Hematokryt

Ostre zapalenie wyrostka robaczkowego

... hematokryt może być lekko podwyższony - u około 20% chorych białkomocz - niekiedy w moczu obecność niewielkiej ilości czerwonych i/lub białych krwinek - zaczerwienienie skóry Badania radiologiczne w zapaleniu wyrostka robaczkowego Niekiedy przeglądow ...

Rak odbytnicy j ropiejący przerzut na pośladku

... hematokryt 24,7 RDW 24,9; PLT 754; NEUT 17,0 BASO 84,4; MONO 1,46 FIBRYNOGEN 7,10 ; BIOCHEMIA glukoza w surowicy 6,4. mocznik w surowicy 3,1 kreatynina w surowicy 38,8; NA 133; kwas moczowy w surowicy 132,5 GGTP 250;L CEA 4,57; CA 19 - 9 50,7. Wynika ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

AST Alt

... hematokryt 42,3 proszę o interpretację ( bardzo ) Są to prawdopodobnie wykładniki uszkodzenia wątroby prawdopodobnie o podłożu zapalnym, gdyż zwiększona jest liczba leukocytów we krwi. ...

Wzrost prób wątrobowych

... hematokryt 42,3 proszę o interpretację ( bardzo ) Dodatkowe badanie - UsG jamy brzusznej wątroba ,trzustka ,nerki ,sledziona w normie bez złogów ,bez zmian ogniskowych ,wszystko ok. pytanie jakie dalsze badania wykonac by sprawdzić przyczynę tak duże ...

Wynik badania krwi kobiety 43 lat

... hematokryt - 46,5%, hemoglobina - 92%,14,7g%, krwinki czerwone - 4830000, krwinki białe - 5000, ix - 0,95, ob 48 podzielone - 69%,kwasochłonne - 2%,limfocyty - 23%,monocyty - 6% diastaza:: s - 99u/l, transminazy*aspat - 21u/l alat - 24u/l ostatnie ba ...

Zmiany w śledzionie

... Hematokryt 0,36 ; MCV 68,6 ; MCH 22 ; RDW - SD 30,7 mimo tego Pani doktór powiedziała że w krwi jest wszystko w porządku. Po badaniu USG które nastąpiło parę dni później wynikało że owy ból spowodowany był zmianami w śledzionie. Z wyników badania USG ...

Badanie krwi wskazuje stan zapalny w organizmie?

... Hematokryt 48,8 MCV 88 MCH 30,7 MCHC 35 RDW 13 Leukocyty 6,2 Limfocyty 52 Neutrofile 40 Inne ( Eo Bazo Mono 8 Limfocyty 3,2 Płytki krwi 289 MPV 10,2 PDW 12 P - LCR 27 OB 1 Na wynikach podwyższone wartości są zaznaczone. Nie zostały podane jednostki a ...

Badania krwi

... Hematokryt 33 % 37 - 47 MCV 75 fl 80 - 99 MCH 23 pg 27 - 35 MCHC 30,8 g/dl 32,0 - 37,0 Płytki krwi 277 tys/ul 140 - 440 Limfocyty 45 % Inne ( Eo,Bazo,Mono ) 8 % Neutrofile 47 % Limfocyty 2,1 tys/ul Inne ( Eo,Bazo,Mono ) 0,4 tys/ul Neutrofile 2,17 tys ...

Morfologia krwi - opinia o wynikach

... hematokryt 37,6 % MCV 80,3 MCH 27,4 pg. MCHC 34,1 Trombocyty/PLT 347 Leukogram Granulocyty oboj.segmentowany 10% Limfocyt 80% Eozynofil 4% Monocyt 6% Na podstawie tych badań zdiagnozowano u niej granulocytopenię bez znaczenia klinicznego, do obserwac ...

Wyniki USG, badania krwi i moczu

... hematokryt 41, 1 % norma 31,5 - 46 mcv 89.2 fl norma 80 - 100 mch 29.9 pg norma 26 - 34,5 mchc 33,6 g/dl 31.0 - 37 rdw 12,7 % norma 11.5 - 15.5 płytki krwi 321 tys/ul 120 - 450 rozmaz - manualnie segmentowane 33 % norma 40 - 70 limfocyty 64% norma 20 ...

Powiększona śledziona i małopłytkowość

... hematokryt 38.7 MCV93,4 MCH 30,7 MCHC 3,8 CHCM 31,6 RDW 17,1 HDW 2,79 PŁYTKI KRWI 75 CH 29,3 MPV 10,5 PCT 0,08 ANISO + PDW 60,5 MACRO + HYPO+, HEMOGRAM;LIMFOCYTY 29,3 NEUTROFILE 63,3 EOZYNOFILE 0,9 BAZOFILE 0,4 MONOCYTY 4,1 LUC 1,9 LIMFOCYTY 3,39 tys ...

Żelazo - lepiej mieć za mało czy za dużo?

... hematokryt i hemoglobinę ( ale minimalnie z 35 na 34 i z 12 na 11.6 ). Pomyślałam że może jestem chodzącym anemikiem i zrobiłam żelazo. I tu się zdziwiłam. Górna granica 145, ja 146. Nie wiem czy się martwic tym nadmiarem dobrego ( ?? ) czy przeciwni ...

Dolegliwości po laparatomi poprzecznej sposobem Pfannenstiehla

... Hematokryt 37,3 % 37 - 47 MCV 82,8 fl 81,0 - 97,0 MCH 29,3 pg 28,0 - 32 MCHC 35,4 g/dl 32 - 36 RDW 13,9 % Płytki krwi 277 tys/ul 150 - 400 OB 11 1 - 12 Czy jest czym się martwić i wystawać w kolej do lekarza? Z góry dziękuję. Iza Wyniki są dobre. Tak ...

Badanie krwi w kierunku tarczycy

... Hematokryt 45.10 []* MCV 85.9 MCH 33.30 PLT 217.00 LYM% 40.40 MXD% 9.80 Neut% 49.80 LYM# 2.30 MXD# 0.60 NEUT# 2.90 Cholesterol całkowity 4.30 Cholesterol we frakcji HDL 1.18 Cholesterol LDL 2.42 Trójglicerydy w surowicy krwi 1.54 Tyreotropina 2.4100 ...

Uczucie jakby mi ktoś przywalił i skaczące serce

... hematokryt ok 48 potas kolo 3 sód pozniej kreski biegam po lekarzach i wszyscy mowią to samo jest pan zdrowy jak koń a bynajmiej tak się nie czuje proszę o podpowiedz gdzie się udać co zrobić Skoro dolegliwości związane są z sercem należy skonsultowa ...

Śledziona i wyniki a białaczka

... hematokryt - 42,3 krwinki czerwone - 5.5 HGB - 14,4 krwinki białe wbc - 4.2 MCV - 80 mchc - 34.1 mch - 27.2 RDW - 14,3 Płytki krwi 120 MPV 11.6 wart.b.NEUT - 1.04 %NEUT - 24.1 wart.b.LYMPH - 2.80 %LYMPH 66,1 wart.b.MONO - 0,32 %MONO 7.4 ob - 15 badni ...

Zator tętnicy krezkowej górnej

... hematokryt; % 45,0 ; 35,7 MCV fl 80,6; 81,0 MCH:pg 26,6; 26,8 Płytki krwi :G/I 192; 179 Układ krzepniecia ApTT;s 25,6; 24,4 PT:s 11,6; 14,1 Wsk. protromb; % 106,8; 91,5 INR 1,0; 1,3 Jonogram na: mmol/I 136,8; 135,2 K: mmol/l 5,65; 6,18 Białko całk. g ...

Wyniki-czy są ok?

... Hematokryt 35,4 patrz morfologia: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/146 patrz OB: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/59 dziękuję - lekarz profesor rozłożył ręce gdyż twierdzi, że są *dziwne* stąd moje pytanie. Raczej tu nic ...

Powiększona śledziona na skutek wysiłku fizycznego

... hematokryt i czerwone krwinki są w górnej granicy - dokładnie tyle ile wynosi górna granica. Fe też na gónej granicy. CZy w takiej sytuacji śledziona może być duża i produkować zbyt dużo krwi? Jakie jeszcze powienienem wykonać badania? Usg jest prawi ...

Za dużo żelaza

... hematokryt 36,4% i RDW - CV 15,0 %. reszta w normie. mam 25 lat, ostatnio przeszłam przeziębienie - brałam antybiotyk. Miesiąc temu zakończyłam kurację 3 miesięczną suplementem o zawartości żelaza, które uzupełnia dietę w Fe ( 50% dziennego zapotrzeb ...

Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze trzonów

... hematokryty 41,4% MCV 83,0 fl MCH 29,5pg MCHC 35,5g/dl płytki krwi 233 tys/ul neutrofile 42,9% limfocyty 41,5% monocyty 11,1% eozynofile 4,0% bazofile 0,5% neutrofile 1,71 tys/ul limfocyty 1,65 tys/ul monocyty 0,44 tys/ul eozynofile 0,16 tys/ul bazof ...

Wyniki krwi przy torbieli

... Hematokryt 34 mcv 93,5 mch32,1 mchc 34,3 Płytki 267 limfocyty 39,5 Eo,bazo,mono 8,7 granulocyty % 51,8 limfocyty 3,2 Eo,bazo,mono 0,7 granulocyty4,1 RDW15 PDW 12 P - LCR 24 Dodam, że mam złe zamopoczucie, senność itd Wyniki praktycznie oprócz niewiel ...

Bóle i mdłości po lewej stornie ciała a rak trzustki

... hematokrytem który jest jest większy od normy o ok. 0,5%. OB mam 1, oraz w organizmie nie występuje bialko agresywne. We wrzesniu ubiegłego roku miałem wykonywane usg jamy brzusznej, które też nie stwierdzało patologii. Czy biorąc pod uwagę usg z ubi ...