Wyniki podwyższony alt

Reklama

Podwyższone wyniki GGTP, ASPAT i ALAT

.. Wyniki są dużo podwyższone: ALT - 140, AST - 168 , GGTP - 766, bilirubina - 1,2, a dodatkowo wynik + Helicobacter pylori. Proszę pomóc co oznaczają tak złe wyniki? Co ma mąż zrobić? Jak to się leczy? Badanie aktywności enzymów wątrobowych i bilirubin ...

Podwyższony GGTP i ALAT - gdzie leczyć?

.. wyników badań żony ( 25 lat ), zaznaczam, że są to wyniki po drugim badaniu i są prawie identyczne INR - 1,10 , GGTP - 148 , ASL - 36 , ALT - 64. Proszę nam powiedzieć do jakiej specjalności lekarza żona powinna się zgłosić i co mogą oznaczać te wyni ...

Wyniki badań HBs Ag ALT GGTP

.. wyników krwi HBs Ag 0,01 ujemny ALT 62 GGTP 69 Dziękuję i pozdrawiam ALAT i ASPAT podwyższony, co do HBsAg to czy był Pan szczepiony przeciw WZW B? Nie Niektóre laboratoria oznaczają HBs ilościowo. W takim przypadku zawsze podawana jest wartość grani ...

Reklama

Podwyższone próby wątrobowe

.. wyniki o połowę a następnie szybują w góre aktualnie mam ALT 136,AST 64,Bilurbina 1.11, GGTP 144 to ostatnie raczej utrzymuje sie na stałym poziomie,dodam jeszcze że mam nieznacznie podniesiony cholesterol około 230 choć czasem skacze do 260.Byłem w ...

Podwyższone AST 49 i ALT 53

.. wyniki lekarzowi i zapisano mnie dopiero na 15 maja do poradni. proszę Pana Doktora o rade czy są to oznaki do niepokoju i co dalej czy czekać do wizyty,czy też udać się do innego specjalisty. Trzeba jeszcze wykonać usg jamy brzusznej. Podwyższony po ...

Podwyższone wyniki badań krwi - cholesterol, ALT, AST i GGTP

.. wynikami,chciałabym prosić o interpretację Cholesterol całkowity 309.4 mg/dl Aminotransferazy ALT 81.9 U/I Aminotransferazy AST 152.9 U/I GGTP 223.4 U/I Czy występują jakieś dolegliwości? Z jakiegoś powodu badania te musiały być wykonane. Podwyższone ...

Uparcie podwyższone ALT i AST od blisko 4 lat

.. wyników więc nie napiszę ). Proponuję USG robic w różnych przychodniach, bo znam przypadki ( niestety ) gdzie lekarze nie dopatrzyli pewnych rzeczy. Podobnie cholesterol powinno się robic z rozpisaniem na dobry i zły. A! Jeszcze miała robioną biochem ...

Podwyższone ALT/GPT 65

.. wyniki krwi. Generalnie na podstawie powyższych danych nie można nic więcej powiedzieć. ...

Stłuszczenie wątroby a zajście w ciążę

.. wyniknąć. Witaj Gosiu!ja równiez cierpię na stłuszczenie wątroby ,juz ponad 6 lat .Wyniki ALT mam ciągle podwyższone.Mam dziecko w wieku 9 lat ,chciałabym miec jeszcze drugie ,ale mam obawy czy nie pogorszy się stan wątroby ,czy nie będzie miało to z ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

.. wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narzeczony ma 21 lat i jest ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

.. wyniki : - bilirubina całkowita 7,3umol/l przy normie laboratoryjnej 3,4 - 17,0 - AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartości pożądne )i 5,2 - 6,21 watrosci ...

Nieznaczne podwyższenie prób wątrobowych

.. wyniki nastepujące ALT 58 ( min 0 - max 55 ), AST 34 ( 5 - 34 ), LDH 187 ( 125 - 243 ), GGTP - 103 ( 12 - 64 ) Czy te nieznaczne powiększone wartości moga świadczyć o czymś poważnym ( chorobie ) Oprócz podwyższonego GGTP wyniki są prawidłowę. To może ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

.. wyniki prób wątrobowych. AST 21 U/l ALT 12 U/l Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowo ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

.. wyniki : bilirubina 1,19 ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny ), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wąt ...

Podwyższone wskaźniki wątrobowe

.. wynikach dostałem skierowanie na drugie badania i wyniki były niższe tj. ALT 180, AST ok 120, bilurabina wrociła do normy, natomiast wskaźnik GGTP był w okolicach 170. Dodatkowo zrobiłem badanie na USG, które wskazało tylko wzmożona echogeniczność wą ...

Długotrwały ból pod żebrami i podwyższony ALT oraz AST

.. Wyniki w jak najlepszym porządku.Więc zrobiłem dodatkowo badania krwi.Po odbiorze wyników ,okazało się że mam zawyżony ALT - 82,AST - 39,BILIRUBIN1,8 stwierdził to lekarz pierwszego kontaktu i przepisał mi leki takie jak:Nolpaza jest to lek do leczen ...