Bilirubina normy

Podwyższona bilirubina a kamienie w pęcherzyku żółciowym

... bilirubiny wynosił od 2,6 - 4,8. Jestem trzy doby po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Czy bilirubina wróci do normy? Czy potrzebne są jeszcze dodatkowe badania? Dodaję iż próby wątrobowe mam w porządku, nie przechodziłam żółtaczki typu B i C, nie mia ...

Podwyższony poziom bilirubiny

... bilirubiny u 69 letniego mężczyzny? Badania krwi i USG jamy brzusznej na nic nie wskazują. Jeśli USG jamy brzusznej jest bez odchyleń od normy wykluczyłbym podwyższony poziom bilirubiny z przyczyn mechanicznej niedrożności przewodów żółciowych. W bad ...

Wielkość śledziony u 11-letniego chłopca

... bilirubina, bad. ogólne moczu - w granicach normy, wymaz z odbytu w kierunku salmonelli ujemny. W badaniach dodatkowych USG - powiększona śledziona 12,4 cm ( dziecko jest alergikiem, pobiera Virlix 1 tabxdz. Od 3 lat okaz zdrowia! Niepokoi nas ta śle ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Podwyższona bilirubina pośrednia - zespół Gilberta

... bilirubiny wahający się od 1,40 mg/dl do 1,9 mg/dl. Pozostałe wyniki są w normie ( tzn. próby wątrobowe; HBs, HCV; usg również nie wykazało żadnych odchyleń od normy ). Lekarz z Komisji Wojskowej stwierdził, że najprawdopodobniej jest to zespół Gilbe ...

Naczyniak wątroby a środki antykoncepcyjne

... bilirubina oraz układ krzepnięcia w zakresie normy ) nie ma przeciwwskazań do stosowania środków antykoncepcyjnych wszelkiego typu i tych w tabletkach i tych w formie plastrów. ...

Badania GGTP

... Bilirubina całkowita wyszła mi 1,71 mg/dl min 0,1 max 1,2 jest podwyższone to chyba nie dobrze prawda? Co to może oznaczać? Dziękuje z góry za pomoc. A czy mam Pan jakieś dolegliwości związane z watrobą? GGTP jest w zakresie normy i nie należy się pr ...

Bilirubina, choroba oskrzeli, zapalenie płuc

... bilirubiny ma 1,45. Czy ten wynik jest w normie proszę o porade jakie wykonać jeszcze badania,aby zdjagnozować chorobe.Dzienkuje Nie wiem jaką ma Pani normę w wynikach badań. Każde laboratorium ma inne normy. Najczęściej jest do 1,2 czyli wynik byłby ...

Świąd skóry i podwyższona bilirubina

... bilirubina 2,24 ( norma w laboratorium 0,2 - 1,0 ). Następnie zrobiłam USG, które nie wykazało żadnych odchyleń od normy, ani kamieni w pęcherzyku żółciowym. Lekarz zlecił branie Essentiale Forte przez 10 dni i powtórzenie badań. Mam lekko zażółcone ...

Uparcie podwyższone ALT i AST od blisko 4 lat

... bilirubina rowniez, GGTP zawsze OK ( jak to mozliwe przy ciagle za wysokim ALT? ), cholestoral w porzadku, trojglicerydy tez - stany gorne normy, czasem lekko podwyzszona ALP. Przeciez cos musi byc powodem. Nie mam nadwagi. Czasem mam jednak wrazenie ...

Wciąż luźny stolec po usunięciu woreczka żółciowego

... bilirubina była na poziomie 1,6,reszta w normie. Po dwóch tygodniach ponowiłem i wróciła do normy 1.0( słyszałem że to taki optymalny wynik dla osób bez woreczka ). Waga jakoś bardzo od tego nie spada więc sam się dziwie. Co może być tego przyczyną? ...

Po operacj trzustki metodą Whipple*a

... bilirubina trochę poniżej normy pozostałe badania w normie czy takie osłabienie to bedzie do końca życia czy to jest jeszcze krótka odległość po zabiegu 3 m - ce i tak może byc czy mozna przyjmować jakieś witaminy czy na razie nie żeby ją nie podrażn ...

Przekroczone normy bilirubiny, amylazy we krwi

... bilirubiny oraz amylazy. W 1989r. w wieku 12 lat miałam usunięty pęcherzyk żółciowy z kamieniami. W zeszłym roku miałam robioną gastroskopię - wyszła bakteria helicobacter pylori, jest już po leczeniu oraz stan zapalny żołądka.USG robione 3 - krotnie ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

... bilirubiny całkowitej ( wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narz ...

Miąższowe uszkodzenie wątroby

... Bilirubina 1,3 norma do 1,2. Podejzewam ze prztypadlosci tej nabawilem sie podczas miesiecznego picia po porazce zyciowej wczesniej 3 - 4 piwka raz w tyg. 8 Miesiecy zajelo mi doprowadzenie wyników do normy podczas kuracji schudlem 25kg. W tej chwili ...