Leukocyty

Rodzaje przepuklin

... leukocytoza ( objawy jak w niedrożności jelit ) - objawami miejscowymi: żywo bolesne uwypuklenie w miejscu typowym dla przepukliny, skóra w miejscu uwypuklenia może ulec zaczerwienieniu Przepukliny zadzierzgnięte W następstwie ucisku wrót przepuklino ...

Tętniak aorty brzusznej

... leukocytoza oraz przyspieszony OB [3, 4]. Diagnostyka i rozpoznanie tętniaka aorty brzusznej Rozpoznanie i ocena tętniaka aorty brzusznej opiera się na badaniu klinicznym oraz całym zespole nowoczesnych metod obrazowania, takich jak: ultrasonografia ...

Zatrzymanie stolców i moczu ze stanami zapalnymi śrópiersia

... leukocyty 22000, paląca klatka piersiowa. Leczenie proksacin konsultacja torakochirurgiczna. TK śródpiersia - bez zmian. Stwierdzono iż nie da się zdiagnozować tego, a ja wciąż mam coś w jamie brzusznej. Nie można było mnie zacewnikować kilka krotnie ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Powiększona śledziona a zapalenie wyrostka robaczkowego

... leukocytów nie mają istotnego znaczenia. Jonogram w normie. USG jamy brzusznej praktycznie w zakresie normy. Powiększenie śledziony rzędu 13,2 cm nie ma żadnego znaczenia klinicznego. Powiększenie śledziony nie jest związane absolutnie z zapaleniem w ...

Czy to może być zapalenie wyrostka robaczkowego?

... leukocyty 10100. Nie mam temperatury tylko, co jakiś czas odczuwam coś z lewej strony. Nie jest to ból. Tydzień temu byłem na USG i wszystko było w porządku. Podwyższenie poziomu leukocytów we krwi na poziomie 10100 nie jest żadną patologią ( norma g ...

Czy była potrzeba wycięcia wyrostka robaczkowego?

... leukocytozą i białkiem, USG w porządku. Kiedy po raz drugi znalazłam się w szpitalu zostałam poddana zabiegowi usunięcia wyrostka robaczkowego. Lekarze stwierdzili, że podobno nie wyglądał ciekawie. Tylko czy zabieg był konieczny? Przecież nie ma cze ...

Ostre zapalenie trzuski a ciąża

... leukocyty spadły do 9,9 K/ul, natomiast bardzo wzrosły diastazy we krwi - 99 U/L, w moczu 1087 U/L.Przyznam, że jestem przerażona i nie wiem co robić. Na razie nie mam żadnych większych dolegliwości - nie odczuwam bólu brzucha. Czasem czuję, takie pr ...

Powiększone węzły chłonne krezki jelita i ich przyczyna

... leukocyty 10,97, neutrocyty 75,7, limfocyty 20,1 ,monocyty 2,3, w rozmazie manualnym limfocyty 22, ob 12, crp 0,17 mg/dł podaje wyniki odbiegajace od normy. Badania krwi robiłam miesiac temu, przy czym córka przechodziła wtedy infekcje wirusowa. Czy ...

Przyczyna bólu lewego jądra

... leukocytow! Wyniki krwi natomiast są dobre, miałem robione także USG jamy brzusznej i wykryto mi, że nie oddaje całego moczu i zalega on mi... ponadto USG wykazalo nieznaczne powiekszenie miedniczki w leweej nerce. Czy ma to cos wspolnego z moim bole ...

Ból jądra a białkomocz

... leukocyty. Badanie USG wykazało wyraźny zastój moczu oraz lekkie powiększenie miednicznki w lewej nerce. Czy ma to jakieś powiązanie? Moja siostra ma również białkomocz i krwinkomocz i idzie teraz do szpitala na biopsję. Co mam robić?? Co może być pr ...

Guz na esicy

... Leukocyty - 3 - 5 w polu widz. Badanie USG norma jedynie wątroba nieco podwyższonej o echogenności - cechy stłuszczenia. Zbadał mnie chirurg stwierdził niestrawność zapisując Nospe torte 3* 1. Zgłosiłam się do gastrologa , który skierował mnie do prz ...

AST Alt

... leukocyty 0 - 1 bakterie poj. erytrocyty nieobecne fosforany bardzo liczne OB 9 krew leukocyty 11.000 erytrocyty 4,73 hem.13,6 hematokryt 42,3 proszę o interpretację ( bardzo ) Są to prawdopodobnie wykładniki uszkodzenia wątroby prawdopodobnie o podł ...

Ból w prawym boku po laparoskopii

... leukocyty,azotyny,białko,glukoza i aceton - nieobecne,urobilinogen - w normie,bilirubina - nieobecna,natomiast krew - od miesiąca zażywam żelazo,mam niedokrwistość ( WBC - 8,4*RBC - 5,59*HGB - 11,6*HCT - 41,3*PLT - 46 ),SÓD - 146,4*POTAS - 4,21*BILIR ...

Powiększona śledziona i małopłytkowość

... leukocyty 11.35 erytrocyty 4.15 hemoglobina 12.7 hematokryt 38.7 MCV93,4 MCH 30,7 MCHC 3,8 CHCM 31,6 RDW 17,1 HDW 2,79 PŁYTKI KRWI 75 CH 29,3 MPV 10,5 PCT 0,08 ANISO + PDW 60,5 MACRO + HYPO+, HEMOGRAM;LIMFOCYTY 29,3 NEUTROFILE 63,3 EOZYNOFILE 0,9 BAZ ...

Ból boku, pod żebrami, oś mięśnia?

... Leukocyty= luzno zal pw Nablonki plaskie= liczne wpw Sluz= poj pasma sluzu inne= poj bakterie CZy te wyniki sa prawidlowe? W maju mialam USG wszystko bylo ok. Tak, wszystko wydaje się być w porządku. nie chce straszyć . ale to dopiero początek . ja m ...

Garbik w nerce

... leukocyty 0 - 1 wpw erytrocyty 0 - 1 wpw Mezczyzna 61 lat, bez dolegliwosci. Prosze o odpowiedz Garbik to prawdopodobnie uwypuklenie na powierzchni nerki związane z taką odmianą anatomiczną. Najlepiej spytać co dokładnie miał na myśli przez pojęcie g ...

Śledziona z ogniskiem o cechach dodatkowej śledziony

... leukocyty 6,2 %luc 6,2 %bazocytow 0,4 %eozycytow 6,7 %monocytow 8,4 %limfocytow 22,6 %neutrocytow 55,8 neutrocyty 3,45 limfocyty 1,4 monocyty 0,52 eozynocyty 0,41 bazocyty 0,02 luc 0,38 erytrocyty 4,65 hemoglobina 14,8 hematoryt 41,2 mcv 88,4 mch 31, ...

Dolegliwości po laparatomi poprzecznej sposobem Pfannenstiehla

... Leukocyty 5,1 tys/ul 4,0 - 10,0 neutrofile 35,4 % Inne ( Eo,Bazo,Mono ) 7,9 % Limfocyty 56,7 % Erytrocyty 4,51 ml/ul 4,2 - 5,4 Hemoglobina 13,2 g/dl 12,0 - 16,0 Hematokryt 37,3 % 37 - 47 MCV 82,8 fl 81,0 - 97,0 MCH 29,3 pg 28,0 - 32 MCHC 35,4 g/dl 32 ...

Przewlekłe zapalenie wyrostka?

... leukocyty mogą świadczyć o dtanie zapalnym. To może być wyrostek, zapalenie uchyłka Meckla. Jeśli ból nawróci to nie wykluczone, ze konieczna będzie operacja jego usunięcia. Obecnie blizny są prawie niezauważalne, umiejscowione tak, że zasłania je bi ...

Ból jądra i żyłka na członku

... leukocytów lub erytrocytów w moczu Dziekuje bardzo. : ) Mocz juz odebrany wyniki są prawidłowe jutro wizyta u lekarza zobaczymy co powie. Ważne, że wyniki są ok ...

Nie wyrostek, nie rotawirusy więc co?

... leukocyty 17 tys. oraz CRP około 30.Po 12 godzinach obserwacji na izolatce[oczywiście leki przeciwgorączkowe i kroplówka] i wykluczeniu chorób zakażnych wypisano nas do domu z diagnozą zatrucia pokarmowego lub ostrego nieżytu dróg pokarmowych.Następn ...

Duża ilość laeukocytów a śledziona

... leukocytów we krwi. Czy to ma jakiś związek? czy może być to spowodowane drugą śledzioną? Dodam że traci na wadze i wcześniej gorączkowała z tydzień? Co robić na jakie badanie się udać? Proszę o pomoc! ...

Czy istnieje podrażnienie wyrostka robaczkowego?

... leukocyty 36 - 50 wpw. Wczoraj znów robiłam badanie moczu i wszystko wyszło w porządku. W czasie USG nie zauważono niczego podejrzanego w układzie moczowym. Miałam miękki brzuch. Jednak bardzo bolący przy ucisku. Także w czasie nacisku po lewej stron ...

Naciek okołowyrostkowy

... leukocyty*6,1*10*15,3*17,4*17 tys/ul w sumie kontrolowane były te składniki zapalne reszta praktycznie bez zmian. Usg jamy brzusznej bez zmian.Konsultacja chirurgiczna brzuch miękki bez oporów patologicznych bez objawów otrzewnowych,nie wymaga leczen ...

BAC tarczycy i głównie treść białkowo-krwista

... leukocyty i makrofagi rozproszone, w drobnych płatach i skupieniach komórki nabłonka pęcherzykowego*. TSH mam w normie, usg wykazało guzki o wielkości 18x10x13 mm i 15x13x10 mm. Termin wizyty lekarskiej mam w październiku. Nie wiem czy powinnam się m ...

Nieokreślone bóle brzucha i brak innych typowych objawów wyrostka

... leukocyty, chirurg stwierdził, ze nie są tak wysokie żeby atakować chirurgicznie wyrostek zwłaszcza że nie mam *typowych* objawów, ale moja mama mniej więcej w moim wieku miała wycięty wyrostek gdyż był przerośnięty i również nie miała wymiotów czy g ...

Wyniki laboratoryjne krwi starszej kobiety

... LEUKOCYTY 4.3 LYM 2.4 LYM % 57 MID 0.5 MID % 11 GRAN 1.4 GRAN % 32 RDW % 12.1 OB 26 GLUKOZA 5.9 CHOLESTEROL CAŁKOWITY 7.4 HDL CHOLESTEROL 0.95 LDL CHOLESTEROL 5.58 TRIGLICERYDY 1.04 BILIRUBUNA CALKOWITA 12.0 ASPAT/GOT 21.0 ALAT/GPT 25.6 GGTP 21.6 Mus ...

Konglomerat węzłowy

... leukocyty 11,2 a rozmazie manualnym limfocyty52% to zly wynik? Wyniki badań krwi prawidłowe. Nie znam szczegółów klinicznych. Węzły chłonne mogą być zmienione odczynowo z powodu np. stanu zapalnego toczącego się w okolicach zidentyfikowanych węzłów. ...

Guzki nad żuchwą

... leukocyty ). W międzyczasie ułamał się ząb i dentysta stwierdził że to nie jest węzeł tylko jakaś zmiana hormonalna, dodatkowo zmuszona byłam udać się dermatologa z inną dolegliwością i ten stwierdził że to kaszak??? Co lekarz to inna diagnoza. Dzisi ...

Zator tętnicy krezkowej górnej

... leukocyty: wpw 26 - 35 erytrocyty: wpw 3 - 5 Bakterie nieliczne wałeczki d.liczne Mocznik: mmol/l 10,07 ; 16,12 kreatynina ; umol/l 159 :227 eGFR ml/min/1,73m kwadrat 41;27 Bilirubina całk ; umol/l 48,5 ALAT;J 21 ASPAT ;j 28 GGTP: j, 87 EKG normogram ...

Morfologia krwi, badania biochemiczne i badanie moczu

... Leukocyty ( - ) Nabłonki płaskie ( pojedyncze w preparacie ) Leukocyty ( pojedyncze w preparacie ) Bakterie ( nieliczne w polu widzenia ) Inne ( liczne pasma śluzu w polu widzenia ) Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam! Badania są praw ...

Wyniki-czy są ok?

... LEUKOCYTY 10,5 ERYTROCYTY 3,84 Hemoglobina 12,3 Hematokryt 35,4 patrz morfologia: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/146 patrz OB: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/59 dziękuję - lekarz profesor rozłożył ręce gdyż twierdzi, ...

Guz na nerce o wzmożonej echogeniczności

... leukocyty. proszę o informacje zwrotną. pozdrawiam Niestety zbyt mało tu informacji żeby konkretnie wskazać czym może być zmiana. To może być np. procoes nowotworowy, torbiel. Konieczna jest dalsza diagnostyka. ...

Podwyższone wyniki prób wątrobowych

... leukocyty obecne w polu widzenia w ilosci 6 - 10*. Przepraszam za nachalność ale nie mam się kogo w tym momencie ( do połowy stycznia ) poradzić z fachową wiedzą. MXD to odsetek granulocytów pośród białych krwinek. Podwyższony poziom może być wynikie ...

Stan zapalny układu moczowego

... leukocytoza, zwiększone CRP czy też OB jeśli istniałoby zapalenie układu moczowego. prosze o wyjasnienie mi pojecia ukm Układ kielichowo - miedniczkowy nerki patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nerka ...

Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze trzonów

... Leukocyty 3,98 tys/ul Erytrocyty 4,99 mln/ul Hemoglobina 14,7 g/dl hematokryty 41,4% MCV 83,0 fl MCH 29,5pg MCHC 35,5g/dl płytki krwi 233 tys/ul neutrofile 42,9% limfocyty 41,5% monocyty 11,1% eozynofile 4,0% bazofile 0,5% neutrofile 1,71 tys/ul limf ...

Krwiomocz bez innych objawów

... leukocyty, cytoskopia pecherza nic nie wykazała, wynik badania USG: Pęcherzyk żółciowy bez złogów. Drogi żółciowe nieposzerzone. Wątroba, trzustka o prawidłowym obrazie. Śledziona niepowiększona, ze zwapnieniami. Nerka prawa z obecnością poj. złogu w ...

Infiltratio adenocarcinomatosa

... Leukocyty 4 - 5 wpw( ) Inne bakterie liczne w prep, Hematologia Koagulologia - układ krzepniecia INR 1,21( ) APTT 28,1 s ( ) Morfologia 8 - parametrowa RBC 4,88 10^6/ul( ) HCT 39,8%( ) MCV 81,6 um^3( ) RDW 11,3%( ) HGB 13,3 g/dl( 0 MCH 27,3 pg( ) MCH ...

Badanie ogólne moczu

... Leukocyty - pojedyncze w p/w Bakterie - nieliczne wpw Śluz - Nieliczne pasma Lekarz podejrzewał u mnie kamienie nerkowe. Specjalista nie jestem, ale badanie wyglada dobrze i ja tutaj nic nie widze niedobrego i niepokojacego : ) Co najwyzej, to mozesz ...

Bóle po ostrym zapaleniu węzłów chłonnych

... leukocytów a teraz bardzo boli go brzuszek pomiedzy pepkiem a żoładkiem co to jest czy znowu cos złego sie dzieje czy ma prawo bolec???prosze o pomoc!!! Niestety bez badania nie można nic więcej powiedzieć. Powinna Pani skonsultować się bezpośrednio ...