Erytrocyty w moczu

Reklama

Przyczyna bólu lewego jądra

.. erytrocytow i leukocytow! Wyniki krwi natomiast są dobre, miałem robione także USG jamy brzusznej i wykryto mi, że nie oddaje całego moczu i zalega on mi... ponadto USG wykazalo nieznaczne powiekszenie miedniczki w leweej nerce. Czy ma to cos wspolne ...

Podwójny układ kielichowo - nerkowy nerki

.. erytrocyty , ,np.ostatnio ciezar 1,030 ph 5,5 krew nieliczne leukocyty 0 - 1 norma do 5 erytrocyty 5 - 10 reszta wszystko ok ...negatywne .....w analizie moczu w krwi białko całkowite 7,4 norma 6,4 - 8,3 wyszedł mi podwyszony kwas moczowy 6.9 norma d ...

Wyniki USG, badania krwi i moczu

.. erytrocyty 4,61 min/ul norma 3,5 - 5.2 hemoglobina 13,8 g/dl norma 11.2 - 15,6 hematokryt 41, 1 % norma 31,5 - 46 mcv 89.2 fl norma 80 - 100 mch 29.9 pg norma 26 - 34,5 mchc 33,6 g/dl 31.0 - 37 rdw 12,7 % norma 11.5 - 15.5 płytki krwi 321 tys/ul 120 ...

Reklama

Śledziona z ogniskiem o cechach dodatkowej śledziony

.. erytrocyty 4,65 hemoglobina 14,8 hematoryt 41,2 mcv 88,4 mch 31,8 mchc 360 rdw 11,8 hdw 2,55 plytki 195 mpv 8,9 pdw 53,3 pct 0,17 mpc 23,9 ob 18 kreatynina 1,02 Dodam, ze choruje na nerki mam czesto bialomocz, teraz nie ma biala w moczu - miewam nadc ...

Ból jądra i żyłka na członku

.. erytrocytów w moczu Dziekuje bardzo. : ) Mocz juz odebrany wyniki są prawidłowe jutro wizyta u lekarza zobaczymy co powie. Ważne, że wyniki są ok ...

Wyniki moczu wskazują na zapalenie dróg moczowych?

.. erytrocyt pojedyńcze wpolu widzenia częściowo wyługowane kryszt fosforany bezpostaciowe - liczne bakt dość liczne. co to oznacza? Praktycznie wynik jest prawidłowy, bez cech stanu zapalnego dróg moczowych ...

W nerce pojedyńcze ognisko hyperechogenne

.. erytrocyty: 6 - 8 świeże w polu widzenia leukocyty : 2 - 3 w polu widzenia W badaniu moczu z tygodnia temu miałam poziom erytrocytów 26.2 ,gdzie norma była do 10.0 a leukocytów 1.8 ( norma do 20.0 ) mocznik 23,05 mg/dl a kreatyninę 0,96 mg/dl Nie ski ...

Morfologia krwi, badania biochemiczne i badanie moczu

.. Erytrocyty ( - ) Azotyny ( - ) Leukocyty ( - ) Nabłonki płaskie ( pojedyncze w preparacie ) Leukocyty ( pojedyncze w preparacie ) Bakterie ( nieliczne w polu widzenia ) Inne ( liczne pasma śluzu w polu widzenia ) Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuj ...

Erytrocyty w moczu

.. erytrocyty w moczu patrz: http://resmedica.pl/archiwum/zdart8998.html Mogą być objawem kamicy nerkowej. ...

Leukocyty w moczu

.. erytrocyty bardzo liczne barwa żółta przejrzystość mętny osad: nabłonki płaskie pojedyńcze leukocyty 11 - 18 norma 1 - 5 wpw skupiska leukocytów liczne erytrocyty pokrywają pole widzenia norma 0 - 3 wpw bakterie nieliczne śluz skąpy A z krwi: morfolo ...

Proszę ointerpretację

.. erytrocyty częściowo wyługowane dość liczne A oto wynik posiewu moczu ziarniaki koagul( - ) test goulda dodatni Z góry dziękuję za odpowiedź Wynik może świadczyć o niewielkim stanie zapalnym dróg moczowych na tle bakteryjnym ( ziarniniaki gram ujemne ...