Morfologia krwi i OB

Reklama

Powiększona śledziona oraz wysoki poziom bilirubiny

.. morfologię krwi, aby ocenić funkcję śledziony, czy przypadkiem nie jest nadczynna ( obniżony poziom płytek krwi ). Podwyższony poziom bilirubiny może być spowodowany bardzo różnymi przyczynami. Trzeba określić dokładnie frakcje bilirubiny ( bezpośred ...

Brak wytrysku

.. morfologiczne problemu ( możliwe, że po zbadaniu Pana zadecyduje jeszcze o badaniu poziomu hormonów płciowych we krwi, USG jąder ). Jeśli morfologicznie wszystko okaże się w należytym porządku powodem braku ejakulacji mogą być zaburzenia psychogenne, ...

Ból w lewym boku, uda, stopy

.. morfologię, biochemię, OB, ewentualnie CRP. W zależności jak wyjdą badania, lekarz zleci dalsze lub skieruje do reumatologa. Dziękuję juz wyniki krwi mam a teraz lekarz skierował mnie na choresterol całkowity bo mam wysoki 271 no i dał mi na mocz i O ...

Reklama

Siniaki powyżej łokcia i guzek?

.. morfologia ), aby znaleźć przyczynę powstawania tych samoistnych krwiaków ( sinców ). Boli mnie lokiec a powyzej niego wyczulam maly nieruchomy guzeek ktory przy nacisku boli czy to cos powarznego ...

Dziwny ból penisa

.. morfologię krwi. a moze to miec cos wspolnego z tym ze wczoraj bylem zmuszony klilka razy przytrzymac mocz, mocno dluzej :P siemka wies nie mam pojecia ale to mam nie raz takie bóle i nie wiem od czego oni sa sory ale ci nie pomoge bo tez szukam wyja ...

Morfologia krwi - opinia o wynikach

.. morfologii.   Otóż:Erytrocyty 3,31 ( 4,2 - 6,2 ),Hemoglobina 11,1 ( 11,8 - 17,8 ),Stopień Anizocytozy Erytrocytów 15,4 ( 11,5 - 14,5 ),Srednia masa hemoglobiny 33,5 ( 22,6 - 33,5 ). Najlepiej poprosić lekarza o skierowanie lub zrobić we własnym zakre ...

Powiększone węzły chłonne w brzuchu u dziecka

.. morfologia, rozmaz krwi, OB, CRP, badanie ogólne moczu ). Może także wystąpić konieczność wykonania np. TK jamy brzusznej. Z leków przeciwbólowych można zastosować leki dostępne bez recepty typu paracetamol, ibuprofen czy metamizol doustnie lub w for ...

Hepatomegalia, stluszczenie miaższu wątroby

.. morfologia wszystkie sa w normie natomiast inne mnie mocno niepokoja i tak : ALLAT 82 IU/L ASPT 47 IU/L ALKP 74,6 IU/L AMYL 101.3 IU/L Bardzo prosze o interpretacje wyniku krwi w odniesieniu do mojego wczeniejszego posty z wynikami USG - Hepatomegali ...

Wyniki USG, badania krwi i moczu

.. morfologia krwi: leukocyty 6.4 tys/ul norma 3,8 - 11.3 erytrocyty 4,61 min/ul norma 3,5 - 5.2 hemoglobina 13,8 g/dl norma 11.2 - 15,6 hematokryt 41, 1 % norma 31,5 - 46 mcv 89.2 fl norma 80 - 100 mch 29.9 pg norma 26 - 34,5 mchc 33,6 g/dl 31.0 - 37 r ...

Ile się leczy zapalenie żołądka i dwunastnicy?

.. morfologie krwi ( niedokrwistość? ). a czy to że jestem osłabiona i czuje się jakbym była pijana też ma jakiś wpływ na zapalenie żołądka czy raczej nie morfologia była wcześniej robiona i wszystko było w porządku trochę z moczem coś było nie tak ale ...

Czy okres może mieć wpływ na zapalenie wyrostka robaczkowego?

.. morfologia krwi i badanie moczu nie wykazało że mogłoby być to zapalenie wyrostka. Prócz brzucha ( ból po zwolnieniu ucisku po prawej stronie ) chirurg zbadał mnie przez kiszkę stolcową i bardzo mnie bolało, chciał mnie operować ale jadłam 3 godz. pr ...

Ból po prawej stronie na wysokości pępka promieniujący w dół

.. morfologia krwi z rozmazem, CRP, ASPAT, ALAT, GGTP, bilirubina oraz badanie ogólne moczu, usg jamy brzusznej, do rozważenia rtg jamy brzusznej, gastro - , kolonoskopia. badanie krwi z CRP miałem, badanie moczu też, USG było robione, ale dawno na pocz ...

Badania przed zabiegiem artroskopii

.. morfologia, poziom cukru i elektrolitów we krwi, układ krzepnięcia. Nie wiem czy jest się czego obawiać bo poziom leukocytów wyszedł mi 3.8 a jest norma między 4.0 a 10.0, poziom neutrocytów też mam za niski 1.61 a norma jest 1.9 - 8.0. Zawyżony pozi ...

Silne skurcze jelit, wrzody żołądka?

.. morfologii krwi tez.Bol troche ustapił ale jescze mam dośc silne skurcze jelit .Czy to mozliwe zeby po 5 zasztrzykach movalisu dostac wrzodów jelit?Jakie badania mogłabym zrobic zeby wykluczyc wrzody na jelitach tylko nie kolonoskopie.Z gory dziekuje ...

Objawy i diagnostyka rak jelita cienkiego

.. morfologicznym krwi. Niedrożność to właśnie brak przypływu treści w jelitach. Wzdęcia mogą obejmować i jelito cienkie i jelito grube. Bóle na początku są o charakterze falowym ( okresowym coś w rodzaju kolki ), potem przechodzą w formę stałą z reguły ...

Konglomerat węzłowy

.. morfologii obwodowej leukocyty 11,2 a rozmazie manualnym limfocyty52% to zly wynik? Wyniki badań krwi prawidłowe. Nie znam szczegółów klinicznych. Węzły chłonne mogą być zmienione odczynowo z powodu np. stanu zapalnego toczącego się w okolicach ziden ...

Torbiel śledziony

.. morfologiczne przebiegające chronologicznie i drobne krwiaki wokół torbieli ). A czy jest możliwość wystąpienia torbieli śledziony po skoku na płask dowody w basenie. Właśnie wtedy wystąpiły bóle brzucha. Możliwe, że w czasie urazu powstał krwiak, kt ...

Pełność w żołądku po jedzeniu objawem raka żołądka?

.. morfologia. - czy jeśli jedynym objawem jest pełność w żołądku po jedzeniu i wyniki z krwi są dobre to czy duże jest prawdopodobieństwo raka żołądka? Dziękuję za wszelkie informacje. Pełność w żołądku po jedzeniu może mieć różnorakie powodu. Rak jest ...

Badania amylazy we krwi w kierunku trzustki

.. morfologicznej trzustki Czy pomimo niskiej amylazy ( przy minimalnej granicy ) w surowicy można chorować na przewlekłe zapalanie trzustki lub nowotwór? - można Czy jeśli występuje ból pod lewym żebrem to może to być to ból pochodzący od trzustki? Czy ...

Zaniżony wynik PCT

.. morfologię krwi, z której wynika iż mam zaniżone badanie PCT , tzn.0,165 , a norma wynosi od 0,200.Co może oznaczać ten wynik? ( pozostałe badania z morfologii są prawidłowe ) Czy chodzi Pani o oznaczenie poziomu prokalcytoniny ( PCT )? Najczęściej t ...

Fosfotaza alkaliczna

.. morfologia krwi jest OK ( OB - 1, CRP - ujemne, bilirubina, TSH, glukoza, amylaza, lipaza, Fe ). U osób dorosłych spadek poziomu fosfatazy alkalicznej nic nie oznacza. U osób w trakcie rozwoju aparatu kostnego czyli u dzieci i młodzieży może świadczy ...