Bilirubina norma

Norma poziomu bilirubiny we krwi

... bilirubina całkowita. Okazało się, że bilirubina jest podwyższona 17,1. Czy mam powody do niepokoju? Lekarz twierdzi, że jest wszystko w porządku, AST i ALT w normie. Jestem 2 lata po usunięciu kamicy pęcherzyka żółciowego. Czy to może mieć wpływ? Bi ...

Naczyniak wątroby

... bilirubine rzedu 2,1( norma do1,2 ) i niekiedy jest zolta, ale to w zwiazku z choroba watroby Gilberta nie grozna choroba watroby daje czasem dolegliwosci bolowe ale na tym to sie u niej konczy .Ja mysle ze duzo ludzi ma naczyniaki na watrobie ale ni ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Bóle i bilirubina po ERCP

... Bilirubina całkowita 2,45 mg/dl Amylaza w normie - 53,37 IU/l CRP w normie - 4,16 mg/l Nie mam żółtaczki a temperatura to 37 st.C Jak długo mogą potrwać takie bóle i czy podwyższona bilirubina po ERCP to normalna reakcja organizmu ? Z góry dziękuję z ...

Co oznacza wynik: ALT42 i GGTP78?

... bilirubina norma byla od 7_34umol/L prosze o odpowiedz czy mam chora wotrobe w wieku 27 lat mialam zarucie po wolowinie z grilla dostalam tzw zoltaczki mechanicznej co oslabilo watrobe ...i jakie abdania powinnam jeszcze wykonac czy wystarczy brac he ...

Naczyniak na wątrobie a ciąża

... Bilirubina - 0,76 - dodatkowo zrobiliśmy badanie markerów nowotworowych wątrobowych - 1,29 czyli norma, zaznaczam ze lekarz nie kazal z tym nic robic, czekac do lutego, ale badanie TK nie wchodzi wogóle w gre, żona ma klaustrofobie. Z wyrazami szacun ...

Świąd skóry i podwyższona bilirubina

... bilirubina 2,24 ( norma w laboratorium 0,2 - 1,0 ). Następnie zrobiłam USG, które nie wykazało żadnych odchyleń od normy, ani kamieni w pęcherzyku żółciowym. Lekarz zlecił branie Essentiale Forte przez 10 dni i powtórzenie badań. Mam lekko zażółcone ...

Jak obniżyć wysoki poziom bilirubiny?

... bilirubina wciaz wzrasta :( obecnie wynosi 1,70 poprzednio miała 1,50 co zrobić by ja zmniejszyć bo wiem ze można dostać żółtaczki od nadważonej bilirubiny dlatego koniecznie proszę o pomoc.Bylem roznieś u lekarza który kazał mi normalnie jeść a ja c ...

Wysoki ALAT mimo diety i Essettiale Forte

... bilirubina w normie, GGTP - 59 ( norma 55 ). Dodam że w styczniu brałem Essentiale Forte - jak się teraz dowiedziałem w zbyt dużych dawkach bo 6 kapsułek dziennie + Hepatil. Czy ktoś może podpowiedzieć czemu ten ALAT tak szaleje? Co może być tego prz ...

Podwyższone wyniki Alat i Aspat

... Bilirubinę. Niestety wyniki przedstawiają się następująco: Aspat - 79 ( norma 5 - 35 ) Alat - 244 ( norma 10 - 35 ) Bilirubina - 0,44 ( norma 0,2 - 1,2 ) Ponadto miałem robione usg jamy brzusznej - wynik wątroba obtłuszczona dł. 17,5 cm. Robiłem równ ...

Marker AFP i próby wątrobowe

... bilirubina, alat, amylaza, elektrolity, trójglicerydy, albumina, CPK, CRP, proteinogram, fosforany i wiele innych. Problem to podwyższony cholesterol i aspat ( norma do 40, u Córki 62 ), wątroba powiększona o 1 cm, bez guzów. Pani Gastrolog podejrzew ...

Laesio hepatis diffusa min. gr.

... bilirubina, układ krzepnięcia Robiłem badania okresowe. Wszystkie są w normie, tylko trójglicerydy, cholesterol całkowity i właśnie ALT jest podniesione. bilirubina jest nieobecna ALT norma max 50, a u mnie 81 AST norma max 50, a u mnie 40 Czyli musz ...

Co oznacza wysoki poziom bilirubiny?

... bilirubiny - 2,4, gdzie norma była 1,1. Pozostałe wyniki: ALAT 9 u/l, Aspat 13, amylaza w surowicy 23, GGTP 18, fosfataza alk. 151. Wynik bilirubiny powtórzyłam po 2 tyg. był - 1,74. Przed operacją najpierw miałam 0,9, a potem 1,9. Czasem jak zjem co ...

Torbiel przy wątrobie, trzustce, śledzionie

... bilirubinę - o,55 ( norma 0,3 - 1,2 ), amylazę 69 ( 28 - 100 ) i cukier 88 ( 70 - 100 ). trochę wcześniej morfologię - w normie, kreatynina 0,76 ( norma 0,50 - 0,90 ). z miesiąc temu badałam kał na pasożyty - negatywne. krwi na zewnątrz nie zauważyła ...

Miąższowe uszkodzenie wątroby

... Bilirubina 1,3 norma do 1,2. Podejzewam ze prztypadlosci tej nabawilem sie podczas miesiecznego picia po porazce zyciowej wczesniej 3 - 4 piwka raz w tyg. 8 Miesiecy zajelo mi doprowadzenie wyników do normy podczas kuracji schudlem 25kg. W tej chwili ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

... Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowodowane braniem tabletek antykoncepcyjnych ( cil ...

Wymiar wątroby i podwyższona echogeniczność

... bilirubina, FA, GGTP, układ krzepnięcia moja mama ma raka watroby,mowia ze nawet na chemie za póżno.ma bardzo podwyzszone LDH 2458U/I ( NORMA TO 135 - 214 )A TAKZE GGTP 435 U/I ( 5 - 39 ).CZY JUZ NAPRAWDE NIC SIE NIE DA ZROBIC? Nie znam szczegółów kl ...

Podwyższona lipaza i podwyższona amylaza w surowicy i moczu

... bilirubina 1,73, lipaza 133 norma do 60,amylaza w surowicy 91 norma do 80 w moczu tez podwyższona 833U/L.Mam badania tomograf Z KONTRASTEM JAMY BRZUSZNEJ BEZ ZMIAN, MR MRCP BEZ ZMIAN,ERCP DG STATUS NORMALIS W 2008 kolonoskopia bez zmian tylko esica w ...