Wynik TSH tarczycy

Reklama

Podwyższony poziom anty-TPO a obniżony fT4

.. wyników z USG tarczycy. TSH w normie 1,602 FT3 = 3,00 FT4 = 1,07 anty TPO = 138 norma max 35 anty TG = zapalenia tarczycy typu Hashimoto, > zapalenie tarczycy poporodowe > zapalenie tarczycy indukowane cytokinami > chorobę Basedowa > pierwotny obrzęk ...

Guzek w lewym placie tarczycy

.. wyniki TSH w normie, OB=10, A dzisiaj bylam na usg Tarczycy.............i jak sie okazalo.....nie ma tam nic...zadnego guzka!!! Przez caly weekend wymyslalm najgorsze scenariusze...........nastepnym razem chyba najpierw poszekam na wyniki pozniej zac ...

Choroby oczu w tarczycy

.. wyniki FT4, TSH w normie , wysokie TPO - 1086, przyjmuje leki letrox 150 dziennie rano na czczo! lecze się 2 lata, około pół roku objawy bez zmian. Proszę o poradę lekarską? W tym wypadku powinien zbadać Pana okulista. Może to być związane z porażeni ...

Reklama

Po usunięciu tarczycy z węzłami chłonnymi

.. wynikiem strzałka skierowana w dół ) i TSH 0,49 ng/ml ( przed wynikiem strzałka skierowana w dół ) . Proszę o odpowiedź czy te wyniki są prwidłowe? 23.06.2009r. idę do Zgierza do szpitala. Dziękuje za Pana pomoc i bardzo serdecznie pozdrawiam. Proszę ...

TSH jest w normie a płaty tarczycy powiększone?

.. wyniki usg: prawy płat 5,5x2,5x2,2 lewy płat 5,5x2,5x2 cieśn grubości 8mm wyniku TSH 2,7 Mam pytanie, czy moje wyniki są źle i dlaczego TSH jest w normie a płaty mam powiększone,czy to ma jakieś znaczenie??? Prawidłowe normy wymiarów tarczycy wynoszą ...

Wole torbielowe w tarczycy, usuwać czy nie?

.. wyniku, przepraszam ) bez cytologicznych cech atypii. W każdym razie ogólne podsumowanie moich badań - tsh w normie, bez hashimoto, guzy - torbiele obojętne, brak nowotrwora. Lekarz endokrynolog zalecił mi wycięcie. Stwierdził, że same nie znikną wię ...

Powiększona tarczyca mimo dobrego wyniku TSH (2,88 czyli norma)

.. wyniki mówią co innego czy ten który twierdzi ze to od alergii chodź przyjmuje leki alergiczne!!! Gardło coraz bardziej boli i coraz częściej tracę głos.Muszę też dodać że moja mama ma tarczyce,ale niedoczynność. Co mi grozi i co mi jest??? Z góry dz ...

Niski poziom TSH po operacji tarczycy

.. wynikiem skonsultować się z endokrynologiem. Taki wynik TSH po resekcji tarczycy z substytucją hormonalną może świadczyć o za dużej dawce Euthyroxu. ...

Guz pęcherzykowy tarczycy

.. wyniki: TSH - 1,830 /norma 0,400 FT4 [wynik 1.18, norma ( 0.8 - 1.9 )] FT3 [wynik 3.25, norma ( 1.8 - 4.2 )] wynik usg - guz na prawym płacie tarczycy 2,6 cm ,wynik biopsji - guz pęcherzykowy ,tyreocyty w układach pęcherzykowych. Czy to jest groźny g ...

Tsh tarczycy 8,230

.. wynik jest następujący 8,230 czy to jest dobry czy zły wynik proszę o pilną odpowiedz .Dziękuje. wynik za wysoki, z resztą Pani powinna mieć normę podaną obok wyniku patrz strona: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/85 Widziałam dziękuje ...

W tarczycy masy białkowe przepojone erytrocytami

.. wyniku biobsji mam napisane :masy białkowe przepojone erytrocytami,pojedyńcze makrofagi,co to oznacza? guzek ma 21 mm. a mój lekarz endokrynolog zleca mi narazie tylko obserwację, tsh mam w normie Nic groźnego, w ten sposób może objawiać się niewielk ...

Podwyższone FT3

.. wyniki : TSH III GENERACJA 1,974 ulU/ml ( norma 0,350 - 5,500 ) FT4 13,3 pmol/l ( norma 11,5 - 23,2 ) FT3 6,7 PMOl/l ( norma 3,5 - 6,5 ) FT3 jest podwyższone WynikI usg tarczycy: płat prawy 15/20/46mm płat lewy 11/22/56 mm cieśń 3,2 mm tarczyca bez e ...

Jakie badania po całkowitym wycięciu tarczycy?

.. wyników tych badań. O wszystkim decyduje endokrynolog. TSH miesiac od operacji, czy miesiac od rozpoczecia przyjmowania hormonu tarczycy? jak bylam w szpitalu, wszyscy dostawali z wypisem recepte, ja natomiast musialam poczekac na histopatologie i do ...

Niskie tsh i podwyższony cholesterol

.. wyniki:TSH 0,176,colesterol całkowity 198,cholesterol - HDL 69:oraz wyniki USG tarczycy:płat lewy23/65mm,grubość miątszu do 19,płat lewy 29/59mm,grubość 21,cieśni do 5mm.tarczyca w całości niejednorodna,z licznymi izoechogenicznymi zmianami ogniskowy ...

Czy sposób leczenia nadczynności tarczycy jest prawidłowy?

.. wynik TSH był strasznie niski, gdy juz doszedl do normy moj endokrynolog zmiejszył dawke na pół tabletki i dostałam skierowanie na operacje tarczycy a w opisie jest:tarczyca powiekszona pp - v - 8.0cm^3 Liczne obszary torbielowatesr. do 0.7cm Cie. - ...

Wynik LYM i TSH pod kątem tarczycy

.. wynik 1,4933. Glukoza 97. Ponadto zaniepokoił mnie wynik LYM = H 52,7. Bardzo proszę powiedzieć mi czy wyniki, które pozwoliłam sobie przedstawić są prawidłowe czy tez nie. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. Kasia Wyniki są prawidłowe jednak po ...

Guz tarczycy a problemy z zajściem w ciążę

.. wyniki mogą mieć związek z tym,że mam problemy z zajściem w ciążę? a gdy w końcu mi się udało ciążą obumarła w 10 tyg. czy niższy poziom TSH z wrzesnia mógł być zaniżony jeszcze przez ciążę a obecnie się podwyższył? Lekarz zalecił mi jeszcze zrobieni ...

Niedoczynność przy wysokim TSH?

.. wynik 128,801, cholesterol - 283, USG tarczycy: wymiary: cieśń - 12 mm, prawy płat - 23x24x63mm - 19ml lewy płat - 23x21x66mm - 17ml Tarczyca powiększona o łącznej obj. płatów 36ml. Tarczyca o nierównych zarysach,jej miąższ hypoechogenny poprzedziela ...

Niedoczynność tarczycy? Hashimoto?

.. wyniki? Przy Hashimoto chyba poziom przeciwciał byłby wyższy? Rozumiem, że warto zbadać hormony tarczycy? Czy jeszcze coś? TSH jest w zasadzie prawidłowe ( 2,53 ), czyli brak niedoczynności. Torbiel jest do diagnostyki. Więcej wykaże biopsja. ...

Cechy zapalenia tarczycy wysokie anty-TPO

.. wyniki: TSH 2,79, FT4 - 1,05, anty - TPO - 540,25 , anty TG - 4,21 USG tarczycy: Tarczyca: dwupłatowa w typowej lokalizacji o wymiarach płatów: Prawy płat: 22x15x50 V=8,5 ml Lewy płat 20x15x50 V= 7,8 ml Węzina: 4,5 mm Objętość gruczołu: 16,3 ml. W pr ...

Czy poddać się operacji tarczycy?

.. Wyniki TSH,FT3,FT4 anty - TPO są w normie Zaś USG : Płat lewy:27x25x54mm zawiera dobrze ograniczony guzek 40mm, Płat prawy:42x37x59mm zawiera gruboscienną torbiel dl50mm z wpuklającymi się do światła torbieli guzkami rożnej wielkości /do od 4 do 20mm ...

Tarczyca a PCOS

.. Wynik TSH jest prawidłowy.Biopsji nie wykonałam.Lekarz endokrynolog stwierdził że mogą się te ogniska wchłonąć ale nie muszą.Oprócz tego ginekolog wykrył PCOS co objawiło się u mnie hirsutyzmem.Nie jestem na dzień obecny leczona.Czy te ogniska na tar ...

TSH, fT3 i fT4 po usunięciu tarczycy

.. wyniki i czy powinnam brać jakieś leki? Obecnie badania jeszcze są w normie, ale to wczesny okres pooperacyjny. Do miesiąca mogą w krążeniu krwi utrzymywać sie hormony stare ( jeszcze z produkcji jak była cała tarczyca ). Zawsze nawet w przypadku czę ...

Podwyższone przeciwciała ATG

.. Wyniki TSH, FT3 FT4 sa w normie.... czy to może świadczyć o nowotworze? wyniki biopsji mam za tydzień i bardzo się boje ... Raczej nie wskazuje taki poziom ATG i obraz USG na nowotwór tarczycy. To raczej jakieś zapalenie, silne zwyrodnienie tarczycy. ...