FT4

Podwyższony poziom anty-TPO a obniżony fT4

... FT4 = 1,07 anty TPO = 138 norma max 35 anty TG = zapalenia tarczycy typu Hashimoto, > zapalenie tarczycy poporodowe > zapalenie tarczycy indukowane cytokinami > chorobę Basedowa > pierwotny obrzęk śluzakowaty. Podwyższony poziom anty - TPO może powod ...

Guz lewego płata tarczycy

... fT4. Pacjent musi mieć prawidłowe wyniki tych hormonów, aby operacja przeprowadzona była bezpiecznie. Pozdrawiam. ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Guzek tarczycy

... fT4. Jeśli występują takie dolegliwości to warto udać się do kardiologa aby ewentualnie zmodyfikował dawki leków. Niestety prywatnie czasami nie znaczy lepiej. Najlepiej na te badania wziąść skierowanie od lekarza rodzinnego. Dziekuje ,,, pana odpowi ...

TSH i fT4 jest poniżej normy, fT3 w normie

... fT4 jest poniżej normy,fT3 w normie,na dodatek guzki.co to oznacza .Pozdrawaim i dzięki Prawdopodobnie to niedoczynność przedniego płata przysadki. Proszę powiedzieć mi czy mój wynik TSH 0.956 jest prawidłowy czy mój wynik TSH 0,11jest prawidłowy pro ...

Dawkowanie hormonów tarczycy euthyrox

... fT4. Dlatego lepiej, aby ustalaniem dawek zajął się lekarz. to znaczy ,że jezeli mam zalecone eltroksin teraz ,a wczesniej brałam euthyroh to moge zacząć wziac eltroxin bez zadnego ryzyka ,choc dłuzej brałam euthyrox a jestem przed terapią jodową Nal ...

Płynowe zmiany wsteczne guzków tarczycy

... FT4 i od lat wszystko jest w porzadku. Biopsja, ktora robilam 12 lat temu wykazala guzek chlodny. Od tamtej pory guzkow przybywa i rosna. W czwartek ide do szpitala a w piatek mam operacje w szpitalu na Szaserow. Dr. ktora wykonywala mi USG powiedzil ...

Guzek w sutku u 15-latka

... ft4 w normie, szczupła budowa ciała. Endokrynolog powiedział żebym zrobił usg na wszelki tarczycy i sutka na wszelki wypadek, ale na jej oko to się samo wchłonie. Czy moge spać spokojnie ? Ja mam 12 lat i jak nacisne prawy sutek to nic pod nim nie ma ...

Struktura guzkowo hypoechogeniczna tarczycy

... fT4. Dziekuje za odpowiedż. topic!... keywords1 http://www.exampleyimiYG.com et cest un vrai plaisir.Je viens de convertir une amie a ubuntu plutôt quelle se rachete de la mémoire pour fonctionner avec Win XP !d05debiantheme &gt* &gt* BEGIN e ...

TSH, fT3 i fT4 po operacji tarczycy

... FT4 - 0.91. Narazie nie przyjmuje zadnych lekow. Za miesiac chce powtorzyc badania i isc do endokrynologa, aby mial porownanie. Czuje sie dobrze, mam tylko nie duze uderzenia goraca - zwlaszcza rano i troszke szybciej sie mecze. Po cichu licze rownie ...

Próby wątrobowe, chory żołądek i wątroba?

... FT4 - 0,89, D - dimer - 0,20, Trójglicerydy - 112 Strasznie się boje, czy to znaczy ze mam chory i żołądek i wątrobę. Bardzo proszę o pomoc, czy to bardzo groźne?Do jakich lekarzy sie udać? Do hepatologa, gastrologa? Aktywność ALAT - u jest tylko pod ...

Operacja czy leczenie tarczycy?

... ft4 1,25 ng/dl anty - TPO 8,07 IU/ml Wynik badania USG Tarczycy: Tarczyca powiększona.Płat lewy w większościprzebudowny przez normoechogeniczny guzek o wym.30/25 mm przemieszczający tchawcę w prawo.W biegunie dolnym płata prawegodwa normoechogeniczne ...

Choroby oczu w tarczycy

... FT4, TSH w normie , wysokie TPO - 1086, przyjmuje leki letrox 150 dziennie rano na czczo! lecze się 2 lata, około pół roku objawy bez zmian. Proszę o poradę lekarską? W tym wypadku powinien zbadać Pana okulista. Może to być związane z porażeniem nerw ...

Wzrost a genetyka, czy problem z tarczycą?

... FT4 aby zdiagnozowac problem, czy proponuje Pan coś jeszcze? Dziękuję. Można oznaczyć jeszcze hormon wzrostu. Trudno powiedzieć czy przyczyna nie jest czasem endokrynologiczna. Najpierw należy wykonać badania hormonalne. Dziękuję za odpowiedź. Mam ty ...

Wysoka tyreoglobulina

... FT4 1,50 ng/dl FT3 3,49 pg/ml wyniki robione w 3trymestrze ciąży, mam guzy tarczycy, biopsja wykazała guzki toksyczne bez cech złośliwości. Mam takze cukrzycę ciężarnych insulinozależną. Dlaczego marker jest taki wysoki, czy to mowi o tym, ze mam ogn ...

Markery tarczycowe

... FT4 1,50 ng/dl FT3 3,49 pg/ml biopsja wykazała guzki nadczynne bez cech złośliwości. Dlaczego więc tyreoglobulina jest taka wysoka? Patrz: http://www.emedica.pl/szczeg_badania_lab.php3?nr=48&typ=5 http://www.labtestsonline.pl/tests/Thyroglobulin. ...

Czy jod 131 to dobry pomysł?

... FT4 - 24,33 pmol/l 26,11,2004 - Wynik badania histopatologicznego Biopsja cienkoigłowa tarczycy 6185 W rozmazach z nakłucia nieostro wydzielającego się obszaru wymiarów do 1.7 cm płata prawego tarczycy stwierdza się jedynie strąty koloidu oraz morfot ...

Wysokie anty-TPO

... FT4 1,25 te jak sama wywnioskowałam są w normie ale przeraził mnie ten anty - TPO 1501,11 przy normie od 0 do 5,61. Wybieram się do endokrynologa ale zanim tam pójdę chciałabym coś wiedzieć, gdyż strasznie się niepokoję. Dziękuję. patrz strony: http: ...

Liczne zmiany ogniskowe i torbiele tarczycy

... FT4 1,07. Lekarz stwierdził, że to niedoczynność, która jest przyczyną zmian po zrobieniu dodatkowych badań ma ustawić leczenie. Wg norm laboratoryjnych badania normie ( TSH 0,27 - 4,2, FT4 0,93 - 1,7 ). Całkiem już zgłupiałam, czy w ciągu roku obraz ...

Podwyższony poziom anty-TPO i anty-TG

... fT4 11.5pmol ( norma 11.96 - 21.87 ), fT3 4.87 pmol ( 3.95 - 6.8 ). Dostałam też od endo skierowanie na przeciwciała i usg tarczycy. Oto wyniki: antyTPO 67.08 ( 0 - 34 ), antyTG 645.9 ( 0 - 115 ). Natomiast z usg tarczycy mam taki opis: *Struktura gr ...

W tarczycy lekko hyperechogenny twór guzkowy

... fT4 to może być Pani operowana. Radzę oczywiście skonsultować ten wynik USG z endokrynologiem. Byc może będzie konieczna biopsja zmian w tarczycy i/lub węzła chłonnego. O tym musi zadecydować endokrynolog. Zarysy płatów nieco nie równe , echo miąższu ...

Podwyższone TSH a ft3 i ft4 w normie

... ft4 w normie.Moj lekarz rodzinny jednak zadnych leków mi nie przepisał To może być tzw. subkliniczna niedoczynność tarczycy, kiedy TSH jest podwyższone, a fT3 i fT4 są w normie. W takich sytuacjach postępowanie polega głównie na obserwacji, ewentualn ...

Gruczolaki tarczycy - co dalej?

... fT4 ). Wtedy podjąć decyzję. Ja też nie wiem co zrobić ze swoim gruczolakiem...rodzina w Australii mówi zeby usunac...ale w Polsce znajome, ze nie... ...

Podwyższony poziom anty-TPO

... fT4 ). Wynik dodatni nie może być jednoznaczny z rozpoznaniem schorzenia autoimmunologicznego, ponieważ p/c anty - TPO wykrywa się już u 5% populacji osób zdrowych lub w przypadku wola tarczycy. Tym problemem musi zająć się dokładnie endokrynolog ( b ...

W tarczycy kilka drobnych litych, hipoechogenicznych zmian

... Ft4 1,14 p - ciała anty TPO - <5,0 p - ciała anty TG 73,1 Poniewaz planuje ciążę proszę o wiadomość czy te wyniki wstępnie wyglądaja dobrze.Dziekuję Opis tarczycy wskazuje na wole drobnoguzkowe tarczycy. Niewielkie Podwyższenie antyTG ( raczej mał ...

Guz pęcherzykowy tarczycy

... FT4 [wynik 1.18, norma ( 0.8 - 1.9 )] FT3 [wynik 3.25, norma ( 1.8 - 4.2 )] wynik usg - guz na prawym płacie tarczycy 2,6 cm ,wynik biopsji - guz pęcherzykowy ,tyreocyty w układach pęcherzykowych. Czy to jest groźny guz ? Czy konieczna jest operacja ...

Podwyższone FT3

... FT4 13,3 pmol/l ( norma 11,5 - 23,2 ) FT3 6,7 PMOl/l ( norma 3,5 - 6,5 ) FT3 jest podwyższone WynikI usg tarczycy: płat prawy 15/20/46mm płat lewy 11/22/56 mm cieśń 3,2 mm tarczyca bez ewidentnych zmian ogniskowych ,w części grzbietowej lewego płata ...

Badanie płata z guza trzonu kości piszczelowej lewej

... ft4 dobre - wg lekarza internisty. CRP 0,5mg/l. Morfologia też w porządku. Najbardziej mnie jednak interesuje, czy oni przypadkiem nie zaniedbali czegoś przy tej biopsji. Wyraźnie mi powiedzieli, że jest prawidłowe. wcześniej też nikt nie mówił mi, ż ...

Liczne torbiele tarczycy

... fT4. Takie skierowanie wystwi Pani lekarz endokrynolog lub można je wykonać odpłatnie. Wynik usg nie jest najgorszy, ale więcej informacji udzieli Pani na ten temat endoklrynolog, który podejmie decyzję o dalszej diagnostyce. ...

Wyniki TSH przy niedoczynność tarczycy

... fT4 1,69 ng/dl [0,93 - 1,70].Bardzo proszę o interpretację wyników,i pilną odpowiedz.Bardzo dziękuje. Wyniki są prawidłowe, mieszczą się w granicach normy. Oczywiście powinna Pani dalej pozostawać pod opieką endokrynologa. dzisiaj odebrałam wyniki TS ...

W miąższu tarczycy zmiana ogniskowa

... ft4: 7,9ng/l ft3: 3,82pg/ml t4:60,8ng/ml Czy tarczyca jest normalna, czy jakaś mała? czy to jakaś choroba? I czy będzie trzeba wyciąć tego guzka? Dziękuję za szybką odpowiedź. Kolejnym badaniem jest BAC, które przyniesie więcej odpowiedzi na Pani pyt ...

Niedoczynność i mikrozwapnienia tarczycy

... ft4 - 0.672 norma 0.93 - 1.7 ft3 - 2.41 norma 2.57 - 4.43 dostalam euthyrox 50 i 75 jeden dzien 50jeden 75 przez 10tyg teraz ostatni tydz i musze zrobic badania krwi na tsh. Lekarz przy usg stwierdzil mikrozwapnienia po lewej stronie tylko guzkow nie ...

Mikrozwapnienia tarczycy

... ft4 - 0.672 norma 0.93 - 1.7 ft3 - 2.41 norma 2.57 - 4.43 mam po jednej stronie mikrozwapnienia co to znaczy czy to duze te mikrozwapnienia sa? Czy to jest hashimoto czy niedoczynnosc tylko i czy duza? Z gory dziekuje za odpowiedz Wszystkie badanie ś ...

Chudnięcie pomimo apatytu, depresja?

... fT4, fT3 ). Nadczynność tarczycy może dawać takie objawy. O badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Były robione, są ok. Taki stan może też mieć podłoże psychogenne, może warto byłoby wybrać się w tej sprawie do poradni zdrowia psychicznego. ...

Guz tarczycy a problemy z zajściem w ciążę

... FT4 - 1,58 Czy wyniki mogą mieć związek z tym,że mam problemy z zajściem w ciążę? a gdy w końcu mi się udało ciążą obumarła w 10 tyg. czy niższy poziom TSH z wrzesnia mógł być zaniżony jeszcze przez ciążę a obecnie się podwyższył? Lekarz zalecił mi j ...

Guz tarczycy a niedoczynność

... FT4 wynik 1,44 ng/dl. Bardzo proszę o interpretację wyników badań? Co mam dalej robić poddać się oprecji usunięcia tarczycy. Bardzo proszę o pomoć czy czasmi nie rozwija się jakiś nowotwór :( Oczywiście o dalszym sposobie postępowania musi zadecydowa ...

Niedoczynność tarczycy? Hashimoto?

... fT4 jeszcze nie badałam. O czym mogą świadczyć ww. wyniki? Przy Hashimoto chyba poziom przeciwciał byłby wyższy? Rozumiem, że warto zbadać hormony tarczycy? Czy jeszcze coś? TSH jest w zasadzie prawidłowe ( 2,53 ), czyli brak niedoczynności. Torbiel ...

Podejrzenie przewlekłego zapalenia tarczycy

... FT4 mam w normie . Objawy typowe dla niedoczynności : uczucie zimna,zmęczenia,brak sił na codzienne obowiązki,a dodatkowo zawroty głowy. Dobrze by było wykonać jeszcze badanie anty - TPO oraz anty - Tg czyli badania mówiące o zapaleniu tarczycy. Taki ...

Guzki tarczycy

... FT4 25.1 ( 10.4 - 24.4 ) FT3 4,25( 1.8 - 4.20 ) Anty - TPO ab *10 ( max 35 ) Anty - TG ab 40 ( 0 - 120 ) Uprzejmie proszę o dpowiedz czy rzeczywiście tarczyca nie wymaga leczenia, pamiętając o guzkach? Proszę zaufać lekarzowi prowadzącymi. Rzeczywiśc ...

Obraz cytologiczny zmiany łagodnej tarczycy natury hiperplastycznej

... fT4 też są *w normie*. W środkowej części prawego płata mam guzka 8 x 5 x 8 mm. Wynik biopsji: Pośród gęstego rozlanego koloidu rozproszone niewielkie zespoły normotypowego nabłonka tarczycowego ze słabo wydzielającymi się strukturami pęcherzykowymi, ...

Wyniki anty-TPO i FT4

... FT4 1,62 ng/dl {0.93 - 1,70} anty - TPO*600,0 IU/ml {*34,00} Poziom hormonu tarczycy T4 jest w normie jednak poziom anty - TPO jest wysoki i może wskazywać na stan zapalny ( we wczesnej fazie skoro poziom hormonów jest jeszcze dobry ). patrz: http:// ...

Wyniki TSH

... FT4 - 32,52 ( 9,0 - 24,0 ) Drugie robione 3.12.2009: TSH - 0,05 FT4 - 24,5 Dzisiejsze: TSH 31,20 FT4 4,50 Szczerze mówiąc troche się przeraziłam wynikiem TSH, czy jest możliwe aby była taka różnica i o czym to może świadczyć?? Brałam od listopada lek ...

TSH, fT3 i fT4 po usunięciu tarczycy

2 tyg. temu miałam usunietą tarczycę ( prawy płat wraz z cieśnią ) z powodu nowotworu łagodnego . Dzisiaj zrobiłam badania i są następującfe: TSH - 3,649 FT 4 - 1,28 FT 3 - 3,57 Czy to są dobre wyniki i czy powinnam brać jakieś leki? Obecnie badania ...