Badanie krwi Ig

Torbiele nerek

... badaniu ultrasonograficznym. Objawy zwykle nie występują. Torbielom prostym może jednak towarzyszyć ból w okolicy lędźwiowej, krwiomocz, zaburzenia żołądkowo - jelitowe, uczucie ucisku w brzuchu lub gorączka, jeśli dojdzie do zakażenia zawartości tor ...

Ostre i przewlekłe niedokrwienie jelit

... badaniem potwierdzającym rozpoznanie jest arteriografia z podaniem środka cieniującego. Sama tomografia komputerowa może ujawnić jedynie poszerzone pętle jelit, a nigdy potwierdzić rozpoznanie i jest bardziej przydatna we wcześniejszym postępowaniu r ...

Norma GGTP

... badania GGTP ponieważ są duże różnice w znalezionych danych w internecie. Czy wynik 67 U/l jest niepokojący? Norma aktywności tego enzymu w surowicy krwi zależy od testu do wykrywania jaki używa dane laboratorium analityczne. Norma to około dla kobie ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Uciążliwy ból wątroby

... badan gastroskopie, badania krwi, lezala chwile w szpitalu wszystkie badania wychodza dobrze, jedynie z gastroskopi wyszly male wrzody, dostala antybiotyk lekarz powiedział, ze przejdzie, nastepnym razem dostala melise, bo lekarz stwierdzil, ze to ma ...

Dziwny (żadki, ciemny) stolec

... badania ( szczególnie morfologię krwi ), pewnie nie obejdzie się bez kolonoskopii, skoro zaobserwowałeś krew w stolcu. ...

Pęcherzyk żółciowy o pogrubiałych ścianach bez złogów

... badania, które pomogą ustalić przyczynę?Może coś z krwi? W żadnych dodatkowych badaniach laboratoryjnych nie stwierdzi Pani czy ściana pęcherzyka żółciowego jest w stanie zapalnym. Głównie mają tu znaczenie objawy, badanie ręką brzucha oraz USG. ...

Bóle przewlekłe brzucha i powiększone węzły chłonne

... badania, które do tej pory nie dały jednoznacznej diagnozy. Wczoraj zrobiłem kolejne badania krwi i wyszły: Z zakresu hematologii - MCV 77,6 fL zak. wart. ref. 80,0 - 99,0* MCHC 37,2 g/dl zak. wart. ref. 32,0 - 37,0* MPV 7,6 fL zak. wart. ref. 8,0 - ...

Przyczyna oddawania stolca z krwią

... Badanie stolca na obecność krwi utajonej dało wynik ujemny. Wykonana w grudniu kolonoskopia ( do kątnicy ) wykazała, że kątnica, wstępnica, poprzecznica, zstępnica, esica, odbytnica są bez zmian. KT jamy brzusznej: wątroba, drogi żółciowe, śledziona, ...

Powiększony węzeł chłonny w lewej pachwinie

... badanie krwi były prawidłowe, mimo tego powiększone węzła czuje się dobrze, mam apetyt, nie jestem osłabiony, nie tracę na wadze. W pachwinie najczęściej występują powiększone węzły chłonne pozapalne ( np. po zapaleniu dróg moczowych ). Oczywiście wę ...

Guz trzustki operacyjny

... badania krwi które nie wyszły dobrze. Została skierowana do szpitala gdzie po przeprowadzeniu badania z kontrastem okazało się że ma guza trzustki. Wycinek wysłano na histopatologie a babcie wypsano. Ma się zjawić za 2 tygodnie na operacje. Lekarz st ...

Lekkie pobolewanie w podbrzuszu

... badan krwi czy tez moczu. W takim razie warto wykonać morfologię krwi, CRP, badanie ogólne moczu oraz skonsultować się również z ginekologiem. ...

Nabieganie krwi w okolice zwieracza

... badania do proktologa. Wtedy będzie wszystko jasne. a czy może to być zylak? Ta *banka* robi sie dosyc spora, jest wyczuwalna bez problemu. Zaczelo sie to u mnie pojawiac jakies 6 miescy temu. Przeczytalem ze na powstawanie zylakow ma wplyw rowniez d ...

Krwiak po operacji przepukliny pachwinowej

... badania usg wynika, że jest on już częściowo zorganizowany. Moje pytanie: czy ten krwiak ma szansę się wchłonąć w całości czy potrzebna będzie interwencja hirurgiczna? Szansa wchłonięcia krwiaka oczywiście jeszcze istnieje. Trzeba poczekać jeszcze 2 ...

Kompletne badanie nerek a pobyt w szpitalu

... badanie krwi, moczu, usg i cały komplet badan by zobaczyc czym to jest spowodowane. Jaka jest przyblizona ilosc dni w szpitalu na te badania, jestem osoba pracujaca, wiec stąd to pytanie. Trudno określić ile to może trwać, gdyż decyzje co do jeszcze ...

Bardzo mocno stłuczone żebra po wypadku

... Badanie głowy i kręgosłupa szyjnego. Struktury mózgowia bez zmian ogniskowych. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, nieprzemieszczony. Nie stwierdza się w badaniu KT obecności krwiaka wewnątrzczaszkowego ani ognisk stłuczenia tkanki mózgowej. Kości po ...

Dobre wyniki badań a rak piersi

... badanie krwi. Wynik jest dobry poza P - LCR - jest 41,1 % , a powinno być - 24, tj. przekroczony zakres normy o 17,1%, MPV 12,0 fL ( górny zakres normy 12 ). Mama od ,,zawsze** ma przekroczone P - LCR, ( i my dzieci również ), OB ma 6, HGB 14,4g/dL, ...

Zmieniający położenie ból w jamie brzusznej

... badania krwi, gdzie nie ma odchyleń od normy. Ból mnie nie budzi w nocy. Jeśli wykonuję jakąś pracę, która wymaga naprężenia mięśni brzucha to ból znika. Co to może być? Takie bóle mogą wynikać ze zmian w obrębie trzustki, jelit. Dobrze było by wykon ...

Wzrost markera CEA po usunięciu gruczolakoraka jelita grubego

... badania krwi wykazały znaczny wzrost markera CEA do poziomu 3,55 ( norma 4,6 ), w tym dniu morfologia krwi była prawidłowa ( wszystkie wielkości w normie ), jedynie NEUT wyniosły 43,4 ( przy normie 50,0 - 80,0 ), MCHC wyniosło 32,8 ( przy normie 33,0 ...

Ból brzucha w prawym dolnym rogu, ból podbrzusza i w tylnym boku

... badania krwi, usg, badania na krew utajoną i obecność pasożytów, lecz nic nie wykrytoByłam odsyłana od lekarza do lekarza i nic nie wykryto.Od czego to może być?? Proszę o pomoc i udzielenie odpowiedzi na moje pytanie, bo naprawdę nie wiem co mam myś ...

Opuchlizna pod obojczykiem

... badania krwi gdyż podejrzewał że może to być ziarnica. Wyniki krwi były idealne, wszystko w normie. Ogólnie mój stan zdrowia jest dobry oprócz dwóch mankamentów: nadciśnienie tętnicze, reumatyzm. Oczywiście z wynikami badań należy ponownie udać się n ...

Węzły chłonne pod pachą i na żebrach

... badania krwi, usg jamy brzusznej, kolonoskopie - jest wszystko ok. Poza tym jestem osobą nerwową i mam prawdopodobnie IBS. Bardzo proszę o odpowiedzi. Serdecznie dziękuje za odpowiedzi. 1. Węzły chłonne mogą występować w okolicach międzyżebrowych, al ...

Proszę ointerpretację

... badania moczu,proszę o interpretację: UBG 0.2 E.U dL BIL ujemne KET śladowe PRO UJEMNE BLD 2+ NIT ujemne LEU ujemne GLU ujemne SG 1.025 pH 7.0 Osad moczu nabłonki płaskie pojedyncze krwinki białe pojedyncze krwinki czerwone świeże pojedyncze bakterie ...

Zmiany nowotworowe trzustki z przerzutami

... badaniu kontrolnym - wyniki morfologii krwi w normie, a z kolei wyniki dalszych badań nezadowalające. Lekarz prowadzący zalecił odstawienie chemi ( że nic nie da ). Stąd piszę do Pana i zapytuję - czy są jakieś jeszcze inne alternatywne sposoby lecze ...

Naczyniak lub zwapnienie w wątrobie

... badaniem usg robiłam badania krwi OB 28 i Bilirubina 1,20 .Mam od jakiegoś czasu stan podgorączkowy - 37.1 zaczynający się w godzinach popołudniowych. Czy mam się martwić ? Czy powinnam wykonać jakieś inne badania . Za odpowiedź będę bardzo wdzięczna ...

USG jamy brzusznej a zmiany w wątrobie

... badanie USG jamy brzusznej na pewno wykazałoby zmiany w wątrobie? Mam bóle w prawym podżebrzu robiłam badanie krwi, USG i nic. Boli mnie od ponad roku, znowu wybieram się do lekarza, ale zanim tam dotrę chciałabym się uspokoić. Badanie USG oraz odpow ...

Zespół jelita drażliwego a trawienie

... badania enzymatyczne amylazę i lipazę z krwi, aby sprawdzić funkcję trzustki ) A co to są stolce tłuszczowe?Jak je stwierdzić? A co to awitaminoza? Co stolca - mój jest raz miękki a raz takie kulki ze sobą połączone. Zarówno w w miękkim i twardy stol ...

Bóle brzucha pojawiające się w różnych jego miejscach

... badanie krwi i moczu ( m.in enzymy wątrobowe oraz wykluczenie WZW ). Wszystkie wyniki były w normie ( enzymy , bilirubina, wykluczenie żółtaczki ), z wyjątkiem lekko przekroczonego TSH ( 4,23 ) oraz leukocytów w moczu - 100. Miałem zrobione USG jamy ...

Interpretacja badań moczu po operacji wyrostka

... badan moczu( dodam że jestem po operacji wyrostka 2 tygodnie i mam zapalenie ukł.moczowego ).Nie znam sie na tym czy można prosic o pomoc?Dziekuje BLD +++ 250 RBC/ul Bil neg Uro + - nor KET neg PRO neg NIT neg GLU neg ph 5.0 S.G 1.030 krwinki białe 3 ...