Poziom bilirubina

Reklama

Ostre wirusowe zapalenie wątroby typu C (WZW C)

.. poziomu aminotransferaz ( ASPAT, szczególnie ALAT ) w surowicy, nieznaczny wzrost stężenia bilirubiny, zaburzenia w funkcjonowaniu układu krzepnięcia krwi, a w postaci cholestatycznej mierny wzrost fosfatazy zasadowej ( ALP ) oraz gamma - glutamylotr ...

Podwyższona bilirubina a kamienie w pęcherzyku żółciowym

.. poziom bilirubiny. Jeśli obecnie fizykalnie nie jest Pani zażółcona i czuje się dobrze odczekałbym przynajmniej tydzień i ponownie zrobił badanie poziomu bilirubiny. Jeśli poziom nadal będzie podwyższony zrobiłbym poziom bilirubiny z rozbiciem na bil ...

Podwyższona bilirubina po usunięciu pęcherzyka żółciowego

.. poziomu bilirubiny bezpośredniej, wzrostu aktywności GGTP oraz fosfatazy alkalicznej. Jeśli podwyższona była bilirubina pośrednia przed i po zabiegu może u Pani występować taka skłonność genetyczna, która polega na zaburzeniu funkcjonowania enzymów w ...

Reklama

Powikłania żółtaczki mechanicznej

.. poziom bilirubiny wzrósł do 4,17. Czy nie odbije się to na zdrowiu jeśli nie teraz to w przyszłości? Żółtaczka mechaniczna wymaga pilnej interwencji zabiegowej. Trzeba w szybkim czasie udrożnić drogi żółciowe, aby usprawnić prace wątroby, a także trz ...

Powiększona śledziona oraz wysoki poziom bilirubiny

.. poziom bilirubiny ( 4,1 mg/dl ). Pozostałe wyniki są w normie i wynoszą m.in. AlAT 13 U/l; AspAT 16 U/l; GGTP 18 U/L; trójglicerydy 94 mg/dl; alfa - amylaza 55 U/l. Będę zobowiązana za nakreślenie nam także kierunku działań, które powinniśmy wykonać ...

Podwyższony poziom bilirubiny we krwi a sport i alkohol

.. poziom bilirubiny tzn. 3,3 a wszystkie pozostałe wyniki krwi sa dobre. W związku z czym mam następujące pytania: 1. Czy aminokwasy mi szkodzą? 2. Co z wysiłkiem - czy to mi szkodzi? 3. Czy jest to niebezpieczny poziom bilirubiny? Jeśli nie to jaki je ...

Norma poziomu bilirubiny we krwi

Robiłam badania wątroby AST, ALT i bilirubina całkowita. Okazało się, że bilirubina jest podwyższona 17,1. Czy mam powody do niepokoju? Lekarz twierdzi, że jest wszystko w porządku, AST i ALT w normie. Jestem 2 lata po usunięciu kamicy pęcherzyka żół ...

Podwyższona bilirubina pośrednia - zespół Gilberta

.. poziom bilirubiny wahający się od 1,40 mg/dl do 1,9 mg/dl. Pozostałe wyniki są w normie ( tzn. próby wątrobowe; HBs, HCV; usg również nie wykazało żadnych odchyleń od normy ). Lekarz z Komisji Wojskowej stwierdził, że najprawdopodobniej jest to zespó ...

Kamienie w przewodach żółciowych a ciąża

.. Poziom bilirubiny w normie jak na razie, oczywiście ryzyko zapalenia ciągłe. Leczenie szpitalne, lekarz nie udziela informacji co dalej przyznaje, że nie ma pomysłu innego jak czekać co sie stanie, sugeruje wypis na żądanie i poszukanie kliniki na wł ...

Ból prawego boku

.. poziom bilirubiny całkowitej do 1,4 oraz bilirubiny bezpośredniej do 0,32 przy normie do 0,30.Ból zwieksza się głównie przy wysiłku fizycznym ( bieganiu ).Co mam robić?Jestem czynną zawodniczką uprawiającą biegi i ten ból uniemożliwia mi treningi.Pro ...

Nowotwór pęcherzyka żółciowego i wątroby

.. poziom bilirubiny obecnie 12.7 ) i czy są jakieś szanse na leczenie tego nowotwora?proszę o pomoc Żółtaczka mechaniczna oznacza, że przyczyną jej powstania jest *zatkanie* przewodów żółciowych. Przez to przepływ żółci jest uniemożliwiony. Postępowani ...

Bilirubina całkowita

.. poziom Bilirubina całkowita Mam 22 lata i jest po za normą norma wynosi chyba do 12 a ja miałem ponad 14 . Proszę o szybką odpowiedz ...

Bilirubina

.. poziomu bilirubiny 27 a 39 przy normie do 17 nie jest znacznym przekroczeniem normy mogącym dawać objawy kliniczne. Objawy kliniczne zazwyczaj pojawiają się, gdy poziom ten jest przekroczony 5 krotnie. Tak jak napisał Maciej prawdopodobnie w Twoim pr ...

Zesół Gilberta

.. poziom bilirubiny w organizmie... chcialbym sie dowiedziec nieco wiecej o tej chorobie, co moge a czego nie powinienem... bo dzis od tych lekarzy sie nic pozytecznego nie mozna dowiedziec. z gory dziekuje patrz http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3 ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

.. poziom bilirubiny. Oczywiście wyniki te należy skonsultować z lekarzem, który kierował Pana na badania. Pozdrawiam. ob*14 amylanza 54* ast 18 * ggtp *15 alt18 Ostatnio przebywałem w szpitalu i na rutynowych badaniach wyszły zawyżone wyniki prób wątro ...

Świąd skóry i podwyższona bilirubina

.. poziom bilirubimy utrzymujący się przez dłuższy czas jest niebezpieczny dla zdrowia? Na pewno należy wykonać kontrolne badania ( ASPAT, ALAT, bilirubina pośrednia i bezpośrednia, fosfataza zasadowa, GGTP, badanie ogólne moczu, HBs oraz anty - HCV ). ...

Przyczyna oddawania stolca z krwią

.. poziom ( całkowity ) bilirubiny, który w listopadzie wynosił 1,94 mg/dl. ( badanie wykazało że nie jestem nosicielem wirusa żółtaczki ). Od czasu krwawień, które pojawiają się obecnie prawie przy każdorazowym oddaniu stolca czuję się dużo słabsza. Od ...

Bilirubina całkowita podwyższona

.. poziom bilirubiny całkowitej wynoszacy 32,5 qmol/L. Nie byłem na czczo. Czy ma to wpływ na wzrost bilirubiny?? Tak. Należy badanie powtórzyć po 6 godzinnej diecie 0. ...

Zażółcenie gałek ocznych a HCV

.. poziom frakcji bilirubiny. Zrobiłam badanie w kierunku hbv ujemne,2 razy robiłam bilirubine*całkowita wyszła raz 27mol/l,drugi raz 28,7mol/l a bezpośrednia 6.3 oraz 11.2( nor.4.3 ),wszystkie inne badania w normie( albuminy,żelazo,krzepliwośc krwi itd ...

Co oznacza wysoki poziom bilirubiny?

.. Poziom bilirubiny nie jest bardzo zawyżony. Aby doszło do objawów klinicznych ( żółtaczka ) poziom bilirubiny musiałby być podwyższony 4 - 5 krotnie. Jest to tylko nieznaczne podwyższenie poziomu. W Pani przypadku jeśli USG jamy brzusznej jest w porz ...

Przekroczone normy bilirubiny, amylazy we krwi

.. poziom bilirubiny oraz amylazy. W 1989r. w wieku 12 lat miałam usunięty pęcherzyk żółciowy z kamieniami. W zeszłym roku miałam robioną gastroskopię - wyszła bakteria helicobacter pylori, jest już po leczeniu oraz stan zapalny żołądka.USG robione 3 - ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

.. poziom bilirubiny całkowitej ( wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ...

Wątroba czy nerka? a może kręgosłup?

.. poziomem bilirubiny. Lekarze stwierdzili, iz jest to zespół Gilberta. Zaczęło się od 2,11. Pozniej moja bilirubina była na etapie 3,65 a teraz po braniu rożnych leków jest na poziomie 1,60 co jest dla mnie pocieszające, gdyż wiem, że jest to poziom d ...

Wysoki poziom bilirubiny a odchudzanie

.. poziom bilirubiny wynosi u mnie 2.78 mg/dl, Aspat 21 u/l a Alat 22 u/l. Co to może oznaczać ? Czy na ten poziom mogło wpłynąć to ze czekając na te badania byłam głodna ( nic nie jadłam ok 7 godzin ) i to że schudłam ok 10 kilogramów w ciągu 4 miesięc ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

.. poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowodowane braniem tabletek antykoncepcyjnych ( cilest ), czy mogą być inne przyczyny? Tak na wynik poziomu bilirubiny może mieć wpływ zażywan ...

Jak obniżyć poziom bilirubiny?

.. poziom bilirubiny na stałe. Kroplówki tylko w niewielkim stopniu obniżają ten parametr krwi i to na krótki czas. Trzeba jak najdokładniej udrożnić przewody żółciowe. W przypadku zarośnięcia stentu ( protezy ) trzeba rozważyć ponowny zabieg założenia ...

Guz wątroby a podwyższone Gamma, ASAT, ALAT i cholesterol

.. poziom bilirubiny, aktywność fosfatazy alkalicznej i wykonać wszystkie frakcje cholesterolu ( nie tylko całkowity ). O tych badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Dopiero wtedy będą wiarygodne wyniki i będzie można coś konkretnego więcej napis ...

Swąd ciała

.. poziom bilirubiny był robiony?może to wątroba lub woreczek żółciowy? Sprobujcie srodkow na swierzb. Najlepiej plynu ...

Podwyższony alat i aspat a ggtp i bilirubina w normie

.. poziom ALAT 108 i ASPAT 44 oraz w normie GGTP 71 i BILIRUBINA CAŁKOWITA 0,7. Doszły do mnie słuche że jest podobno jakaś choroba wątroby która atakuje mężczyzn do 25 roku życia. Czy jest możliwe że właśnie stąd ten podwyższony poziom wyżej wymieniony ...

Zabieg laparoskopii pęcherzyka a badanie ERCP

.. poziomu FA,GGTP oraz bilirubiny. Można też kontrolnie wykonać jeszcze USG jamy brzusznej, aby ocenić czy są poszerzone drogi żółciowe. Jeśli wszystko jest w porządku nie wykonuje się przez zabiegiem wycięcia ECPW tylko można swobodnie wyciąć pęcherzy ...

Podwyższone wyniki prób wątrobowych

.. poziom bilirubiny wysoki. Radzę powtórzyć badanie, pamietając od unikaniu alkoholu przed badaniem. Taki poziom bilirubiny moze nasuwać podejrzenie zespołu Gilberta. Dziękuje za odpowiedz. Dopiero teraz zauwazyłem ze jednak w morfologii jest jedna dys ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

.. poziom bilirubiny całkowitej ( na karcie zawarte są informacje o min i max poziomach ). Dodatkowo dodam, że czasami odczuwam bóle brzucha, gałki oczne nie są białe - barwa przypomina lekko żółtą, czasami lekko przekrwione. Proszę o informację, czy po ...