Badanie Ast

Marskość wątroby

... badaniach laboratoryjnych stwierdza się małopłytkowość, niedokrwistość, lekopenię zwiększona aktywność aminotransferaz ( ALT, szczególnie AST ) czy gamma - glutamylotranspepsydazy ( GGTP ), a zmniejszenie chilinesterazy. Często pojawiają się: hipergl ...

Podwyższone wyniki GGTP, ASPAT i ALAT

... badanie wątroby. Wyniki są dużo podwyższone: ALT - 140, AST - 168 , GGTP - 766, bilirubina - 1,2, a dodatkowo wynik + Helicobacter pylori. Proszę pomóc co oznaczają tak złe wyniki? Co ma mąż zrobić? Jak to się leczy? Badanie aktywności enzymów wątrob ...

Antykoncepcja hormonalna i dieta po zapaleniu dróg żółciowych

... badania w tym CT jamy brzusznej, usg, badania krwi wykazały zapalenie dróg żółciowych ( ALT/AST ponad 200 ), CRP 59 [ 0 - 10 ]. Dostałam antybiotyk ( ciprofloksacyna ). Wyniki badan unormowały się i w chwili obecnej sa w normie tj. ALT - 19, AST - 25 ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Gastritis chronica atrophica cum mataplasia

... badanie gastroskopowe. Jednak stan zapalny jest ograniczony tylko do błony śluzowej odźwiernika żołądka, więc nie powinny występować jakiekolwiek większe skutki tego zaniku. Co do oznaczeń + trudno mi powiedzieć w jakiej ilościowo skali oceniał histo ...

Torbiel śledziony u 8 letniego dziecka

... badanie usg wykryto torbiel sledziony w centralnej części tego organu. Od tamtej pory syn był pod kontrola lekarzy, a torbiel rosła. Nie chciano operować ponieważ syn ma astmę oskrzelowa, a poza tym lekarze mieli nadzieje, że torbiel sie wchłonie. W ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

... badanie prób wątrobowych z krwi - cała morfologia z rozmazem wyszła bardzo dobrze, natomiast próby wątrobowe - powiedziano mi w laboratorium, że są podwyższone tzn. AST 23 U/l, ALT 44 U/l, bilirubina całkowita 21,57 umol/l, fosfataza zasadowa 90 U/l, ...

Podwyższone aminotransferazy

... badanie jamy brzusznej b z. zastosowano leczenie - heparegen > i kontrole w poradnii hepatologicznej co rok. przez kolejne dwa lata > wyniki były w normie, lub niewiele podniesione. natomiast we wrześniu > tego roku na badaniu kontrolnym stw ...

Podwyższone AST 49 i ALT 53

... badania.zrobiłem badania i biochemia wyszła :AST:49U/l ALT:53 U/l.Mam 20 lat i boje sie zebym nie działo sie nic złego z moją wątrobą.Pokazałem wyniki lekarzowi i zapisano mnie dopiero na 15 maja do poradni. proszę Pana Doktora o rade czy są to oznak ...

Próby wątrobowe, chory żołądek i wątroba?

... badania mi.n próby wątrobowe: ALT - 54, AST - 31, cholsterol całkowity - 209, HDL - 67, LDL - 119, Bilirubina 1,15, glukoza 89, TSH 2,299, FT4 - 0,89, D - dimer - 0,20, Trójglicerydy - 112 Strasznie się boje, czy to znaczy ze mam chory i żołądek i wą ...

Duszenie nocne

... badania płuc córka paliła papierosy teraz nie pali bo ja dusi martwię sie o nia bo to młoda kobietka. co to może być dziękuje To może być astma oskrzelowa. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z pulmonologiem. ...

Guz okolicy mostka

... badaniem histopatologicznym. Kaszel jest zapewne sprawą niezależną w stosunku do guza i tak długo trwający może nawet świadczyć o astmie. Tym problemem powinien zająć się lekarz pierwszego kontaktu. Pozdrawiam. ...

Podwyższone wyniki badań krwi - cholesterol, ALT, AST i GGTP

... badania biochemiczne krwi i jestm bardzo zaniepokojona ich wynikami,chciałabym prosić o interpretację Cholesterol całkowity 309.4 mg/dl Aminotransferazy ALT 81.9 U/I Aminotransferazy AST 152.9 U/I GGTP 223.4 U/I Czy występują jakieś dolegliwości? Z j ...

Uparcie podwyższone ALT i AST od blisko 4 lat

... badania. Np.: aminotransferaza asparginowa i alaniowa, glutamylo - transpeptydaza, alfa - lantytrypsyna, ceruloplazmina, badania immunologiczne, amylaza ( dot. trzustki ) i markery: CMV_M, Toxo_M, CMV_G, HBsAg, CORE, Toxo_G, AUSAB ( lub AVSAB ), Anti ...

Laesio hepatis diffusa min. gr.

... badania okresowe. Wszystkie są w normie, tylko trójglicerydy, cholesterol całkowity i właśnie ALT jest podniesione. bilirubina jest nieobecna ALT norma max 50, a u mnie 81 AST norma max 50, a u mnie 40 Czyli muszę wykonać dokładniejsze badania ? Może ...

Nie mam łaknienia, ból pleców, rak trzustki?

... badania krwi, USG jamy brzusznej, kolonoskopię, gastroskopię ( wykryto helicobakter ). Ukończyłem brac 2 antybiotyki na tą bakterię. Pozytywne jest to, że przytyłem mimo braku łaknienia. Mój stolec jest nieco jasniejszy niż zawsze. Brzmi to jak typow ...

Ból pod kolanem, prawego boku i z przodu nad kostką

... badania krwi + CRP ( prawidłowe ) + d - dimery ( 200 norma do 500 ), zaprzeczenie postawionej diagnozie, rozp, stan zapalny po wynaczynieniu kontrastu. Zalecenie - temblak + zastrzyki do końca. Kolejne dni - brak poprawy, III wizyta u lekarza - rozp. ...

Adenocarcinoma coli

... badania adenocarcinoma coli. G3 [M - 8140/3] infiltratio carcinomatosa telae serosae [M8010/3] nodi lymphatici sine laesionibus [M - 00100] boczne linie cięcia chrurgicznego wolne od zmian nowotworowych pT4N0 Astler - Coller B2 nadesłano fragment j.g ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

... badania krwi. Badania wykazały, że ma podwyższony poziom bilirubiny całkowitej ( wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

... badania wszystko jest super w normie tylko strasznie zaniepokoily mnie wyniki : bilirubina 1,19 ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyżs ...

Podwyższone wskaźniki wątrobowe

... badania po których stwierdzono zółtaczkę mechaniczną i zapalenie wątroby. Wskażniki ALT 450 AST ponad 400, bilurabina ok 55. Po pierwszych wynikach dostałem skierowanie na drugie badania i wyniki były niższe tj. ALT 180, AST ok 120, bilurabina wrocił ...

Nieregularna bilirubina

... badania wątroby z cechami stłuszczenia bez zmian ogniskowych.badania rok 2008: Bilirubina całkowita - 3,70 mg/dl , AST - 41,00 u/l , ALT - 73,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,19 mg/dl , AST - 19,00 u/l , ALT - 46,00 u/l . Badania 2009 B ...

Bardzo wysoki ALT i AST i bóle wątroby

... badania można wykonać po uprzednim skierowaniu przez lekarza. Lekarz powinien rozważyć również wykonanie tomografii komputerowej. Jest to badanie dokładniejsze niż usg. ...