Wyniki bilirubina całkowita

Reklama

Podwyższony poziom bilirubiny

.. wyników można w przybliżeniu określić przyczynę podwyższonego poziomu bilirubiny całkowitej. Poziom 1,8 nie jest jeszcze taki wysoki, nawet nie przekracza 2 krotności. Przy tym poziomie nie ma klinicznych oznak żółtaczki. Możliwe, że taki poziom bili ...

Podwyższone wyniki wątroby

.. Wyniki mnie bardzo zaniepokoiły: ALAT 648,0 AspAT 507,0 Gamma GT 575,0 Bilirubina całkowita 1,02 Bardzo proszę, o poradę co oznacza tak bardzo podwyższony wynik. Z góry bardzo dziękuje. Z takimi wynikami należy jak najszybciej skontaktować się z leka ...

Reklama

Szczepionka przeciw żółtaczce a wzdęcia brzucha

.. wynik był 1,8, prostata w porzadku 0,870, bilirubina całkowita 23,36, ( WBC ) 14,7 ( RBC ) 4,3 ( Hgb ) 13,5 Czy to by bylo przyczyna tych wszystkich wzdec? Czy moze został on zakazony żółtaczka mechaniczna? Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje. Infor ...

Bilirubina całkowita

.. wynik.Konieczna jest wizyta u lekarza.Samodzielnie nie można stosować leków,mogą pogorszyć tylko wyniki. Trzeba ustalić przyczynę wysokiego poziomu bilirubiny. Wtedy będzie można zastosować leczenie. czy leki na nadcisnienie mogą powodować zwiększony ...

Wysoki ALAt i ASpAt - co robić?

.. wyniki były w normie poza: ALAt - 665 IU/l, ASpAt - 409 UI/l i bilirubiną całkowitą - 54.8 umol/l. Mój lekarz rodzinny przepisał mi na to antybiotyk Dalacin C i stwierdził że wyniki wcale nie są złe i nie dał mi skierowania do żadnego specjalisty ani ...

Podwyższona bilirubina bezpośrednia i pośrednia

.. wynika, iż w zespole Gilberta jest podwyższona jedynie bilirubina wolna ( autor tekstu: Dr n. med. Wojciech Pieniążek, specjalista gastroenterolog ). A ja mam podwyższoną bilirubinę bezpośrednią ( 0,65mg/dl ) i pośrednią, wolną ( bilirubina całkowita ...

Przekroczone normy bilirubiny, amylazy we krwi

.. wyniki i są następujące: bilirubina całkowita 3,08 mg/dl - norma <1,00 bilirubina bezpośrednia 0,84 mg/dl - norma <0,3 bilirubina pośrednia 2,24 mg/dl - norma <0,8 alfa amylaza w surowicy 262 u/l norma 28 - 100 bilirubina całkowita 46,6 umol ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

.. wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narzeczony ma 21 lat i jest ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

.. wyniki : - bilirubina całkowita 7,3umol/l przy normie laboratoryjnej 3,4 - 17,0 - AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartości pożądne )i 5,2 - 6,21 watrosci ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

.. wyniki prób wątrobowych. AST 21 U/l ALT 12 U/l Bilirubina całkowita 26,70 &micro;mol/l ( norma do 20,50&micro;mol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12&micro;mol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowo ...

Marskość wątroby a wynik APAT i ALAT

.. wyniky miedzy innymi wyglądały nastepująco : ( oddział wew ) - Kreatynina :3.5 mg/dl - Mocznik : 143.3 mg/dl - Bilirubina całkowita : 1.1 mg/dl - Alat : 18.1 U/l - Aspat : 20 U/l Badanie rtg przewodu pokarmowego : *Przełyk wpust bez zmian. Żoładek du ...

Podwyższona bilirubina

.. wyniki badań w przychodni wojskowej, i w laboratorium podali wyniki do lekarza prowadzącego. Wyniki były takie :GLUKOZA - 89 mg/dl MOCZNIK - 4,2 mmol/L KREATYNINA - 75.2 umol/L BILIRUBINA CAłKOWITA - 40,4 umol/L KWAS MOCZOWY - 285,6 umol/l AMINOTRANS ...

Badania w kierunku prób wątrobowych

.. wyniki: Aspat 66.40 u/l Alat 120.90u/l GGTP 63.10 U/l Bilirubina całkowita w normie 9.75 dodam jeszcze że zrobił morfologię i OB TE wyniki wyszły ok. Czesto skarży się na ból brzucha nie są to częste bóle raczej przypominają krótkie ataki,dodam jeszc ...

Ból w okolicy wątroby i podwyższona bilirubina

.. wyników badań ani klinicznego stanu Pani, aby konkretnie odpowiedzieć na Pani pytanie. Moje wyniki z dnia 4.11.2009 aIat 10 U/l [4 - 23] AspAt 16 U/I [4 - 27] bilirubina całkowita 1,38 mg/dl [o.1 - 1.2] dodam , ze rok temu w lutym bylam w szpitalu ( ...

Stłuszczona wątroba

.. wyniki badań bilirubina całkowita to 0,44 mg/dl.aspat to 27u/l alat to26u/l w jakiej normie się mieszczą te wyniki dziękuję . ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

.. wyniki badań laboratoryjnych krwi. Oto one: AST 18,8 U/l ALT 12,6 U/l Bilirubina całkowita 72,7 mikromol/l Fosfataza zasadowa 31,4 U/l GGTP 21,1 U/l Wyników nie konsultowałem do tej pory z żadnym lekarzem, jednak zauważyłem czterokrotnie przekroczony ...