Bilirubina całkowita

Reklama

Norma poziomu bilirubiny we krwi

.. bilirubina całkowita. Okazało się, że bilirubina jest podwyższona 17,1. Czy mam powody do niepokoju? Lekarz twierdzi, że jest wszystko w porządku, AST i ALT w normie. Jestem 2 lata po usunięciu kamicy pęcherzyka żółciowego. Czy to może mieć wpływ? Bi ...

Reklama

Powiększona wątroba i zwiększony poziom glukozy

.. bilirubina całkowita - 1,63 mg/dl, fosfataza alkaliczna - 67 U/L, HBS antygen - neg.( 0.281 ), anty - HCV - ujemny ( 0.24 ), glukoza po obciążeniu ( &%gr ) 218 mg/dl. Wie, że jest to spowodowane częstym nadużywaniem alkoholu ( nie w dużych ilości ...

Bilirubina całkowita

.. Bilirubina całkowita Mam 22 lata i jest po za normą norma wynosi chyba do 12 a ja miałem ponad 14 . Proszę o szybką odpowiedz Witam mam 17 lat i dowiedziałem się dwa dni temu że nie mogę pracować w zawodzie który wybarałem właśnie przez podwyższony p ...

Badania GGTP

.. Bilirubina całkowita wyszła mi 1,71 mg/dl min 0,1 max 1,2 jest podwyższone to chyba nie dobrze prawda? Co to może oznaczać? Dziękuje z góry za pomoc. A czy mam Pan jakieś dolegliwości związane z watrobą? GGTP jest w zakresie normy i nie należy się pr ...

Wysoki ALAT

.. bilirubina całkowita=5,48 umol/L ), a obecnie ALAT = 101 u/l, a ASPAT = 56. Co może być tego przyczyną? Czy to może być wirusowe zapalenie wątroby typu c? Czy może mieć to jakiś wpływ na dziecko, któe karmię piersią? Dodam, że przez 4 miesiące ciąży ...

Wysoki ALAT, próby wątrobowe

.. bilirubina całkowita=5,48 umol/L ), a obecnie ALAT = 101 u/l, a ASPAT = 56. Co może być tego przyczyną? Czy to może być wirusowe zapalenie wątroby typu c?Dodam, że przez 4 miesiące ciąży przyjmowałam dupfaston. Bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy wyk ...

Wyniki badań HBs Ag ALT GGTP

.. bilirubina całkowita 0,74 HBS dodatni mając 2 latka wszczepili mu żółtaczkę byl leczony już było wszystko dobrze .Dziś mając 16 lat robiąc mu badania do szkoły są takie wyniki czy one są dobre ? a dodam jeszcze że hemoglobiny ma 14,5 Proszę o pomoc. ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

.. bilirubina całkowita 21,57 umol/l, fosfataza zasadowa 90 U/l, GGTP 27 U/l. Jeszcze Helicobacter pylori 1,66 U/ml. Czy te wyniki wskazują na coś poważnego. Mam 31 lat, raz w tygodniu wypiję lampkę wina, raczej tłusto nie jadam ale czasem się zdarzy, z ...

Ból w prawym boku

.. bilirubina ), ale po 24 godzinnej diecie lekkostrawnej, bezmięsnej, bezalkoholowej i całkowicie na czczo. Oddawanie stolca 2 razu dziennie nie świadczy o biegunce ( stolec przynajmniej 6 razy dziennie ). Aby rzeczywiście określić przyczynę zaburzeń w ...

Postać obrzękowa ostrego zapalenia trzustki, dna moczanowa

.. Bilirubina 1,5 mg%, Albuminy g%, Białko całkowite 6,5 g%, Elektroforeza białek surowicy: albuminy 52,86%, alpha1 3,99%, alpha2 12,97%, beta1 11,52%, beta2 7,66%, gamma 11,00% Cukier 94 mg%, Kreatynina 1,1 mg%, Kwas moczowy 7,6mg/dl Na 140, 141 mmol/l ...

Bilirubina całkowita podwyższona

.. bilirubiny całkowitej wynoszacy 32,5 qmol/L. Nie byłem na czczo. Czy ma to wpływ na wzrost bilirubiny?? Tak. Należy badanie powtórzyć po 6 godzinnej diecie 0. ...

Podwyższona bilirubina bezpośrednia i pośrednia

.. bilirubina całkowita 2,78 mg/dl - 0,65 mg/dl = 2,13mg/dl ). Ponadto ALT ( 17U/l ), AST ( 18U/l ), GGT ( 15U/l ), Fosfataza alkaliczna ( 95U/l ) są w normie oraz anty - HCV ujemne i HBs - Ag ujemny. USG jamy brzusznej również nie wykazuje zmian chorob ...

ALT, ASP, GGTP, LAKTAT 10-cio miesięcznego dziecka

.. bilirubina całkowita - 30. Po pobycie w szpitalu wyniki te spadły, ale jeszcze utrzymują się ponad normę. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ już nie wiem co robić. W szpitalu nie udzielono mi konkretnych informacji, w poradni pani doktor powiedziała, że ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

.. Bilirubina całkowita 1,4 mg/dL. Mieszczę się w granicach. Miesiąc temu miałam badania. Dlaczego muszę je ponawiać?. Proszę o odpowiedź. witam mam pytanie mój mąż ma wyniki bilirubiny całkowitej 1,46,ALT 60, AST 30 ,cos niepokojącego zaczeło sie dziac ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

.. bilirubina całkowita 7,3umol/l przy normie laboratoryjnej 3,4 - 17,0 - AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartości pożądne )i 5,2 - 6,21 watrosci graniczne - ...

Zator tętnicy krezkowej górnej

.. Bilirubina całk ; umol/l 48,5 ALAT;J 21 ASPAT ;j 28 GGTP: j, 87 EKG normogram . Niemiarowość całkowita w przebiegu migotania przedsionków z akcją komór ok 80/min USG jamy brzusznej wątroba niepowiekszona , o jednorodnej wzmożonej echogeniczności jak ...

Brak apetytu, osłabienie i powiększenie wątroby

.. bilirubina, aspat,alat, fosfataza zasadowa, ggtp, morfologia, układ krzepnięcia, hbs, anty - hcv, białko całkowite, albuminy badania mam juz wszystkie możliwe zrobione,ale śledziony raczej mi nie usuną Nie ma wskazań do usuwania śledziony. ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

.. Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowodowane braniem tabletek antykoncepcyjnych ( cil ...

Marskość wątroby a wynik APAT i ALAT

.. bilirubina całkowita : 0.5 mg/dl - Aspat : 18.2 U/l - Alat : 24.8 U/l - GGTP : 227.6 U/l - badanie EGD : *przełyk w środkowej i dolnej części pokryty włóknikiem i nadżerkami, najwięcej nad wpustem. Wpust niewydolny ( obj. dzwonu ) W żołądku płynna tr ...

Guz wątroby a podwyższone Gamma, ASAT, ALAT i cholesterol

.. bilirubiny, aktywność fosfatazy alkalicznej i wykonać wszystkie frakcje cholesterolu ( nie tylko całkowity ). O tych badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Dopiero wtedy będą wiarygodne wyniki i będzie można coś konkretnego więcej napisać. Moj ...

Wpływ szczepień przeciw grypie na wątrobę

.. bilirubinę, albuminy, układ krzepnięcie i morfologię, HBS i anty - HCV po 24godzinnej diecie lekkostrawnej, bezmięsnej, bez leków i używek, całkowicie na czczo przed badaniem. Oczywiście o badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. W przypadku nie ...

Morfologia krwi, badania biochemiczne i badanie moczu

.. Bilirubina całkowita 0,64 mg/dl 0,2 - 1,0 CRP 1,05 mg/l 0,0 - 5,0 3 ) Mocz - analityka ogólna Ciężar właściwy moczu 1,030 kg/l 1,012 - 1,028 ( wzrost ) PH 5,0 4,8 - 7,8 Białko ( - ) Glukoza ( - ) Ciała ketonowe ( - ) Urobilinogen 0,2 EU/dl 0,2 - 1,0 ...

Podwyższone wyniki prób wątrobowych

.. bilirubina całkowita 34.8 umol/l ( norma 3 - 4 do 17.0 ). Lekarz który zlecił badania jest do stycznia nieuchwytny, a nie mam się kogo poradzić. Rodzice zasugerowali mi abym zrobił sobie badanie USG. Dziś byłem na badaniu USG jamy brzusznej ( dowiedz ...

Badania w kierunku prób wątrobowych

.. Bilirubina całkowita w normie 9.75 dodam jeszcze że zrobił morfologię i OB TE wyniki wyszły ok. Czesto skarży się na ból brzucha nie są to częste bóle raczej przypominają krótkie ataki,dodam jeszcze że w 2002 roku miał przeprowadzone usg jamy brzuszn ...

Stłuszczona wątroba

.. Bilirubina Całkowita 0.97 , Dodam jeszcze że mam lekka niedoczynnośc tarczycy. Moje pytania brzmią* Czy jest coś niepokojącego w tych wynikach? Czy są jakieś przeciw wskazania do zabiegu laparoskopii woreczka żółciwego( mam zabieg za 2 dni )? Czy jes ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

.. Bilirubina całkowita 72,7 mikromol/l Fosfataza zasadowa 31,4 U/l GGTP 21,1 U/l Wyników nie konsultowałem do tej pory z żadnym lekarzem, jednak zauważyłem czterokrotnie przekroczony maksymalny poziom bilirubiny całkowitej ( na karcie zawarte są inform ...

Trzustka ziarnista

.. Bilirubina całkowita: 0,58 mg/dl [ 0,30 - 1,10] HGB: 10,8L g/dl [12,0 - 16,0] HCT: 33,4L% [37,0 - 47,0] MCH: 25,5L pg [27,0 - 34,0] RDW - CV: 15,7H% [11,5 - 14,5] Pozostałe wyniki w normie. Jestem tymi wynikami bardzo zaniepokojona. Czy jest to poważ ...

Diagnostyka p-ciał p/HBs

.. bilirubinę całkowitą. Dopiero taki wynik po przygotowaniu pacjenta jest najbardziej precyzyjny. ...

Nieregularna bilirubina

.. Bilirubina całkowita - 3,70 mg/dl , AST - 41,00 u/l , ALT - 73,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,19 mg/dl , AST - 19,00 u/l , ALT - 46,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,65 mg/dl , AST - 30,00 u/l , ALT - 40,00 u/l . Badania ...

Wyniki krwi

.. Bilirubina całkowita BIL - C 1,3 mg/dl ( 0,2 - 1,3 ) Fosfataza alkaliczna ALP 163 H U/L ( 37 - 123 ) glukoza 92 mg/dl ( 60 - 100 ) kreatynina 0,61 mg/dl ( 0,6 - 1,3 ) mocznik 40 mg/dl ( 10 - 45 ) Jonogram Na+ 148 H mmol/l ( 135 - 145 ) Potas 3,96 mmo ...