Morfologia po cc

Powiększona śledziona, jaka diagnoza?

... Morfologia laboratoryjna wykazała podwyższone limfocyty 58% - norma 20 - 45% oraz białko lekko obniżona wartość 58,6% - norma 60 - 80%, monocyty, GGTP ( wątrobowe ), żelazo w normie. Morfologia komputerowa limfocyty 52%, granulocyty 38,9% - norma 50 ...

Ból po prawej stronie w klatce piersiowej

... morfologię: leukocyty - 8,8 tyś., MCHC - 31.5, PDW13,3%, PCT - 0,4% reszta prawidłowa, Tropina - negatywna HGB 14,0g/dl. RTG klatki piersiowej diagnoza - pasmowate zacienienie nad prawą kopułą przepony mogące odpowiadać zmianom niedodmowo - zapalnym? ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Podwyższona bilirubina a kamienie w pęcherzyku żółciowym

... morfologię, aktywność enzymów typu GGTP, fosfataza alkaliczna, ASPAT, ALAT oraz skontrolował HBS ( antygen wirusa zapalenia wątroby typu B ) i antyHCV ( przeciwciała przeciw wirusowi zapalenia wątroby typu C ). W zależności od wyników tych badań trze ...

Wątpliwości związane z podejrzeniem zespołu jelita wrażliwego

... morfologię - jest w porządku, badanie moczu, również w porządku, badanie usg - też idealne, badanie na obecność Helicobacter pylori też wykazało, że nie mam tej bakterii. Teraz będę mieć jakiś wlew doodbytniczy. Czy przygotowanie do tego badania możn ...

Guzki na szyi

... morfologię z rozmazem krwi. Dobre wyniki powinny uspokoić. ...

Adenoma coeci susp.(D37.4)

... morfologii. Nie biore salazapiryny, ponieważ lek ten nie pomagał mi, a wręcz odwrotnie powodował szumy w uszach. Lekarz pierwszego kontaktu kazał odstawić skoro nie skutkuje. Mam do pana jeszcze jedno pytanie: czy szwy pooperacyjne mogą powodować tak ...

Uwypuklenie w miejscu wyrostka

... morfologia, badanie ogólne moczu ) i leczeniu. Może też być konieczna konsultacja ginekologiczna. wczoraj kłócie jajnika i czeste oddawanie moczu a dziś boli mnie troszke podbrzusze mam taki dziwne uczucie jak spodnie mam nizej opuszczone to tak jakb ...

Powiększona śledziona - czy to poważne?

... morfologi,leukocytow.teraz mam usunieta i mam spokoj.Nastepstwem usuniecia i tej choroby sa kamienie w woreczku , witam moj maz ma powiekszona sledzione od czasu do czasu nazeka na bol co mamy z tym zrobic ...

W wątrobie obszar miąższu o wyższej echogeniczności

... morfologie,pruby watrobowe,ige i na helicobakter propoli.alt144 a alp269 sa bardzo podwyzszone norma to 49,bylismy na usg watroba jest w porzadku ale siledziona jest nieco powiekszona i do tego wynik na helicobakter pozytywny norma 1 a on ma 1,59 bar ...

Tu ventriculi

... morfologicznie od prawidłowego dla danej okolicy nabłonka ). Z wynikiem należy udać się do lekarza, który zlecił badanie. ale jest to groźne? W badaniu histopatologicznym nie wsponiano nić o guzie, stwierdzono jedynie cechy przewlekłego zapalenia żoł ...

Śledziona nieco powiększona o jednorodnej strukturze miąższu

... morfologia z rozmazem ręcznym, CRP, biochemię. mialem juz badanie krwi nic nie wykazalo powiedzieli rodzice z niecaly rok temu. a moze to byc z przeziebienia badz nadwagi ?? Jeśli badania krwi wykonano rok temu, to tym bardziej należy je powtórzyć. d ...

Zmiany ogniskowe w tarczycy

... morfologicznej. Ta jest badanie mojej mamy, ma 52 lata. Wczesniej takze wystepowaly naszczescie male guzy, ktore dalo sie wyleczyć farmakologicznie. Proszę o interpretacje. Należy wykonać biopsję cienkoigłową zmiany hipoechogenicznej. Podejrzenie w k ...

Uparcie podwyższone ALT i AST od blisko 4 lat

... Morfologia zawsze OK, bilirubina rowniez, GGTP zawsze OK ( jak to mozliwe przy ciagle za wysokim ALT? ), cholestoral w porzadku, trojglicerydy tez - stany gorne normy, czasem lekko podwyzszona ALP. Przeciez cos musi byc powodem. Nie mam nadwagi. Czas ...

Twardy guzek na szyi u dziecka

... Morfologia krwi wykazała leukopenię ( WBC ok. 4 *10^3/uL ), inne parametry krwi w normie. USG brzucha - organy w normie, stwierdzone jedynie w prawym śródbrzuszu dość liczne odczynowo powiększone węzły chłonne krezki, największe o śr. 9 - 10 mm. Pani ...

Nowotwór płuca a podwyższone wyniki badań morfologicznych

... morfologii, które dało następujące wyniki, które trochę mnie nie pokoją - mimo mojej choroby. WBC 9.58 ( 4.4 - 11.3 ) Neut 82.5 ( 45 - 70 ) Lymph 10.8 ( 19 - 48 ) Neut 7.91 ( 1.8 - 7.7 ) HCT 34.5 ( 38 - 50 ) RDW 16,5 ( 11,5 - 14,5 ) Pozostałe wyniki ...

Powiększona śledziona do 7cm u dziecka 14 m-cy

... morfologię krwi dziecka z rozmazem i ewentualne kontrolne USG jamy brzusznej za około 3 miesiące ( oczywiście o tym musi też zadecydować pediatra ). W razie nieprawidłowości w badaniu krwi lub dalszemu powiększaniu się śledziony konsultacja hematolog ...

Podwyższone TSH a ft3 i ft4 w normie

... morfologia wyszła u mnie dobrze, ale mam podwyższone tsh 7,50 ale ft3 ft4 w normie.Moj lekarz rodzinny jednak zadnych leków mi nie przepisał To może być tzw. subkliniczna niedoczynność tarczycy, kiedy TSH jest podwyższone, a fT3 i fT4 są w normie. W ...

Regularne wymioty od miesięcy

... morfologia, badanie ogólne moczu, CRP, kreatynina )? Czy potwierdzone badaniami zostało wyleczenie z obecnośc HP? Na poczatku z moczem byly jakies nieprawidlowosci i lekarz do ktorego jezdzilam prywatnie kazal mi powtorzyc i kolejne badanie wyszlo do ...

Ursofalk,inne leki a refluks żółciowy

... morfologii wyszlo że mam płytek krwi 150 a norma od 180tys. miałam usg jamy brzuszn. i tk i kamieni żółciowe nie wyszły.od dłuższego czasu jestem na diecie niskotłuszczowej i lekkostrawnej. na ursofalku piszą że przy wrzodach nie można brać, no a zap ...

Ból pod żebrami z lewej strony, niski poziom płytek krwi

... morfologię, poziom płytek we krwi wyniósł 117 [103 /ul] i powtórzyłem ostatnio, wyszło 114 [103 /ul] Z tego co wyczytałem na forum to niższy poziom płytek może być związany ze śledzioną. Bardzo proszę o poradę czy powinienem się zwrócić do lekarza ? ...

Napadowe i częste pobolewanie brzucha

... morfologia, OB, próby wątrobowe, badania w kierunku trzustki, mocz, USG, badanie kału na pasożyty ( 1 x ) i krew utajoną ( 3 x szpitalu i 3 x w domu ). Wszystkie badania są dobre - w normach. Byłem nawet u proktologa i gastrologa. Proktolog powiedzia ...

Wyczuwalny guz położony na jelitach a prawidłowe badania krwi

... morfologicznym krwi jak i badaniu na krew utajoną? Kał ma też normalny kolor i nie jest pokryty krwią. Jeśli Pani wyczuwa jakiegokolwiek guza u siebie trzeba pilnie skontaktować się z lekarzem. Guz jelita nie musi dawać zmian w badaniu krwi czy też w ...

Żylaki powrózka nasiennego a podwyższone OB

... morfologi?? czy jak ktos ma dobre OB to oznacza ze jest zdrowy i nie ma zadnych dolegliwosci?? chcialbym wiedziec czy jak ktos mialby zylaki powrozka nasiennego to przy zrobieniu morfologi OB by bylo podwyzszone?? OB powinno być prawidłowe przy żylak ...

Dlaczego normy Badania Ca 125 są różne w różnych laboratoriach?

... morfologia, CRP, transaminazy są bez zarzutu. Jedynie OB wynosi 28 ( przy normie do 20 ) ale dodam, że mam wciąż gojącą się ranę po wycieciu torbieli włosowej( na początku sierpnia był zabieg, torbiel goi sie na otwarto ) co wg lekarza może mieć wpły ...

Badanie płata z guza trzonu kości piszczelowej lewej

... Morfologia też w porządku. Najbardziej mnie jednak interesuje, czy oni przypadkiem nie zaniedbali czegoś przy tej biopsji. Wyraźnie mi powiedzieli, że jest prawidłowe. wcześniej też nikt nie mówił mi, że szukają raka - mówili, że szukają powodu tych ...

Spuchnięta, nie boląca lewa stopa

... morfologia, zawartość kwasu moczowego, walerego - rosa wyniki okazały się w normie. Ponadto robiłam USG żyły które wyszło również w normie. Obecnie moja stopa jest nadal spuchnięta, nie boli mnie. Jestem zaniepokojona gdyż żaden lekarz nie jest w sta ...

Wzrost markera CEA po usunięciu gruczolakoraka jelita grubego

... morfologia krwi była prawidłowa ( wszystkie wielkości w normie ), jedynie NEUT wyniosły 43,4 ( przy normie 50,0 - 80,0 ), MCHC wyniosło 32,8 ( przy normie 33,0 - 37,0 ) oraz PDW - 18,3 ( przy normie 8,0 - 18,0 ) a OB po 1h wyniosło 6. Po kolonoskopii ...

Śledziona i wyniki a białaczka

... morfologię.Ostatni incydent zmusił mnie do zrobienia usg śledziony oraz powtórzenia wyników .Córeczka parę godzin bardzo krzyczał skarżyła się na silne bóle nóg potem rąk.Bardzo łatwo tworzą się jej siniaki. Oto ostanie wyniki Bardzo proszę o pana op ...

Kłujące jelito

... morfologie, ob, crp alat, aspat, amylaze.....zawsze wszystko w normie oprucz alatu ktory jest podwyzszony i wacha sie miedzy 55 a 80. 3 razy robilem takze badanie na krew utajona i zawsze wynik ujemny. 3 tyg temu zafundowalem sobie badanie jelita gru ...

HCV samowyleczenie?

... morfologi mialam obnizona liczbe plytek i leukocytow nieznacznie natomiast czynniki watrobowe byly w porzadku.Bardzo prosze o odpowiedz Najlepiej w tej sprawie jeszcze skonsultować się z hepatologiem dla dokładnej oceny stanu wątroby. Podwyższony poz ...

Przerzuty rakowe a wyniki morfologii krwi

... morfologii krwi , ob i crp ? Czy mimo *wybitnie* dobrej morfologii krwi takie przerzuty do węzłów mogą być obecne? Można mieć prawidłowe wyniki badania krwi, a przerzuty raka mogą istnieć. ...

Swąd ciała

... morfologie... wynik morfologi ma perfekcyjny jak to lekarz ujął...takz enie wiem co moze byc tego powodem... bardzo sie o niego martwie...dodam ze ma on prace siedzaca... przy komputerze od godziny 9 rano do 18 wieczorem... prosze o jakies porady co ...

Krwisty wyciek z piersi

... morfologia w dolnej granicy normy z zaniżonym poziomem żelaza ( nawracająco ). Byłam leczona przez okres 24miesięcy za pomocą luteiny, cyklicznie zalecany tardyferon. Rutynowo wykonanene ( w okresie od stycznia do pażdzirnika 2009r ) badania kontroln ...

Niezdiagnozowane dolegliwości brzucha od ponad 2 miesięcy

... morfologia + kreatynina i próby wątrobowe, wszystko w normie. USG jamy brzusznej nie wykazało żadnych zmian, jedynie lekarz w opisie badania nadmienił iż jelito jest mocno wypełnione gazem co uniemożliwiło zbadanie lewego moczowodu. Na zaparcia zalec ...

Bóle brzucha w prawym boku

... morfologiczne i moczu sa idealne skierowano mnie na badanie ginekologiczne i wykazało mi ze mam prawy jajnik nieco tkliwy dostałam leki po których pogorszyło mi sie i to zdecydowanie podczas oddawania moczu odczuwałam pieczenie swędzenie oraz wydziel ...

Morfologia

witam... dostałam wyniki badań krwi i troszkę zmartwiłam sie wynikiem ( n )p - lcr - 42% które ledwie mieści się w normie{13 - 43},oraz krwinki biale( wbc ) - 7,01k/ul {4 - 10},natomiast reszta wydaje mi sie ,ze jest wporzadku: rbc - 4.01 hgb - 11,9 ...

Nieoperacyjny rak zagięcia wątrobowego okrężnicy

... morfologicznego jest następujący: 1,2. Infiltratio adenocarciomatosa. 3. Appendix sine laesinibus Proszę o przetłumaczenie wyników i objasnienie dalszego przebiegu choroby. Z góry serdecznie dziekuje. 1,2. Infiltratio adenocarciomatosa. - naciek nowo ...

Czy to rak żołądka lub dwunastnicy?

... morfologicznym krwi? - około godzinę Człowieku czy ty widzisz co ty piszesz.Rak żołądka masakra jesteś zdrowy jak byk .Pewnie masz helikobakter a nawet może i to nie.Zrób badania krwi badania kału i test na helikobaktera.Czasem jak się zdenerwuję to ...

Duży polip macicy

... morfologicznymi przerostu i błona śluzowa szyjki macicy bez nowotworu. Dalszym leczeniem musi zająć się ginekolog. To on zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Polip nie jest nowotworowy. ...