Fibroadenoma

Reklama

Zmiany patologiczne sutka (piersi) na obrazie mammograficznym

.. fibroadenolipoma - zawiera te trzy elementy otoczone pseudotorebką, jest to obraz sutka w sutku lub plasterek salami ; u kobiet między 40 a 60 r.ż. ) - torbiel olejowa ( zejście pourazowej martwicy tłuszczowej w postaci torbieli o zwapniałych ścianac ...

Fibroadenoma sutka a tatuaż

.. fibroadenomę piersi. Guzek jest wielkości 1.5 cm z jednoczesnym pojedynczym powiększeniem węzłów chłonnych w obu dołach pachowych. Postępowanie zalecane to zabieg wyłuszczenia w terminie początku września. Guzek ma być poddany badaniu histopatologicz ...

Czy opis USG piersi jest dobry?

.. fibroadenoma piersi gruczołowe,w sutku prawym miedzy godz 11 a 12 zmiana guzkowa o mieszanej echogenicznosci, niejednorordna o wym. 26x16 mm.w sutku lewym w poblizu brodawki sutkowej niskoechogeniczna zmiana ogniskowa o wym.13x7 mm. wezly chlonne pac ...

Reklama

Wynik biopsji aspiracyjnej cienkoigłowej guza piersi

.. Fibroadenoma. Wskazana jest weryfikacja histopatologicza. Czy w związku z powyższym mam się czego obawiać?? Wskazana weryfikacja histopatologiczna oznacza, że zmianę trzeba wyciąć w całości i wysłać do szczegółowego badania histopatologicznego. Dopie ...

Czy powinnam usunąć guzek w piersi?

.. fibroadenoma. Pani doktor kazała mi sie zgłosic za miesiąć na kontrolę ale ja zastanawiam się czy nie powinno sie tego usunąć chirurgicznie tym bardziej,że ucisk stanika na ten guzek powoduje dyskomfort. Pani doktor wykryła na tej samej piersi na god ...

Owalne ognisko hypoechotoniczne w piersi, fibroadenoma?

.. fibroadenoma? Pozatym piersi o budowie gruczolowatej, bez zmin ogniskowych litych i torbielowych, czytelnosc okolic zabrodawkowyh dobra, przewody wprowadzajace nieposzerzone, w obu dolach pahwowych nie uwidoczniono echostrukturalnych nieprawidlowosci ...

Hypoechotonicze ogniska w piersiach

.. fibroadenoma? Pozatym piersi o budowie gruczolowatej, bez zmin ogniskowych litych i torbielowych, czytelnosc okolic zabrodawkowyh dobra, przewody wprowadzajace nieposzerzone, w obu dolach pahwowych nie uwidoczniono echostrukturalnych nieprawidlowosci ...

Fibroadenomata cum epithelioplasia benigna focalis

.. Fibroadenomata cum epithelioplasia benigna focalis ż góy dziękuję Gruczolakowłókniakowatość z przerostem nabłonkowym ogniskowym niewielkim gruczolakowłókniaki z niewielkim ogniskowym rozrostem nabłonkowym ...

Fibroadenoma a opóźnienie miesiączki

.. fibroadenoma i ze guzek jest na tyle maly ze nie trzeba go operować, lekarz przepisal mi tylko tabletki duphaston( przy okazji mialy mi wyregulowa miesiacze ) Niestety miesiaczka spoznia mi sie juz kolo tydzien, i zastanawiam sie czy przyczyna tego m ...

Fibroadenoma w piersi

Witam, w ostatnim czasie wyczulam u siebie guzka w piersi, odrazu poszlam do lekarza zrobilam usg, nastpenie biopsje, i wyszlo ze jest to gruczalowlokniak. Lekarz stwierdzil ze narazie guzki nie bedzimy wycianac i dal mi tabletki DUPHASTON, ktore kaz ...

Blizna i szwy po usunięcie guza sutka

.. FIBROADENOMATOSIS FOCALIS MAMMAE. Z góry dziękuje za odpowiedz Blizna zapewne zostanie i nie będzie zbyt ładna. Jednak taka blizna z reguły ma tylko nieestetyczny wygląd i nie powinna mieć wpływu na funkcjonowanie suka jako gruczołu wydzielającego. J ...

Fibroadenoma a tatuaż

.. fibroadenome prawej piersi. Guzek jest wielkości 1.5 cm. Postępowanie polega na usunięciu guzka w terminie początku września. Po zabiegu guzek będzie poddany badaniu histopatologicznemu. Mam pytanie....czy w takiej sytuacji mogę zrobić tatuaż, czy is ...

Fibroadenoma cellulare i Fibrosclerosis cum adenosi

.. Fibroadenoma cellulare 2. Fibrosclerosis cum adenosi proszę powiedzieć mi co to znaczy i jakiego wymaga to dalszego leczenia 1. Komórki włókniakogruczolaka 2. Zwłóknienie z gruczołowatością Wynik przedstawia zmiany łagodne. Obecnie tylko samobadanie ...

Fibroadenoma gruczolakowłukniak

.. fibroadenoma jest hormonozależna, to czy powinnam odstawić tabletki antykoncepcyjne? I do jakiego specjalisty udać się po poradę w tej sprawie? O leczeniu hormonalnym powinien decydować ginekolog. Co do znieczulenia musi Pani podjąć decyzję z chirurg ...

Wycięcie guzka z piersi a ciąża

.. fibroadenoma. Po 10 dniach miałam zdjęte szywy, wszystko goi się ładnie. Ile czasu musi minąć, żebym mogła zaplanować ciążę? Czy w ciąży mogę mieć kłopoty z piersiami, a potem z karmieniem dziecka poprzez blizyn pooperacyjne? Pozdrawiam Oczywiście mo ...

USG piersi BIRADS-3

.. fibroadenoma Wskazane badanie kontrolne za 6miesiecy. O co w tym chodzi i co dalej z tym robić??? Dodam ze od czasu do czasu odczuwam uporczywy ból w miejscu guzka. Bardzo prosze o odpowiedz Kochane kobietki. Nie wierzcie bezkrytycznie w badania prof ...

Wyodrębniający się zrazik w piersi

.. fibroadenoma czyli łagodną zmianę typu włókniakogruczolaka. Rozstrzygającym badaniem będzie biopsja z analizą histopatologiczną. Serdecznie dziękuję za odpowiedz. Proszę mi jeszcze powiedzieć, czy jeżeli to nie będzie FA tylko wyodrębniający się zraz ...

Fibroadenoma

.. fibroadenoma* Z góry bardzo dziękuję Obraz odpowiada włókniakogruczolakowi czyli zmianie typu łagodnego, bez cech raka. O dalszym postępowaniu powinien zadecydować lekarz prowadzący. ...

Fibroadenoma w piersi a guzek na szyi

.. fibroadenoma. Teraz zaś wyczulam sobie guzka na szyi. Czy może to być dalszy skutek fibroadenomy, czy to może coś poważniejszego. Dodam że prawie od roku jest na tabletkach duphaston. Proszę o odpowiedz. ...

Ruchomy guzek na szyi przy zmianach w piersiach

.. fibroadenomy, czy jakiś węzeł, czy sprawy nowotworowe?? Raczej jest to wynik infekcji. W obrębie głowy i szyi znajduje się przeważająca część węzłów chłonnych naszego ciała. Jeśli jednak ma Pani wątpliwości to najlepiej zgłosić się do lekarza rodzinn ...