Ast alt

Norma poziomu bilirubiny we krwi

... AST, ALT i bilirubina całkowita. Okazało się, że bilirubina jest podwyższona 17,1. Czy mam powody do niepokoju? Lekarz twierdzi, że jest wszystko w porządku, AST i ALT w normie. Jestem 2 lata po usunięciu kamicy pęcherzyka żółciowego. Czy to może mie ...

Antykoncepcja hormonalna i dieta po zapaleniu dróg żółciowych

... AST ponad 200 ), CRP 59 [ 0 - 10 ]. Dostałam antybiotyk ( ciprofloksacyna ). Wyniki badan unormowały się i w chwili obecnej sa w normie tj. ALT - 19, AST - 25. Nadal biorę cholestil. W związku z tym mam pytania: 1. Jak długo muszę jeszcze stosować di ...

AST Alt

AST 397,40norma9 - 48 ALT 233,20 norma 5 - 37 mocz ph 7,0 ciężar 1015 glukoza nieobecna białko nieobecne urobilinogen w normie ciała kietonowe nieobecne osad nabłonki poj. leukocyty 0 - 1 bakterie poj. erytrocyty nieobecne fosforany bardzo liczne OB ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Wzrost prób wątrobowych

AST 397,40norma9 - 48 ALT 233,20 norma 5 - 37 mocz ph 7,0 ciężar 1015 glukoza nieobecna białko nieobecne urobilinogen w normie ciała kietonowe nieobecne osad nabłonki poj. leukocyty 0 - 1 bakterie poj. erytrocyty nieobecne fosforany bardzo liczne OB ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

... ast próby wątrobowe - powiedziano mi w laboratorium, że są podwyższone tzn. AST 23 U/l, ALT 44 U/l, bilirubina całkowita 21,57 umol/l, fosfataza zasadowa 90 U/l, GGTP 27 U/l. Jeszcze Helicobacter pylori 1,66 U/ml. Czy te wyniki wskazują na coś poważn ...

Czy to wyrostek? utrzymujący się ból brzucha

... aste zapalenie jelita grubego* bóle głowy* eozynofilia oraz przejściowe zwiększenie aktywności ALT i AST, żółtaczka. Sporadycznie małopłytkowość, leukopenia, a także eozynofilia i niedokrwistość hemolityczna. Reakcje nadwrażliwości: osutka, pokrzywka ...

Podwyższone AST 49 i ALT 53

... AST:49U/l ALT:53 U/l.Mam 20 lat i boje sie zebym nie działo sie nic złego z moją wątrobą.Pokazałem wyniki lekarzowi i zapisano mnie dopiero na 15 maja do poradni. proszę Pana Doktora o rade czy są to oznaki do niepokoju i co dalej czy czekać do wizyt ...

Podwyższone wyniki badań krwi - cholesterol, ALT, AST i GGTP

... AST 152.9 U/I GGTP 223.4 U/I Czy występują jakieś dolegliwości? Z jakiegoś powodu badania te musiały być wykonane. Podwyższone ALT 52 H U/L alt - 81 u/l ast - 96 u/l bol pod zebrami liczne torbiele watroby 8 mm Do Pani Ani: To bardzo niewielkie podwy ...

Uparcie podwyższone ALT i AST od blisko 4 lat

... AST. ALT zazwyczaj w okolicach 100. Max do 150. AST zawsze nizsze w okolicach 60. Alkohol pije sporadycznie. Nie przyjmuje i nie przyjmowalem zadnych lekow hepatoksycznych. Nie mam zoltaczki A,B,C, AIDS, chlamydii. Wiele USG wszystkie prawidlowe - be ...

Wysoki Aspat i Alat, bóle pod żebrami i swędzenie skóry

... AST - 77.20 ALT - 81,70 Helicobactera brak ( wynik 0,4 ) Czas protrombinowy w - w normie INR - norma Wskaźnik protrombinowy - w normie Sód - w normie Potas - w normie Glukoza - w normie GGT - w normie Cholesterol całkowity 200 mg/dl HDL - 48.60 mg/dl ...

Laesio hepatis diffusa min. gr.

... AST norma max 50, a u mnie 40 Czyli muszę wykonać dokładniejsze badania ? Może to nie właściwe pytanie ale na ile te zmiany są poważne ? Witam ponownie. Zrobiłem wczoraj badania kontrolne. Mam : ALT 69 , norma 50 ( spadek z 81 ) GGTP 62, norma 55 Res ...

Podwyższony poziom amylazy

... astępne badania: Aminotransferaza asparaginianowa - AST ( GOT ), Aminotransferaza alaninowa - ALT ( GPT ), Amylaza - surowica, Amylaza - mocz, Hormon tyreotropowy - TSH, Kał - krew utajona. Wyszedł podwyższony poziom: Amylaza - surowica ( 105Ul, norm ...

Wysoki ALT, AST, GGTP, podejrzenie marskości wątroby w tomografii

... AST - 69, ALT - 129U/l, GGTP - 369, ferrytyna - 527 ng/l, IgG - 6,12g/l. Tomografia: wątroba miernie powiększona - powiększony płat ogoniasty i płat lewy, o nierównych granicach i o niejednorodnej densyjności ( liczne drobne hypodensyjne ogniska ) pr ...

Podwyższona bilirubina bezpośrednia i pośrednia

... astroenterolog ). A ja mam podwyższoną bilirubinę bezpośrednią ( 0,65mg/dl ) i pośrednią, wolną ( bilirubina całkowita 2,78 mg/dl - 0,65 mg/dl = 2,13mg/dl ). Ponadto ALT ( 17U/l ), AST ( 18U/l ), GGT ( 15U/l ), Fosfataza alkaliczna ( 95U/l ) są w nor ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

... AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narzeczony ma 21 lat i jest żołnierzem. Nigdy nie miał problemów ze zdrowiem. Uprawiał w dzieciństwie sport ( biegi długodystansowe ). Nie odczuwa żadnych dolegliwości. O czym świ ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

... AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartości pożądne )i 5,2 - 6,21 watrosci graniczne - glukoza na czczo 4,51 mmol/L norma 3.89 - 5,83 - białko c reaktywne 8, ...

Wskaźnik de Ritisa

... AST 17 - ALT 20 - GGT 17 - ALP 46 - bialko 72,9 współczynnik de Ritisa ( AST/ALT ) wynosi 0,85 , czy jest czym się martwić? Wskaźnika de Ritisa nie wylicza się w warunkach prawidłowych ( gdy aktywność AspAT i AlAT mieści się w normie ) A wyniki są do ...

Nieznaczne podwyższenie prób wątrobowych

... astepujące ALT 58 ( min 0 - max 55 ), AST 34 ( 5 - 34 ), LDH 187 ( 125 - 243 ), GGTP - 103 ( 12 - 64 ) Czy te nieznaczne powiększone wartości moga świadczyć o czymś poważnym ( chorobie ) Oprócz podwyższonego GGTP wyniki są prawidłowę. To może być stł ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

... AST 21 U/l ALT 12 U/l Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowodowane braniem tabletek a ...

Splenomegalia IV

... Ast,ggtp - ja już nie wiem co robić??sama już nie wiem a gorzej się czuje z dnia na dzień boje się ze mi się coś stanie.Alt mam 58,Ast 82,GGTP - 146,Trójglicerydy 573 z sierpnia.pan kierownik od usg powiedział ze niektórzy maja tak podwyższony alt,As ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

... AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny ), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wątroby ( podwyższona aktywność enzy ...

Wyniki prób wątrobowych ALT/AST a alkohol

... AST 37 / GGTP 93. Dwa lata temu USG wykazało objawy stłuszczenia wątroby. 3 dni przed badaniem spożyłem dużą dawkę alkoholu ( ok. 1 litra wódki ). Alkohol mógł zafałszować wyniki. Najlepiej powtórzyć badanie. Ile nalezy odczekac od ostatniego spozyci ...

Podwyższone wskaźniki wątrobowe

... AST ponad 400, bilurabina ok 55. Po pierwszych wynikach dostałem skierowanie na drugie badania i wyniki były niższe tj. ALT 180, AST ok 120, bilurabina wrociła do normy, natomiast wskaźnik GGTP był w okolicach 170. Dodatkowo zrobiłem badanie na USG, ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

... AST 18,8 U/l ALT 12,6 U/l Bilirubina całkowita 72,7 mikromol/l Fosfataza zasadowa 31,4 U/l GGTP 21,1 U/l Wyników nie konsultowałem do tej pory z żadnym lekarzem, jednak zauważyłem czterokrotnie przekroczony maksymalny poziom bilirubiny całkowitej ( n ...

Nieregularna bilirubina

... AST - 41,00 u/l , ALT - 73,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,19 mg/dl , AST - 19,00 u/l , ALT - 46,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,65 mg/dl , AST - 30,00 u/l , ALT - 40,00 u/l . Badania 2010 Bilirubina całkowita - 2,15 mg/ ...

Bardzo wysoki ALT i AST i bóle wątroby

... AST 244, OB 36. Proszę o poradę. W Pani przypadku należy również wykluczyć wirusowe zapalenie wątroby. Takie badania można wykonać po uprzednim skierowaniu przez lekarza. Lekarz powinien rozważyć również wykonanie tomografii komputerowej. Jest to bad ...

Długotrwały ból pod żebrami i podwyższony ALT oraz AST

... AST - 39,BILIRUBIN1,8 stwierdził to lekarz pierwszego kontaktu i przepisał mi leki takie jak:Nolpaza jest to lek do leczenia chorób takich jak wrzody ,żołądka ,dwunastnicy,i Esseciale Forte a to znowu na wątrobę.Po miesięcznym leczeniu tymi lekami po ...