Badania Ca 125

Reklama

Płyn w miednicy małej po przeszczepie nerki

.. badanie histopatologiczne płynu punkcji z zatoki Douglasa. Jedno 2 lata temu a drugie 6 mies temu. Wynik był dobry. Miałam kilkakrotnie robione CA 125 wykazało ono 40 a później spadło na 30. Miałam również badanie CA - jest w normie. Teraz płym w mac ...

Napięcie z lewej strony pod żebrami

.. badanie USG: - pecherzyk zolciowy i drogi zolciowe sa prawidlowe - echostruktura watroby, trzustki, sledziony i nerek prawidlowa - watroba w linii srodkowo obojczykowej prawej wynosi 125mm - wneki watroby oraz sledziony nie sa powiekszone nerki, tarc ...

Bóle trzustki po resekcji woreczka żółciowego

.. badanie usg jamy brzusznej oraz badanie lipazy, amylazy. Ten cukier mierzony jest po jedzeniu? Czy na czczo? Dziękuję za podpowiedż,cukier na czczo 130,ale również po jedzeniu ,po kilku godzinach tyle samo lub odrobinę mniej np.120 - 125.Najwyższy by ...

Reklama

Po resekcji żołądka

.. badania markerów nowotworowych CEA - 1,2 ng/ml, Ca 125 - 23,16 IU/ml, Ca 15 - 3 - 15,67 IU/ml, Ca 19 - 9 - 8,59 IU/ml. Badania USG brzucha nie wykazały zmian. Od ponad 2 miesięcy odczuwam ból w podbrzuszu, w prawym boku, ból kręgosłupa w odcinku lędź ...

Krwawienie z odbytu przed miesiączką

.. badanie markera nowotworowego Ca 125 wyszedł mi 38,8 IU/ml przy normie do 35. Czy to może być jakieś zapalenie jelit, które uaktywnia się przed miesiączką, czy śluzówka jelita może w taki sposób reagować na zmiany hormonalne, czy te wyniki wskazują n ...

Podwyższony marker Ca 125

.. badania USG ( dopochwowe ) stwierdzono torbiel lewego jajnika o wymiarach ok. 4.50, 3.80. wynik markera Ca 125 jest 126 U/ml. Czy marker ten jest bardzo podwyższony , jak w tym przypadku się postepuje ? Marker jest znacznie podwyższony, norma do okoł ...

Marker C 125 a stany zapalne w organizmie

.. badania? Słyszałam też, że choroby wątroby również mogą spowodować wzrost tego antygenu. Czy stłuszczenie watroby może mieć wpływ? Jak długo po istnieniu jakiegoś stanu zapalnego w organizmie utrzymuje się podwyższony Ca 125?Czy spada on natychmiast ...

Nieznaczne podwyższenie prób wątrobowych

.. badaniach okresowych otrzymałem wyniki nastepujące ALT 58 ( min 0 - max 55 ), AST 34 ( 5 - 34 ), LDH 187 ( 125 - 243 ), GGTP - 103 ( 12 - 64 ) Czy te nieznaczne powiększone wartości moga świadczyć o czymś poważnym ( chorobie ) Oprócz podwyższonego GG ...

Ca 125 co to za badanie?

.. badanie Ca125.Stąd moje pytanie co to za badanie i w jakim celu się je robi i czy stosowanie tego leku hormonalnego nie będzie miało wpływu na wynik badania. patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/25 stosowanie hormonalnego leku Yasmi ...

Obliteratio ostii externi colli uteri

.. badania CA 125 nie koniecznie musi to być wynik świadczący o nowotworze, może to być zwykły stan zapalny patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/25 Wartość badania nie przekracza znacznie normy ( w przypadku raka zazwyczaj wynik przekr ...

Torbiel jajnika

.. badania CA 125 nie koniecznie musi to być wynik świadczący o nowotworze, może to być zwykły stan zapalny patrz: http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/553_leukoplakia.html Wartość badania nie przekracza znacznie normy ( w przypadku raka zazwycza ...

Czy to endometrium? CA 125 = 36,11

.. badaniu usg i lekarz stwierdzil torbiel na lewym jajniku 24x44mm, okreslona zostala wstepnie, na podstawie obrazu z usg, jako torbiel czynnosciowa prosta, umiejscowiona jest na zewnetrznej stronie jajnika. Zostalam odeslana na badanie markerow ca 125 ...