Hormony tarczycy

Tarczyca - podejrzenie ucisku

... hormony tarczycy są w normie, a powiększenie tarczycy jest niewielkie, bez obecności patologii w strukturze płatów. Myślę, że Pana dolegliwości nie są związane z tarczycą. Należałoby jeszcze skonsultować się z laryngologiem, który zbada Pana gardło. ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Skutki odstawienia Euthyroxu przed podaniem radiojodu

... hormonów tarczycy ( np. Euthyrox ) nawet na okres 1 - 2 miesiące nie skutkuje objawami klinicznymi, gdyż w organizmie są odpowiednie zapasy tych hormonów zabezpieczające ustrój człowieka. Wątpię, że obecne dolegliwości są spowodowane spadkiem poziomu ...

Tumor follicularis ze zmianami zwordnieniowymi

... Hormony tarczycy są w normie. Czy powinnam mieć jak najszybciej operacje aby sprawdzić czy jest to nowotwór? Czy powtórzyć biopsje? W zasadzie guzek jest od sześciu lat taki sam. Pozdrawiam Należałoby takie rozpoznanie zweryfikować przez operacje i p ...

Tarczyca i wycinane migdały

... hormonów tarczycy są w normie. Jeśli są one prawidłowe to nie ma przeciwskazań do usunięcia migdałków. witAm ja niedawno dowiedziałam się że choruję na niedoczynność tarczycy moje Tsh 4,5. I lekarka laryngolog kazała mi usunać migdałki bo ciagle chor ...

Guzek tarczycy

... hormonu ,moje ostatnie tsh to 3,40 . Jednak gdy np.wynik bedzie dalej koło 4,,to pani dr.bedzie za wdrozeniem leczenia . chciałam sie podzielic nowym usg ,zrobiłam ,zeby skontrolowac ,co sie dzieje ,własciwie nic sie bardzo nie zmieniło ,troche martw ...

Rozpoznanie guza, tarczyca, opis biopsji

... hormony tarczycy jeśli są braki w organizmie ) podejmie endokrynolog. Pozdrawiam. Witam, mam 32 lata i PCO. otrzymalam winik biopsji tarczycy ( mialam robienie na 3 guzach - 1prawy plat, 2 lewy plat ) - wynik to: THY3 plata prawego, micro follicular ...

Tumor colloides benignus. Probabilter adenoma folliculare.

... hormonów tarczycy. Pozdrawiam. Proszę o przetłumaczenie badania patomorfologicznego. 1. obraz cytologiczny odpowiada guzkowi koloidowemu. 2. Obraz cytologiczny odpowiada thyreoiditis lymphocytica. Wskazane badanie poziomu przeciwciał. 3. Guzek koloid ...

Guzy w lewym płacie tarczycy

... hormonoterapia zastępcza praktycznie będzie stosowana do końca życia ( chyba, że będzie resekcja częściowa tarczycy to może w przyszłości od niej się odstąpi ). mam pytanie - czy powiększenie węzłów chłonnych przy istniejących guzkach tarczycy jest o ...

Wzrost a genetyka, czy problem z tarczycą?

... hormon wzrostu. Trudno powiedzieć czy przyczyna nie jest czasem endokrynologiczna. Najpierw należy wykonać badania hormonalne. Dziękuję za odpowiedź. Mam tylko pytanie jakie badania hormonalne? Brat wczoraj dostał skierowanie na testosteron. Czy to w ...

Leki, brak siły i ból po operacji tarczycy

... hormony jest prawdopodobne, że będę po nich przybierać na wadze? 2. Pomimo dobrych wyników nie czuję się w pełni sił: męczę się szybko i czuje się zmęczona. Czy jest to jeszcze wynikiem wykonanego zabiegu? 3. Aktualnie minęło 8 tyg. od operacji. Mam ...

Struma nodosa colloides partim cystica

... hormonów tarczycy. Troche mnie to zdziwiło i teraz nie wiem co mam robić. Bardzo proszę o rade. Tłumaczenie brzmi: wole guzkowe koloidalne częściowo pęcherzykowe. Wszystko zależy od objawów jakie występują. Jeśli nie ma wskazań do zabiegu to nie musi ...

Mała tarczyca

... hormonów tarczycy we krwi. Po uzyskaniu wyników skonsultować się z endokrynologiem. ...

Wole guzowate tarczycy

... hormonów tarczycy. O tym zadecyduje endokrynolog prowadzący. Na podstawie samej biopsji nie ma wskazań do leczenia operacyjnego. ...

Guzki w w okolicy jelita grubego, wyczuwalne przez pochwę

... Hormony tarczycy tez były badane - ponad rok temu. Kilka dni temu - przy objawach osłabienia, stanu podgorączk. robiłam OB - wynik 11mm oraz CRP - wynik 0. Nie wiem jakie badania jeszcze wykonać. Bardzo trudno jest mi też tłumaczyć lokalizację tych t ...

Czy muszę przyjmować Encorton po usunięciu tarczycy?

... hormony??? Kobieto do endo powinnas juz sie zglosic, bo masz cala usunieta tarczyce i juz powinnas otrzymywac hormon bo dojdzie do niedoczynnosci przy dluzszej przerwie od operacji,a na co bierzesz encorton? na reszte to niech dr sie wypowie. ...

Podwyższone FT3

... hormonów tarczycy( rak brodawkowaty w rodzinie ) Podaje wyniki : TSH III GENERACJA 1,974 ulU/ml ( norma 0,350 - 5,500 ) FT4 13,3 pmol/l ( norma 11,5 - 23,2 ) FT3 6,7 PMOl/l ( norma 3,5 - 6,5 ) FT3 jest podwyższone WynikI usg tarczycy: płat prawy 15/2 ...

USG tarczycy jest prawidłowy?

... hormonów tarczycowych. dla własnego spokoju to powinna zrobić? czy jest coś niepokojocego,że powina zbadać poziom tych hormonów? *niepokojącego Warto zrobić dlatego, że z jakiegoś powodu zostało wystawione skierowanie na usg. Zatem jeśli nie było bad ...

Controloc a przyjmowanie Euthyroxu

... hormonów tarczycy. Zmniejszyłam dawkę Controlocu do 20, a nawet próbuję go zażywać co drugi dzień. Po 2 miesiącach zrobiłam ponowne badanie poziomu TSH. Wyniósł 5,4. Lekarz twierdzi, że to niemożliwe. Czy Controloc może upośledzić wchłanianie Euthyro ...

Drobne zmiany ogniskowe i zwapnienia w tarczycy

... hormonów tarczycy czyli TSH i fT4. O dalszym postępowaniu musi zadecydować endokrynolog. Może uda się Pani przyspieszyć wizytę. Dziękuje ślicznie za odpowiedź. w obu platach tarczycy widocznych jest kilka guzkow tarczycowych - hypo - ,normo - i hyper ...

Chudnięcie pomimo apatytu, depresja?

... hormonów tarczycy ( TSH, fT4, fT3 ). Nadczynność tarczycy może dawać takie objawy. O badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Były robione, są ok. Taki stan może też mieć podłoże psychogenne, może warto byłoby wybrać się w tej sprawie do poradni ...

Niedoczynność tarczycy a wirus Ah1n1

... hormonalną. Przy prawidłowym leczeniu, nieobecności innych chorób przewlekłych nie grozi Pani cięzki przebieg zakażenia wirusem A H1N. Tak to jest mój wynik tsh tylko nie rozumiem dlaczego pomimo brania tabletek Euthyrox N 50 z wyniku tsh 14 przeszła ...

Podejrzenie przewlekłego zapalenia tarczycy

... hormonów tarczycy we krwi, objawów. Tak jak w opisie na podstawie wyniku można podejrzewać przewlekłe zapalenie tarczycy. Tsh 8,130 ,a wcześniej było 8,84 FT4 mam w normie . Objawy typowe dla niedoczynności : uczucie zimna,zmęczenia,brak sił na codzi ...

Zmiany guzkowe w kącie przeponowo-sercowym

... hormonalne, przynajmniej TSH i usg tarczycy. Co do zmian w śródpiersiu możlie, że są to zmienione węzły chłonne, trzeba rozszerzyć diagnostykę w tym kierunku. Stąd najlepiej konsultować się już bezpośrednio z lekarzem prowadzącym. ...

Leczenie powiększonej tarczycy

... hormonalne wyjdą w normie to z reguły takiego stanu nie leczy się. O zapaleniu tarczycy czytaj: http://www.cai.pl/zapalenie - tarczycy - 83.htm Witam mam zapytanie miałam robione wszystkie badania na tarczycę też wyniki są bardzo dobre ale zauważyłam ...

TSH po usunięciu tarczycy

... hormonów tarczycy. Zapewne w czasie wizyty endokrynolog zaleci zwiększenie dawek hormonów ( obecnie przyjmuje Pani niskie dawki ). jesli usunieto ci cala tarczyce, to dawke dostalas za mala. endokrynolog ci ja z pewnoscia podwyzszy. ...

Guzki lub torbiele w tarczycy

... hormonalne i być może zaleci wykonanie biopsji cienkoigłowej przedstawionych zmian. Nie ma w chwili obecnej bezwzględnych wskazań do leczenia operacyjnego. Witam mam 59 lat odebrałem wynik badania cytologicznego BACC : Z nakucia guza prawego płata ta ...

Przebarwienia skórne a tarczyca

... hormonu tarczycy nie występują takowe powikłania jak Pani opisuje. Najlepiej w tej sprawie guzków i zmian pigmentowych skonsultować się z dermatologiem. On po badaniu wyjaśni pani co to może być i skąd się bierze. Dziekuje za odpowiedz a czy przy cho ...

Swędzenie i pieczenie w pochwie

... hormony tarczycy byly w normie To ty chyba nie jesteś dobrze poinformowana kobieto ja rozmawiałam z moim endo i on mi powiedział że częste stany zapalne pochwy grzybice itd. niestety są związane z tarczycą,a skoro twierdzisz że chorowałaś na grzybicę ...

Wole guzkowe

... hormonalnego. Brak bezwzględnych wskazań do leczenia operacyjnego. Wymiar tarczycy w zakresie normy. Proszę z tym wynikiem udać się na konsultację do endokrynologa. ...

TSH, fT3 i fT4 po usunięciu tarczycy

... hormony stare ( jeszcze z produkcji jak była cała tarczyca ). Zawsze nawet w przypadku częściowej resekcji tarczycy na początku stosuje się substytucję hormonalną. Trzeba w tej sprawie zgłosić się do endokrynologa, który zdecyduje o odpowiedniej dawc ...

Leki po usunięciu części tarczycy

... hormonalną niebranie leków ełtryloks podczas tarczycy co powoduje jakie zaburzenia? Jeśli podawanie substytutów hormonów tarczycy ma zapobiec wystąpieniu lub występowaniu niedoczynności spowoduje rozwój pełnoobjawowej niedoczynności tarczycy ( np. po ...

Torbielka koloidowa w tarczycy

... Hormony TSH,FT4,FT3 w normie proszę o odpowiedż. Tarczycao gładkiej powierzchni ,nieznacznie powiekszona w zakresie lewego płata o wymiarach: płat prawy - 35x18x10mm,płat lewy - 45x24x16 mm,głębokość węziny - 3 mm, wykazuję prawidłową echogeniczność ...