tj. ALT - 19, AST - 25. Nadal biorę cholestil. W związku z tym mam pytania: 1. Jak długo muszę jeszcze stosowa ...

Podwyższone wyniki wątroby

.. ALT i 2790 AST !!!! terazwyniki w normie tylko bilirubin 1.12 Bardzo się martwię, moje Gamma GT wynosi 265,24 U/L, mam podwyższoną glukozę do 115,83 mg/dl.Bilirubina ok.w normie.Boje sie,czy to nie swiadczy o poważnej chorobie wątroby. Witam mój mąż ...

Reklama

Laesio hepatis Nephrolithiasis sabulosa ambilat susp

.. ALT 27,Kreatynina 90, eGFR 54. Co mogę zrobić? Czy Essential forte może mi pomóc? Zaniżone wyniki /Kreatynina 90nmol/l,oraz wielkości przesączania kłębuszkowego /eGFR/ 54ml/min/wskazują na PCHN/przewlekła choroba nerek.Powinna pani udać się do nefrol ...

Wyniki badań HBs Ag ALT GGTP

.. ALT 62 GGTP 69 Dziękuję i pozdrawiam ALAT i ASPAT podwyższony, co do HBsAg to czy był Pan szczepiony przeciw WZW B? Nie Niektóre laboratoria oznaczają HBs ilościowo. W takim przypadku zawsze podawana jest wartość graniczna, którą przyjmuje się za wyn ...

Co oznacza wynik: ALT42 i GGTP78?

.. ALT42 i GGTP78.Mam teraz zrobić próby wątrobowe.Co te wyniki dla mnie oznaczają?Mam 40 lat. Dziękuję za odpowiedż. W obecnych czasach już praktycznie nie wykonuje się prób wątrobowych, nie są jednoznaczne co do stanu funkcjonowania wątroby. Obecnie o ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

.. ALT 44 U/l, bilirubina całkowita 21,57 umol/l, fosfataza zasadowa 90 U/l, GGTP 27 U/l. Jeszcze Helicobacter pylori 1,66 U/ml. Czy te wyniki wskazują na coś poważnego. Mam 31 lat, raz w tygodniu wypiję lampkę wina, raczej tłusto nie jadam ale czasem s ...

Podwyższone AST 49 i ALT 53

.. ALT:53 U/l.Mam 20 lat i boje sie zebym nie działo sie nic złego z moją wątrobą.Pokazałem wyniki lekarzowi i zapisano mnie dopiero na 15 maja do poradni. proszę Pana Doktora o rade czy są to oznaki do niepokoju i co dalej czy czekać do wizyty,czy też ...

Podwyższone wyniki badań krwi - cholesterol, ALT, AST i GGTP

.. ALT 81.9 U/I Aminotransferazy AST 152.9 U/I GGTP 223.4 U/I Czy występują jakieś dolegliwości? Z jakiegoś powodu badania te musiały być wykonane. Podwyższone ALT 52 H U/L alt - 81 u/l ast - 96 u/l bol pod zebrami liczne torbiele watroby 8 mm Do Pani A ...

Wysoki Aspat i Alat, bóle pod żebrami i swędzenie skóry

.. ALT - 81,70 Helicobactera brak ( wynik 0,4 ) Czas protrombinowy w - w normie INR - norma Wskaźnik protrombinowy - w normie Sód - w normie Potas - w normie Glukoza - w normie GGT - w normie Cholesterol całkowity 200 mg/dl HDL - 48.60 mg/dl LDL - 127 T ...

Podwyższone ALT/GPT 65

.. ALT/GPT 65 Co to oznacza? Jak to się leczy?? Trzeba wykonać jeszcze dodatkowe badania tj. usg jamy brzusznej. Nie wiem jak wyglądają inne wyniki krwi. Generalnie na podstawie powyższych danych nie można nic więcej powiedzieć. ...

Wątroba o wzmożonej echogeniczności miąższu

.. altat i tak mi sie trzyma miedzy 47 - 70 a pozatym wszystkie wyniki byly dobre. i rok temu mialem wykryte stuszczenie watroby. i ten opis co malo rozumialem to byl teraz kontrolnie to moze sie troche zregenerowala ta watroba skoro jest co prawda w gó ...

ALT, ASP, GGTP, LAKTAT 10-cio miesięcznego dziecka

.. ALT - 2112, ASP - 1367, AFP - 92,61, GGTP - 404, LAKTAT - 3,21, bilirubina bezpośrednia - 15,9, bilirubina całkowita - 30. Po pobycie w szpitalu wyniki te spadły, ale jeszcze utrzymują się ponad normę. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ już nie wiem co ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

.. ALt i białka c reaktywnego. Moje wyniki : - bilirubina całkowita 7,3umol/l przy normie laboratoryjnej 3,4 - 17,0 - AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartośc ...

Nieznaczne podwyższenie prób wątrobowych

.. ALT 58 ( min 0 - max 55 ), AST 34 ( 5 - 34 ), LDH 187 ( 125 - 243 ), GGTP - 103 ( 12 - 64 ) Czy te nieznaczne powiększone wartości moga świadczyć o czymś poważnym ( chorobie ) Oprócz podwyższonego GGTP wyniki są prawidłowę. To może być stłuszczenie w ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

.. ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny ), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wątroby ( podwyższona aktywn ...

Wyniki prób wątrobowych ALT/AST a alkohol

.. ALT 87 / AST 37 / GGTP 93. Dwa lata temu USG wykazało objawy stłuszczenia wątroby. 3 dni przed badaniem spożyłem dużą dawkę alkoholu ( ok. 1 litra wódki ). Alkohol mógł zafałszować wyniki. Najlepiej powtórzyć badanie. Ile nalezy odczekac od ostatnieg ...

Podwyższone wskaźniki wątrobowe

.. ALT 450 AST ponad 400, bilurabina ok 55. Po pierwszych wynikach dostałem skierowanie na drugie badania i wyniki były niższe tj. ALT 180, AST ok 120, bilurabina wrociła do normy, natomiast wskaźnik GGTP był w okolicach 170. Dodatkowo zrobiłem badanie ...

Neutrofile

.. alt 52 norma do38 po za tym wszystko w normie prosze bardzo o interpretacje poniewaz jestesmy za granica i trudno o polskiego lekarza zeby sie dogadac z gory serdecznie dziekuje Wyniki rozmazu krwi nie mają znaczenia klinicznego ( niewielkie odchylen ...

Podwyższona bilirubina

.. ALT - 17 - U/L - AST - 13 - U/L Czy te wyniki są prawidłowe? Czy nadal jest podwyższona bilirubina? Czy jest zdrowy? Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję !! jest zdrowy jak byk ! wszystkie wyniki ok alt norma do 40 , ast norma do 40 ,tbil w no ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

.. ALT 12,6 U/l Bilirubina całkowita 72,7 mikromol/l Fosfataza zasadowa 31,4 U/l GGTP 21,1 U/l Wyników nie konsultowałem do tej pory z żadnym lekarzem, jednak zauważyłem czterokrotnie przekroczony maksymalny poziom bilirubiny całkowitej ( na karcie zawa ...

Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze trzonów

.. ALT 105 U/L AST 43 U/L Mononukleoza - latex ujemny Może ktoś na forum potrafi coś o tym powiedzieć. Czy takie wyniki mogą być przyczyną utrzymujących się stanów podgorączkowych od 3 miesięcy i ogólnego złego samo poczucia. Pozdrawiam!!! ...

Zmiany nowotworowe trzustki z przerzutami

.. alternatywne sposoby leczenia w obecjej sytuacji. Poniżej przedstawiam wyniki ostatnich badań. WYNIKI BADANIA CT Rozpoznanie: ca pancreatis, st post operationem Przedmiot badania: HCT klp +jamy brzusznej WYNIK BADANIA: KT klp W obu płucach widoczne p ...