Hashimoto

Podejrzenie choroby Hashimoto

... Hashimoto ). Badanie krwi: TSH 2,470 ,anty - TPO 11,50 10 lat temu tarczyca była jednorodna, o pojemności każdego płata powyżej 6 ml. Czy to rzeczywiście choroba Hashimoto? Zapalenie tarczycy Hashimoto czyli przewlekłe limfocytowe zapalenie tarczycy ...

Guzek hypoechogenny tarczycy i podwyższone TgAb

... Hashimoto ( TPO 220%, obraz usg sugeruje zmiany o podłożu zapalnym ), ale mam tez bardzo wysokie przeciwciala TgAb ( 690% ) i nie wiem co to może oznaczać. Biorę euthyrox 25 i mam maksymalne stężenie hormonów FT3 i FT4 TSH wskazuje na nadczynność ( - ...

Podwyższony poziom anty-TPO a obniżony fT4

... Hashimoto, > zapalenie tarczycy poporodowe > zapalenie tarczycy indukowane cytokinami > chorobę Basedowa > pierwotny obrzęk śluzakowaty. Podwyższony poziom anty - TPO może powodować zmniejszenie wydzielania wolnej tyroksyny ( fT4 ). Wynik dodatni nie ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

USG tarczycy - gruczoł tarczowy dwupłatowy powiększony dolny

... Hashimoto. Tsh mam zawsze ponad normę, różnie 5* 6. Przeciwciała a - Tpo poziom 238. Tydzień temu zrobiłam usg *Gruczoł tarczowy o niejednolitej echostrukturze, obustronnie liczne, różnej wielkości ogniska ubogoechowe. Na pograniczu płata prawego i c ...

Guzek tarczycy

... Hashimoto jest schorzeniem autoimmunologicznym podobnie, jak wymienione wyzej choroby. Występują dwie postacie choroby z wolem i zanikowa. Trzeba kontrolować jej stan przez takie same badania, które zostały juz wykonane. Jeśli na czas zostanie wprowa ...

Normy TSH

... hashimoto a normy na wynikach wynosza od 0,4 do 4.jak to jest naprawde.bo czegos tu nie rozomiem.biore hormon w tabletkack 1/2 tablekti dziennie przez 3 miesiace.po tym czasie mam brac 1 w jeden dzien a nastapny 1/2 i tak w kolko.jest to najmniejsza ...

Zelixa a tarczyca

... Hashimoto nie powinna zazywac tego leku - nie wiem dlaczego ,prosze o odpowiedz . Czy cos mi grozi ? WITAM! mam na Imię Marta zelixe zażywałam na początku przez 2 tygodnie a pózniej robiłam sobie przerwy tydzień brałam i dwa tygodnie przerwy nie zuży ...

Biegunka, śluz z krwią, po antybiotyku?

... hashimoto ,czy ona moze powodowac takie rozregulowanie jelit? Ola,daj znac jak sie czujesz i co to bylo,czy to po antybiotyku?Jestem ciekawa poniewaz aktualnie borykam sie z podobnymi problemam,3 tygodnie temu bralam Klindamycyne. Kasia bylas u lekar ...

Nodus hyperplasticus glandulae thyroideae

... hashimoto - varieta fibrosa,to byl płat prawy a lewy jest taki thyroiditis lymphocytica diffusa typus hashimoto varieta nodosa, Dziekuje za odp! witam bardzo prosze o szybkie przetłumaczenie wyników badań mojej mamy: tumor oxyphilicus poli inferioris ...

Guz przerostowy gruczołu tarczowego

... Hashimoto - wariant włóknisty oraz w płacie lewym wariant guzkowy odpowiedź dla Juzstyny. Czy jest to zmiana nowotworowa, bo na tej informacji mi najbardziej zalezy..Dziekuje za odp Prawdopodobnie chodziło o wole w przebiegu zapalenia tarczycy. Choro ...

Wole torbielowe w tarczycy, usuwać czy nie?

... hashimoto, guzy - torbiele obojętne, brak nowotrwora. Lekarz endokrynolog zalecił mi wycięcie. Stwierdził, że same nie znikną więc należy poddać się operacji. Nie wiem co mam zrobić...skoro nic złego sie nie dzieje to po co narażać się na problemy z ...

Kał z krwią przy niedoczynności tarczycy

... Hashimoto. Zaczęłam leczenie hormonem Euthyrox a od połowy maja biorę tabletki Zelixa15. Ważę 80kg i mam 31lat.Od 3 miesięcy oddaję stolec z krwią.W czerwcu br. zdarzyło się to 7razy a w obecnym miesiącu lipcu już 9razy.Niewiem czy może to mieć związ ...

Podwyższony poziom anty-TPO

... Hashimoto, > zapalenie tarczycy poporodowe > zapalenie tarczycy indukowane cytokinami > chorobę Basedowa > pierwotny obrzęk śluzakowaty. Podwyższony poziom anty - TPO może powodować zmniejszenie wydzielania wolnej tyroksyny ( fT4 ). Wynik dodatni nie ...

Guz pęcherzykowy tarczycy

... hashimoto ,biorę Euthyrox N 75 moje ostatnie wyniki: TSH - 1,830 /norma 0,400 FT4 [wynik 1.18, norma ( 0.8 - 1.9 )] FT3 [wynik 3.25, norma ( 1.8 - 4.2 )] wynik usg - guz na prawym płacie tarczycy 2,6 cm ,wynik biopsji - guz pęcherzykowy ,tyreocyty w ...

Struma Hashimoto lobi dextri

... Hashimoto lobi dextri.Proszę również aby pan doktor napisal czy to jest coś groźnego.Mam jeszcze jedno pytanie,operację miałam 28 lipca,a od 7 dnia po operacji zlecono mi w szpitalu przyjmowanie euthyroxN75 jeden raz dziennie.Po dwóch dniach odkąd za ...

Łagodne bogatokoloidowe ognisko w tarczycy

... Hashimoto. Ujemny wynik badania przeciwcial przeciwtarczycowych przemawia raczej za zmianami o charakterze limfoplazji i pojawieniem sie komorek oksyfilnych w zwiazku z zanikiem tereocytow w tym ognisku - co to znaczy???? mam raka??? Nie jest to zmia ...

Adenoma folliculare glandulae thyreoideae

... hashimoto? czy pozbawienie organizmu tarczycy oznacza, ze pacjent juz nie choruje na hashimoto? wycietej tarczycy towarzyszylo wyciecie wezlow chlonnych, ktore okazaly sie zmienione odczynowo - jakie to ma konsekwencje dla organizmu brak tych wezlow? ...

Jakie są prawidłowe wymiary tarczycy?

... Hashimoto , odebrałam wynik ,ale wizyte mam dopiero za miesiac ,, a nie rozumiem troche opisu ,, Jest krótki i w sumie mnie cieszy ale niepokoja mnie wymiary tarczycy .Moze wszystko jest ok a ja sie nie potrzebnie nakrecam ,, Prosze o opinie ,, Tarcz ...

Niedoczynność i mikrozwapnienia tarczycy

... hashimoto??? witam ponownie zrobilam badanie krwi i wyszlo ft3 i ft4 w normie a tsh - 10 co pan mysli teraz jak powinnnam dalej brac tabletki i czy konieczna jest ta biopsja bo sie bardzo niepokoje prosze o odpowiedz dziekuje Witam ja robiłam badania ...

Mikrozwapnienia tarczycy

... hashimoto czy niedoczynnosc tylko i czy duza? Z gory dziekuje za odpowiedz Wszystkie badanie świadczą o niedoczynności, niewielkiego stopnia i być może na podłoży zapalnym ( o tym może właśnie świadczyć wynik poziomu hormonów oraz mikrozwapnienia - n ...

Niedoczynność tarczycy? Hashimoto?

... Hashimoto chyba poziom przeciwciał byłby wyższy? Rozumiem, że warto zbadać hormony tarczycy? Czy jeszcze coś? TSH jest w zasadzie prawidłowe ( 2,53 ), czyli brak niedoczynności. Torbiel jest do diagnostyki. Więcej wykaże biopsja. ...

Guzki tarczycy

... Hashimoto. Nie biorę żadnych lekow, TSH 1,60 i w tych okolicach.Ostatnio USG wykazało obecność hypoechogenicznych guzków. Największy bogato unaczyniony 6x3 poddano biopsji. Wynik:: widoczne w rozmazie zaaspirowanej treści koloidowo - krwistej,grupy t ...

Anty tpo i Hashimoto

... hashimoto? Nie ma ewidentnego poziomu p/c anty TPO, aby na 100% rozpoznać wole Hashimoto. Na to rozpoznanie składają się także objawy kliniczne, biopsja cienkoigłowa oraz stan poziomów hormonów tarczycy. patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badani ...