Niedoczynnośc tarczycy

Reklama

Zespół kanału nadgarstka

.. niedoczynności tarczycy czy ciąży, stłuczeniem, złamaniem kości promieniowej i łódeczkowatej, ropniem oraz krwotokiem. Zespół kanału nadgarstka częściej dotyczy kobiet, szczególnie tych, które narażone są na wykonywanie powtarzających się czynności. ...

Tarczyca bogato unaczyniona

.. niedoczynność. W tamtych czasach specjalistów endokrynologów było niewielu i moje leczenie było niesystematyczne, aż w końcu sama je przerwałam. Czułam się parę dobrych lat dobrze, ale w ostatnim czasie odczuwam w/w dolegliwości. Czy są możliwe do wy ...

OB podwyższone, bóle stawów i mięśni

.. niedoczynność i nadczynność tarczycy, niedokrwistość, hipercholesterolemia, nowotwory złośliwe, ziarnica złośliwa, szpiczak mnogi. Te właśnie choroby trzeba mieć na uwadze w czasie dalszej diagnostyki. O dalszym sposobie postępowania powinien zadecyd ...

Reklama

Guz w prawym płacie tarczycy 18x9 mm

.. niedoczynnością tarczycy. Najczęściej jest to proces samoistny, bez uchwytnego podłoża. Na pewno z tym wynikiem badania musi Pani skonsultować się z endokrynologiem. Pozdrawiam. ...

Nadczynność tarczycy

.. niedoczynność tarczycy, a nie jak Pani pisze na nadczynność. Nie podała Pani jeszcze w jakich jednostkach są te wyniki. ft4 w normie jeśli w pmol/l. T3 nie ma znaczenia klinicznego. Raczej powinna Pani miec substytucję hormonalną. Jednak o tym powini ...

Powiększona lewa pierś u chłopca

.. niedoczynność tarczycy ( 6.12 ) lecze sie na tarczyce i nie wiem - byc moze niedoczynnosc tarczycy jest skutkiem bardzo mocnego powiekszenia lewgo sutka.Prosze o odpowiedz.Błagam odpiszcie bo nie wiem co mam robic , a lekarze ciagle mowia ,ze nie sie ...

Nodulus follicularis

.. niedoczynnośc tarczycy chorobę Hochimoto ,myslałam że guzy tworzą się przy nadczynności . w kwietniu guz miał wielkośc 5,5mm. ,a w pażdzierniku 7*4mm. moim zdaniem jest mały czekam na wizytę u endo krynologa .Nie wiem czy wynik biopsji jest tak zły ż ...

Niedoczynność tarczycy

.. niedoczynność tarczycy zaczęłam się leczyć jakieś pół roku temu, w ciągu roku przytyłam 20 i nie mogę schudnąć. Zazywam letrox100 pół tabletki dziennie a jakoś przytyłam jeszcze 1kg, zaczęłam zażywać Zelixe 15 i w ciągu 1 miesiąca ubyło mi 3kg ale cz ...

Każdy guz tarczycy trzeba operować?

.. niedoczynność. Zażywam Euthyrox N. Czy potrzebna jest operacja, trzeba usunąć tarczycę? Oczywiście nie każdy guzek tarczycy kwalifikuje się do leczenia operacyjnej. Decyzję, co do operacji tarczycy podejmuje zawsze endokrynolog nie zaś chirurg. Opisy ...

Przeszczep przytarczyc

.. niedoczynność ) przy operacji wycięto mi przytarczyce, które regulują wapniem, w skutek braku wapnia mam tężyczkę jest to bardzo uciążliwe. W chwili obecnej znowu grozi mi zabieg tarczycy, proszę wszystkich chirurgów endokrynologów o pomoc i odpowied ...

BAC tarczycy i głównie treść białkowo-krwista

.. niedoczynność, a siostra guzki ( za małe do pobrania materiału w biopsji ) - TSH w normie . Guzki są duże, bo powyżej 1 cm i mogą wymagać leczenia operacyjnego. Decyzję w sprawie operacji podejmuje endokrynolog, a nie chirurg. ...

Miąższ tarczycy niejednorodnej echogeniczności

.. niedoczynność tarczycy,poziom tsH dwa miesiące temu dył wyrównany ,tzn.w normie. prosze o napisanie co oznacza mój wynik usg. oto wynik.prawy płat tarczycy ok 14*16*52mm,lewy ok11*13*40mm,cieśń do 3mm.miąższ tarczycy niejednorodnej echogeniczności ze ...

Kał z krwią przy niedoczynności tarczycy

.. niedoczynnością tarczycy.25czerwca miałam badanie ginekologiczne i doktor włożyła mi palec do odbytu ale nie wyczuła żadnych guzków.Mam niezbyt bolesne zaparcia,żadnych bólów brzucha,ogólnie czuję się dobrze.Czy powinnam się niepokoić tą krwią? Takie ...

Mała tarczyca

.. niedoczynności tarczycy. Należy wykonać badania poziomów hormonów tarczycy we krwi. Po uzyskaniu wyników skonsultować się z endokrynologiem. ...

Podwyższone TSH a ft3 i ft4 w normie

.. niedoczynność tarczycy, kiedy TSH jest podwyższone, a fT3 i fT4 są w normie. W takich sytuacjach postępowanie polega głównie na obserwacji, ewentualnej substytucji hormonalnej. Leczenie jednak rozpatruje lekarz indywidualnie. WItam, odebralam dzis wy ...

Subkliniczna niedoczynność tarczycy

.. niedoczynnosc tarczycy tsh 7,30 a ft3 ft 4 w normie!! nie biore żadnych leków!! moje pytanie czy to jest sygnał że zaczynam mieć poważne problemy z tarczyca i że subkliniczna powoli bedzie sie przeistaczac w pełną tarczyce czy sama z czasem zniknie? ...

Guz pęcherzykowy tarczycy

.. niedoczynnosc hashimoto ,biorę Euthyrox N 75 moje ostatnie wyniki: TSH - 1,830 /norma 0,400 FT4 [wynik 1.18, norma ( 0.8 - 1.9 )] FT3 [wynik 3.25, norma ( 1.8 - 4.2 )] wynik usg - guz na prawym płacie tarczycy 2,6 cm ,wynik biopsji - guz pęcherzykowy ...

Tsh tarczycy 8,230

.. niedoczynność!!! Witam miałam robione w tym tygodniu tsh tarczycy i wynik wyszedł 8,230 a wiem ze norma jest do 4,00 co może oznaczać taki wynik proszę o pilną odp. patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/85 Patrzyłam ale nic nie rozum ...

Zmiana hipoechogeniczna w tarczycy

.. niedoczynność tarczycy wykonałam badanie USG tarczycy:Prawy płat o wymiarach 13,5x17x47mm bez nieprawidłowych zmian ogniskowych.Lewy płat o wymiarach 12,5x14,5x46mm z hipoechogenicznym guzkiem średnicy 3,2mm.Węzły chłonne nie powiększone.Dodatkowo ma ...

Tarczyca a uprawianie sportu

.. niedoczynność tarczycy. Trzeba wykonać usg tarczycy i udać się do endokrynologa w szybszym terminie. ...

Tsh, hormony a tycie

.. niedoczynności tarczycy. Może Pani jeszcze przybrać na wadze, ale lekarz endokrynolog powinien rozważyć zmianę dawki leku na większą. Ale jeśli zmieni dawkę leku na większą to przytyje jeszcze bardziej??czy jak będe leczona hormonami to będe dalej ty ...

Niedoczynność tarczycy a tycie

.. niedoczynnośc tarczycy proszę mi powiedzieć czy jak zacznę brać leki hormonalne to będe od nich tyć czy one nie mają wpływu na wagę proszę o pilną odpowiedź.Dziękuje Tak, w przypadku prawidłowego leczenia nadczynności powinno dojść do unormowania wag ...

Nieregularne ogniska hypoechogenne o nieostrych zarysach w tarczycy

.. niedoczynność, zaczęłam tyć itd. Brałam Letrox, po którym się źle czułam... Obecnie biorę Euthyroks N100 i przy tej dawce wyniki TSH, fT3 i fT4 są prawidłowe. Nigdy nie miałam robionych przeciwciał. Treść wczorajszego badania USG: *Gruczoł tarczowy d ...

Niedoczynność i mikrozwapnienia tarczycy

.. niedoczynności tarczycy ( dostaje Pani substytuty hormonów tarczycy ). Powiększony węzeł chłonny i zwapnienia mogą świadczyć o przebytym lub obecnie trwającym niewielkim przewlekłym stanie zapalnym tarczycy. Leczenie prawidłowe. Proszę postępować zgo ...

Niedoczynność tarczycy a bezpłodność

.. niedoczynność tarczycy,tsh mam już unormowane i biorę regularnie Euthyrox N 50 wszystko powoli wraca do normy mam, pytanie czy chorując na niedoczynność skazana jestem na bezpłodność czy mam szansę na zajście w ciążę jeśli tak czy to są duże szanse?? ...

Sok z noni na niedoczynność tarczycy

.. niedoczynności tarczycy stosuje się substytuty hormonalne. Proszę z endokrynologiem porozmawiać na temat soku z noni. noni wspomaga leczenie wielu schorzeń. mi na przykład bardzo pomogło w walce z alergią. jest w sumie pewne, że podnosi odporność, bo ...

Brązowe plamki na prąciu

.. niedoczynnością tarczycy i jak ewentualnie to leczyć. Proszę o szybką odpowiedzieć. Raczej nie ma to nic wspólnego z niedoczynnością tarczycy. To prawdopodobnie znamiona barwnikowe. Aby dokładnie stwierdzić co to jest należy w tej sprawie skonsultowa ...

Tarczyca o mieszanej echogeniczności z guzkiem

.. niedoczynności tarczycy. Guzek w tarczycy może wymagać biopsji cienkoigłowej. Wielkość tarczycy prawidłowa. O leczeniu i diagnostyce guzka powinien zadecydować endokrynolog po analizie wszystkich badań. ...

Subkliniczna niedoczynność tarczycy a ciąża

.. niedoczynności tarczycy poziomy fT4 i fT3 są w normie, a TSH jest podwyższone ( względny brak hormonów tarczycy ). Leczeniem powinien się zająć endokrynolog ( najczęściej podaje leczniczo hormony tarczycy ). W tej sytuacji mogą zajść problemy w zajśc ...

Częste infekcje okolic intymnych a tarczyca

.. niedoczynność tarczycy może mieć wpływ na to??bo czytałam że przez nieuregulowane hormony jest spadek odporności organizmu co towarzyszy częstym infekcjom i ich nawrotom czy to prawda??jeśli tak to czy mogę się jakoś zabezpieczyć przed tym??,hormony ...

Miękka gulka pod pachą

.. niedoczynnosc tarczycy czy to zgrubienie moze byc zwiazane z ktora kolwiek choroba? Nie, zmiana ta nie ma z tymi chorobami nic wspólnego. Witam Pana poraz kolejny bylam dzisiaj w szpitalu po wypis. Chcialam Pana prosic o wytlumaczenie kilku zeczy.1 ) ...

Pieczenie w pochwie a niedoczynność tarczycy

.. niedoczynność tarczycy może mieć z tym coś wspólnego??dodam że leczę się na niedoczynność dopiero 4 miesiące i biorę Euthyrox n 50 może on ma wpływ na te infekcje??bardzo proszę o pomoc.Dziękuje. Nie, nie ma wpływu na taki stan leczenie tarczycy Wita ...

Czy poddać się operacji tarczycy?

.. niedoczynność tarczycy ( wynik : 0,112 norma 0,350 - 4,940 ) czy powinnam w tej się skontaktować jak najszybciej z lekarzem i czy może mieć to wpływ na przełożenie operacji ? Tak, trzeba skonsultować się pilnie ze swoim endokrynologiem. Zapewne z pow ...

Przebarwienia skórne a tarczyca

.. niedoczynnosci pojawiaja sie przebarwienia skorne mam niedoczynnosc tarczycy i biore eltroxin 75 od tej pory zauwazylam ze mam na ciele wiecej przebarwien typu pieprzyki po obu bokach tulowia mam takie grudki i dzis wyczulam jedna za uchem co to moze ...

Wysokie ATG a nowotwór tarczycy

.. niedoczynnosc subkliniczna,a te przeciwciała to kropka nad i. WITAM - o czym swiadczy wynik ATG 102,20 U/ml że jesteś śliczna i zdrowa : ) a 438?? ...

Guz Abrikosowa (tumor Abricosov)

.. niedoczynność tarczycy ( powodem badań był ciągły zanik głosu ). Czy może mi ktoś doradzić co robić? Chirurg prowadzący powiedział, że mam się zgłosić za 3 - 5 miesięcy na konsultacje. Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc. Guz ziarnistokomórkowy, ...

Bóle przy leczonej niedoczynność tarczycy

Dzień dobry mam pytanie doktorze otóż mam już ustawione hormony przynajmniej tak mi powiedział mój endokrynolog TSH 3 gen. 2,380 FT4 1,62 ng/dl {0.93 - 1,70} anty - TPO*600,0 IU/ml {*34,00} to chyba dobre wyniki??kiedy będzie widoczna jakaś poprawa c ...

Tarczyca a wizyta u stomatologa

.. niedoczynność z powodu stosowania leku ( Metizol ). Endokrynolog zmienił mi już dawkowanie leku. Pilnie potrzebuję pójść do stomatologa ale słyszałam kiedyś że nie można... Z góry dziękuje za odpowiedż Pozdrawiam Oczywiście można, nie ma żadnych prze ...