Bilirubina podwyższona

Podwyższona bilirubina a kamienie w pęcherzyku żółciowym

... bilirubiny wynosił od 2,6 - 4,8. Jestem trzy doby po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Czy bilirubina wróci do normy? Czy potrzebne są jeszcze dodatkowe badania? Dodaję iż próby wątrobowe mam w porządku, nie przechodziłam żółtaczki typu B i C, nie mia ...

Ciągle podwyższony poziom bilirubiny

... bilirubina była podwyższona. 2 miesiące temu wynosiła 1,82, a teraz taki wysoki? USG w porządku. W Pani przypadku jeśli USG jamy brzusznej jest w porządku oraz aktywność enzymów wątrobowych w zakresie normy może chodzić o defekt enzymów przekształcaj ...

Podwyższone wyniki GGTP, ASPAT i ALAT

... bilirubina - 1,2, a dodatkowo wynik + Helicobacter pylori. Proszę pomóc co oznaczają tak złe wyniki? Co ma mąż zrobić? Jak to się leczy? Badanie aktywności enzymów wątrobowych i bilirubiny w surowicy wykonuje się przy podejrzeniu chorób wątroby, żółt ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Podwyższony poziom bilirubiny we krwi a sport i alkohol

... bilirubiny tzn. 3,3 a wszystkie pozostałe wyniki krwi sa dobre. W związku z czym mam następujące pytania: 1. Czy aminokwasy mi szkodzą? 2. Co z wysiłkiem - czy to mi szkodzi? 3. Czy jest to niebezpieczny poziom bilirubiny? Jeśli nie to jaki jest? 4. ...

Norma poziomu bilirubiny we krwi

... bilirubina jest podwyższona 17,1. Czy mam powody do niepokoju? Lekarz twierdzi, że jest wszystko w porządku, AST i ALT w normie. Jestem 2 lata po usunięciu kamicy pęcherzyka żółciowego. Czy to może mieć wpływ? Biorę leki przeciwdepresyjne i w ogóle n ...

Podwyższona bilirubina pośrednia - zespół Gilberta

... bilirubiny wahający się od 1,40 mg/dl do 1,9 mg/dl. Pozostałe wyniki są w normie ( tzn. próby wątrobowe; HBs, HCV; usg również nie wykazało żadnych odchyleń od normy ). Lekarz z Komisji Wojskowej stwierdził, że najprawdopodobniej jest to zespół Gilbe ...

Podwyższona bilirubina i alt

... bilirubina do 1,26 i alt 42,20 czy to duzo i czy to cos groznego jak to leczyc . Czy to grozi żołtaczka lub zapaleniem wateoby. Taki poziom bilirubiny i aktywności ALT nie ma żadnego znaczenia klinicznego. Każdy aparat laboratoryjny ma 10% błąd pomia ...

Badania GGTP

... Bilirubina całkowita wyszła mi 1,71 mg/dl min 0,1 max 1,2 jest podwyższone to chyba nie dobrze prawda? Co to może oznaczać? Dziękuje z góry za pomoc. A czy mam Pan jakieś dolegliwości związane z watrobą? GGTP jest w zakresie normy i nie należy się pr ...

Badania OWR i CRP

... Bilirubina wyszła 1,8 . Tydzień temu robiłam badania , OB - 28 a Bilirubina 1,2 .Co to może oznaczać ? Czemu Ob maleje a bilirubina podnosi się?Od 3 tygodni mam podwyższoną temperaturę 37 - 37.5 , a lekarz rodzinny rozkłada ręce i nie wie jak mi pomó ...

Podwyższone próby wątrobowe, jakaś choroba?

... bilirubina całkowita 21,57 umol/l, fosfataza zasadowa 90 U/l, GGTP 27 U/l. Jeszcze Helicobacter pylori 1,66 U/ml. Czy te wyniki wskazują na coś poważnego. Mam 31 lat, raz w tygodniu wypiję lampkę wina, raczej tłusto nie jadam ale czasem się zdarzy, z ...

Podwyższone eozynocyty w krwi i urbilinogen w moczu

... bilirubiny we kwi. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie - jestem chora na astmę oskrzelową... od wczoraj mam gorączkę - żadne tabletki mi nie pomagają, gorączka utrzymuje sie pomiędzy 38 a 39 stopni... mam kaszel - fakt żadko kaszle ale jak zacznę to ...

Marker AFP i próby wątrobowe

... bilirubina, alat, amylaza, elektrolity, trójglicerydy, albumina, CPK, CRP, proteinogram, fosforany i wiele innych. Problem to podwyższony cholesterol i aspat ( norma do 40, u Córki 62 ), wątroba powiększona o 1 cm, bez guzów. Pani Gastrolog podejrzew ...

Wysokie wartości enzymow wątrobowych

... BILIRUBINA - 0,19. Proszę o więcej informacji na ten temat, czy tak podwyższone wyniki wskazują na zapalenie wątroby jak tak to jakiego typu? Jak to się leczy u dziecka? Wyniki zwiększonej aktywności enzymów wątrobowych ALAT i ASPAT świadczą o uszkod ...

Podwyższona bilirubina, zespół Gilberta?

... bilirubiny?Moje wyniki to*bilir.cał.26.47mol/l, bilir.zwązana 6.12mol/l.Pozostałe wyniki alat,aspat.ggtp.hbs.usg prawidłowe.Czy to zespół gilberta? TAk twierdzi lekarz.Mam zażółcone od paru lat gałki oczne.Mam 19 lat. Tak, takie wyniki badań wskazują ...

Podwyższona bilirubina bezpośrednia i pośrednia

... bilirubina wolna ( autor tekstu: Dr n. med. Wojciech Pieniążek, specjalista gastroenterolog ). A ja mam podwyższoną bilirubinę bezpośrednią ( 0,65mg/dl ) i pośrednią, wolną ( bilirubina całkowita 2,78 mg/dl - 0,65 mg/dl = 2,13mg/dl ). Ponadto ALT ( 1 ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

... bilirubiny całkowitej ( wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narz ...

Ciągłe bóle śródbrzusza i nadbrzusza i zmiana w trzustce

... bilirubina podwyższona. bóle pojawiały sie okresowo trwały około tygodnia i mijały.wykluczono kamicę przewodową za pomocą rezonansu a stwierdzono nieznaczne powiększenie wątroby i 7 mm torbielkę.zaczęłam sama szukać przyczyny moich bólów. kał na paso ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

... Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowodowane braniem tabletek antykoncepcyjnych ( cil ...

Guz wątroby a podwyższone Gamma, ASAT, ALAT i cholesterol

... bilirubiny, aktywność fosfatazy alkalicznej i wykonać wszystkie frakcje cholesterolu ( nie tylko całkowity ). O tych badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Dopiero wtedy będą wiarygodne wyniki i będzie można coś konkretnego więcej napisać. Moj ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

... bilirubina 1,19 ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny ), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wątroby ( po ...

Podwyższony alat i aspat a ggtp i bilirubina w normie

... BILIRUBINA CAŁKOWITA 0,7. Doszły do mnie słuche że jest podobno jakaś choroba wątroby która atakuje mężczyzn do 25 roku życia. Czy jest możliwe że właśnie stąd ten podwyższony poziom wyżej wymienionych ( nie wiem współczynników )? Jeśli to nie to, to ...

Podwyższona bilirubina

... BILIRUBINA CAłKOWITA - 40,4 umol/L KWAS MOCZOWY - 285,6 umol/l AMINOTRANSFERAZA ASPARAGIN. - 19 IU/L AMINOTRANSFERAZA ALANINOWA - 23 IU/L GAMMAGLUTAMYLOTRANSPEPTYDAZA - GGT - 16 IU/L CHOLESTEROL - 155 mg/dL SóD - 140,0M mmol/L POTAS - 4,30 mmol/L. Ta ...

Zatrucie wątroby, powiększona i biała wątroba

... bilirubinę mam na poziomie 4,2, czasem pobolewa mnie wątroba, usg wykazało powiększoną i białą wątrobą, mam podwyższony poziom żelaza 150 uq/dl, HBs 133 ( dobry ), aspat i alat w normie, jakie jeszcze badania powinienem zrobić przed wizytą u hepatolo ...

Długotrwały ból pod żebrami i podwyższony ALT oraz AST

... BILIRUBIN1,8 stwierdził to lekarz pierwszego kontaktu i przepisał mi leki takie jak:Nolpaza jest to lek do leczenia chorób takich jak wrzody ,żołądka ,dwunastnicy,i Esseciale Forte a to znowu na wątrobę.Po miesięcznym leczeniu tymi lekami ponownie mi ...