Ca 19 9 normy

Podwyższona bilirubina a kamienie w pęcherzyku żółciowym

... normy? Czy potrzebne są jeszcze dodatkowe badania? Dodaję iż próby wątrobowe mam w porządku, nie przechodziłam żółtaczki typu B i C, nie miałam zapalenie w organizmie nadto nie miałam kamieni w przewodach żółciowych. Jest to dopiero trzecia doba po u ...

Kamica żółciowa a tabletki antykoncepcyjne

... normy, zwykle wartości jeśli są podniesione to wielokrotnie bardziej ). Świadczy to o podrażnieniu wątroby. Warto ponownie sprawdzić aktywność tych enzymów po 24 godzinnej diecie beztłuszczowej i pozbawionej alkoholu, przynajmniej 2 godziny na czczo. ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Norma poziomu bilirubiny we krwi

... normy laboratoryjnej mieści się w granicach błędu pomiarowego. Oczywiście stan po usunięciu pęcherzyka żółciowego nie wymaga utrzymywania diety. ...

Hipodensyjny, gładkościenny guz wnęki płuca

... normy. W oknie aortalno - płucnym widoczne okrągłe struktury o cechach zmian węzłowych, największa wielkości około 1 cm. Serce i duże naczynia zmian nie wykazują. To są wyniki badań mojego taty. Czy to jest rak płuc? Jak najskuteczniej go wyleczyć? C ...

Ból najądrza po jego zapaleniu

... normy, lecz najądrze jest wciąż w tym samym stopniu tkliwe. Przy dotyku ból promieniuje do prawego boku. Nie jest to piekielnie silny ból, ale jestem bardzo zaniepokojony, ponieważ trwa to już długo. Boli mnie tylko przy dotykaniu ( np. gdy masuję pa ...

Po cc i ciąży bliźniaczej

... normy ( muszą zostać odbudowane ). nie którzy jednak lekarze piszą, że w trakcie cc przecina się warstwy brzuszne w tym mięśnie, więc jednak są to sprzeczne informacje, jak to rozumieć?? ...

Na prąciu pojawiła się bardzo twarda żyła

... normy. Ja zrobiłem to samo co ty matrix i borykam sie z tym problemem 5 miesiecy tyle ze oprócz tego pojawił mi sie zakrzep wokół napletka idacy do wędzidełka.Przy erekcji mam poważny problem ponieważ zakrzep jest dużo wiekszy.Smaruje żelem lioton 10 ...

Normy TSH

... normy przy określeniu że z tarczycą jest coś nie tak.Konkretnie chodzi mi o TSH.kiedy ten czynnik określa,że jest żle czy dobrze.Pozdrawiam Prawidłowe stężenie TSH to 0,4 - 4,0 mj.m./l. Jednak samo TSH nie wystarcza do jednoznacznego określenia stanu ...

Rozstępy na napletku

... normy i jest OK.....do następnego razu Czy przyjmowane są jakieś leki? Czy oprócz rozstępów skóra się łuszczy, jest sucha? Jaki kolor mają rozstępy i po jakim czasie od pojawienia się znikają? Leki: bisohexal i lisihexal. Skóra nie łuszczy się i racz ...

Co na zaparcia po wycieciu pecherzyka?

... normy. witam! po zabiegu usuniecia pecherzyka zolciowego dokuczaly mi identyczne problemy zwiazane z wyproznianiem. zamiast ziolek kazdego ranka,przed sniadaniem pilam mala szklanke wody przegotowanej z lyzeczka miodu,po 5 dniach dolegliwosci ustapil ...

Nadciśnienie a stwierdzona nerwica

... normy ale czuje się dobrze..mam stwierdzoną nerwicę przez lekarza rodzinnego mama choruje na serce barat nie.. więc może ja genetycznie też coś mam po mamie z sercem..ogólnie to nie byłem u lekarza z dobrych kilka lat nawet przeziębionym nie byłem mo ...

Naciągnięta żyła, żylak na podstawie penisa

... normy. Ma ktoś jeszcze doświadczenia z leczeniem podobnych przypadków? Byłem u dwóch urologów i obaj stwierdzili że to jakaś infekcja bakteryjna albo podrażnienie, dostałem maści ktore nic nie pomagają, a żyły dalej są powiększone. wyszły mi wszystki ...

Powiększone węzły chłonne na szyi i za uchem

... normy. Dzieciak nie ma bólów głowy ani wysypki , nie traci na wadze , wszystko jest ok . Może tai jego urok .Trzymajcie kciuki nie chciaąłbym znowy trafić na oddział onkologiczny. Witajcie. moja 5 letnia córka ma bardzo powiększone węzły na szyi. Prz ...

Wysoka fosfataza alkaliczna, jak zlikwidować?

... normy. mam straszne mdłośći jusz od paru dni . w marcu mialam operac usuniecie woreczka zolciowego lapareaskopia. Teraz mam bardzo zle wyniki watrobowe i czasami mocne bole.Wyniki trzy krotnie gorsze jak przed operacja. Nie mialam kamieni tylko 20 zi ...

Zespół jelita drażliwego i poszerzone guzki krwawnicze

... normy. Celem postępowania diagnostycznego jest wykluczenie organicznej przyczyny dolegliwości. Choroba ta nie jest groźna, ale uciążliwa. W zespole jelita drażliwego stosuje się leki regulujące pracę jelit ( np. Debridat, Tribux, Duspatalin ). Radzę ...

Laesio hepatis diffusa min. gr.

... normy. Stosowałem tylko dietę wątrobową ( nie do końca sztywno się jej trzymałem ) oraz zażywałem Sylimarol zgodnie z ulotką. Lekarz, u którego się leczę powiedział mi, że nie muszę brać ządnych środków wspomagających wątrobę. Święta się zbliżają, a ...

Śledziona z ogniskiem o cechach dodatkowej śledziony

... normy, a USG wykazuje jedynie nieznacznie powiększoną śledzionę ( norma do 12 cm, Pani ma 13 cm ) bez znaczenia klinicznego, do obserwacji ( kontrolne USG za około 6 miesięcy ). Węzły chłonne mogą powiększać się z uwagi na stany zapalne górnych dróg ...

Niski poziom tyreoglobuliny i TSH po resekcji tarczycy z powodu raka

... normy.Miałam też wykonywane badania na reumatyzm, byłam u ortopedy, biore lek o nazwie Surgam a bóle jak miałam tak mam. Są one bardzo niepokojące, dziwne i uciążliwe. Mam 45 lat. Ostatnio lekarz powiedział mi, że może to być ostoporoza. Co Pan myśli ...

Testosteron i trójglicerydy poniżej normy

Jakie badania by Pan zlecił jeśli ww są za niskie? Testosteron - norma 210, wyniki 130. Sprawa dotyczy 17 - letniego chłopaka, który jest za niski i nie przechodził nawet mutacji. Czytałam że testosteron ma wpływ m.in. na masę mięśniową, owłosienie i ...

Wybrzuszenie w dole brzucha, przepuklina?

... normy, jajo znika. Nadmienię że kiedyś systematycznie dźwigałem ciężary na siłowni. W pozycji stojącej, gdy na to naciskam nie boli ale i nie chowa się z powrotem. Czasami się zastanawiam czy to nie jest jakiś nagromadzony tłuszcz ponieważ mogę po pr ...

Nie mogę ściągnąć napletka mimo zabiegu

... normy. do jakiego lekarza sie udać z takim problemem, urologa czy jakiegoś innego?? ja mam 25 lat i napletek nie schodzi mi poza zolądz. odsloni tylko troche zoladzi i tyle. co mam zrobic?? pomuzcie Mam pytanie,mianowicie jakieś 5 lat temu miałem zab ...

Płyn w jamie otrzewnej w miednicy małej międzypętlowy

... normy - tzn. biegunki ustapiły; zaczełam jeśc w miare normalnie. w trakcie tego miesiąca większośc badań krwi miałam w normie; równiez crp; hormony tarczycy i kortyzol w normie. żołądek nie boli mnie; wypróżnienia raczej w barwie normalnej ( czasem t ...

Ból w dole brzucha po lewej stronie

... normy ). Zaczynałem coraz więcej o tym myśleć, szukać na internecie co mi jest - zacząłem się martwić, że jest to rak jelita grubego. Dziwne było to, że jak tylko zająłem się czymś co powodowało, że nie myślałem o moim brzuchu to nie miałem żadnych b ...

Poszerzony przewód mlekowy

... normy. Jak to leczyć? do jakiego lekarza należy się zgłosić. Z góry dziękuje za odpowiedź, Na początek najlepiej udać się do ginekologa, ponieważ w Pani wypadku może okazać się niezbędne stosowanie terapii hormonalnej, w drugiej kolejności do endokry ...

Ból nerki, leki rozkurczowe a maskowanie objawów

... normy, ale bardzo długo nie mogłem sobie z tym poradzić. Ból czasem pojawia się w przypadku gwałtownych ruchów tułowia - obrót, schylanie się. Zacząłem brać witaminy, bo być może brakuje mi jakichś minerałów lub pierwiastków. I biorę co jakiś czas le ...

Od miesięcy ból podbrzusza po lewej stronie

... normy #MON 0,2 L 10^3/mm3 ( norma od 0,3 do 0,8 ), ale procentowy udział %MON mam 4,4 ( przy normie 4,0 do 10,0 ) - OB=1 - CRP = brak ( ujemne ) - Na - 142 mmol/l ( zakres prawidłowy 136 - 145 ) - K - 3,8 mmol ( zakres prawidłowy 3,5 - 5,1 ) - Amylaz ...

Bardzo rzadkie wypróżnianie

... normy ( wzdęcia i bóle brzucha całkowicie znikają ). Ja mam taki sam problem, u nas to ze tak powiem to rodzinne. Ale ostatnio zaczynam sie tym bardziej niepokoic. Czy jest cos co powinno sie jesc, lub czegos unikac by poprawic swoje wyproznianie sie ...

Podwyższone FT3

... normy. Oczywiście należy wyniki skonsultować z endokrynologiem. proszę o interpretacje moich wyników, TSH - 0,732 ( norma 0,27 - 4,2 ), ft4 1,32 ( norma 0,932 - 1,71 ft3 4,57 ( norma 2,5 - 4,3 ) 8 lat temu mialam usuniętą cala tarczyce z powodu raka ...

Wyleczenie hemoroidów w I fazie

... normy. Powinna Pani ustalić przyczynę powstawania żylaków ( styl życia i predyspozycje osobnicze czy choroba narządów jamy brzusznej ). Oprócz stosowanych doraźnie leków należy zmienić tryb życia ( więcej ruchu ), dietę, prawidłowe wypróźnianie. czy ...

Podwyższony 17 OH progesteron

... normy obowiązują tylko kobiet jak widzę i są następujące: f.folikularna 0,3 - 1 f. lutealna 0,2 - 2,9 3 trymestr ciąży 0,4 - 15,4 po acth ,3,0 Mój wynik to 2,2 ng/mol Normy podane na str. intern 0,9 - 3,9 nmol/l ( 30 - 130 ng/dl ). przelicznik ng/ml ...

Pulsowanie w żołądku, uczucie przelewania

... normy, do wczoraj jak zjadłem tą durną brukselką, i moje pytanie co teraz ?, Tyle godzin już mineło a ja nadal zle sie czuję. Proszę spróbować zażyć No - Spe i Ranigast. Dolegliwości powinny ustąpić. Jeśli nie należny skontaktować się z lekarzem bezp ...

Wytrysk krwią

... normy. Czy nie jest to choroba weneryczna, badz zapalenie ukladu moczowego. Zauwazylem tez ze dzieje sie to zazwyczaj gdy stosunek poprzedza wysoki stan podniecenia ( np. dluga gra wstepna ). Moze mam poprostu slabe naczynka krwionosne w penisie? Boj ...

Na co może wskazywać leukopenia i limfocytoza?

... normy. Raczej nie dzieje się nic groźnego. Trzeba oczywiście wykonać kontrolne ASO, być może lateks, odczyn Waler - Rose. Takie obniżenie leukocytozy może właśnie być następstwem choroby reumatoidalnej. ...

Torbiel jajnika

... normy ( w przypadku raka zazwyczaj wynik przekracza kilkakrotnie normę ). Torbiel nie jest duża i zapewne ginekolog podejmie próbę jej leczenia farmakologicznego. Dziękuję panie doktorze trochę się uspokoiłam ,ale dlaczego w tak krótkim czasie powsta ...

Ból lewego jądra i spadek potencji

... normy?? czy jedynym wyjsiem jesli to zapalenie lub tez zylaki jest operacja i na czym polega jak dlugo bylbym niedysponowany fizycznie jak dlugo nie moglbym pracowac ...?? Witam,od ok.4 dni boli mnie jądro lewe,chodź czasem i też prawe. Ból nie jest ...

Podwyższone wyniki prób wątrobowych

... normy ( gdy wygląda na to, że reszta jest w porządku ). Jeśli ktoś z państwa byłby miły mi uradzić jakieś wskazówki co mam dalej z tym robić, ew. jakieś podejrzenie co to może być byłbym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam Alat i Aspat są prawidłowe. N ...

Powiększone węzły chłonne i śledziona na granicy normy

... normy 117x52mm ( przy pierwszym usg śledziona w normie ale bez podanych wymiarów ). Przy bólach brzucha chirurg na Izbie przyjęć nie zlecił badań krwi, powiedział, że to może wirus, może zatrucie, dieta lekkostrawna, no - spa, trilac i za 3 dni przej ...

Kiedy podwyższona temperatura jest odbiciem patologii w organizmie?

... normy. Na pewno należy skalibrować swój termometr w aptece lub kupić specjalistyczny, nowy, czuły termometr. Celem pogłębienia diagnostyki określić poziom hormonów tarczycy we krwi. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Wątpię jednak, że t ...

Wole guzkowe

... normy. Proszę z tym wynikiem udać się na konsultację do endokrynologa. ...

Ból w lewym nadbrzuszu zaraz po żebrami, trzustka?

... normy. 1. Czy to może być zapalenie trzustki? 2. Czy przy PZT podnosi sie CRP w krwi? 3. Czy przy PZT ból występuje w nocy czy przy takim bólu łatwo się usypia? 4. Czy przy PZT ugniatanie brzucha zwieksza bol trzustki? Czy trzustka może pobolewać jak ...

Normy płytek krwi i leukocytów po operacji tarczycy

Po operacji tarczycy wyszly mi badania z krwi nastepujace: plytki krwi 619 leukocyty 10400 czy to norma czy mam sie do kogos zglosic .Bardzo prosze o odpowiedz W niewielkim stopniu jest przekroczona norma leukocytów - nie ma to raczej znaczenia klini ...

Powiększona śledziona u niemowlaka

... normy? Raczej nie. Wielkość śledziony też zależy od wielkości samego dziecka. troszke sie uspokoiłam.malutka ma 3 miesiace wazy 5800 i ma 60 cm a wyniki krwi sa w normie. czy wobec wielkości i wagi mojej malutkiej powięszenie jest duze?no i jakie są ...