Neut

Pankreatoduodenektomia

... neutralizacji soku żołądkowego przez żółć i sok trzustkowy na poziomie zespolenia żołądkowo - jelitowego - częstsze występowanie powikłań Rysunek 5. Pankreatoduodenektomia sposobem Imanaga. Bibliografia: - ACS Surgery: Principles and Practice, 2005 - ...

Powiększona śledziona a zapalenie wyrostka robaczkowego

... neut - 78.2 i %lymph - 12.1. Wyniki biochemiczne wątrobowe prawidłowe, jonogram K - 5.13, Na - 137.8 Jeśli rzeczywiście lekarz dyżurny wykluczył ostre objawy zapalenia wyrostka robaczkowego czyli zapalenie otrzewnej na pewno nie wymaga Pan leczenia c ...

Komórki żerne w bioptacie z tarczycy

... neutrofile, w mniejszym stopniu monocyty. Fagocyty należą do układu fagocytarnego. Poruszają się w miejsca zaatakowane przez mikroorganizmy ruchem ameboidalnym. Pojawiają się zazwyczaj w przebiegu procesu zapalnego, stanu rozpadu tkanek. Raczej nic n ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Powiększone węzły chłonne krezki jelita i ich przyczyna

... neutrocyty 75,7, limfocyty 20,1 ,monocyty 2,3, w rozmazie manualnym limfocyty 22, ob 12, crp 0,17 mg/dł podaje wyniki odbiegajace od normy. Badania krwi robiłam miesiac temu, przy czym córka przechodziła wtedy infekcje wirusowa. Czy te wezły to cos c ...

Rak odbytnicy j ropiejący przerzut na pośladku

... NEUT 17,0 BASO 84,4; MONO 1,46 FIBRYNOGEN 7,10 ; BIOCHEMIA glukoza w surowicy 6,4. mocznik w surowicy 3,1 kreatynina w surowicy 38,8; NA 133; kwas moczowy w surowicy 132,5 GGTP 250;L CEA 4,57; CA 19 - 9 50,7. Wynika badania histopatologicznego świadc ...

Stan po operacji ginekomastii a wklęsłe sutki

... neutralnej pozycji ( ze swobodnie opuszczonymi ramionami ) jest wklęsły a drugi prawie idealny i nieznacznie chowa się do środka. Czy jest sposób na nieoperacyjne ( bez ponownego cięcia chirurgicznego ) podskórne wypełnienie wklęsłego sutka oraz odcz ...

Badanie krwi wskazuje stan zapalny w organizmie?

... Neutrofile 40 Inne ( Eo Bazo Mono 8 Limfocyty 3,2 Płytki krwi 289 MPV 10,2 PDW 12 P - LCR 27 OB 1 Na wynikach podwyższone wartości są zaznaczone. Nie zostały podane jednostki a każde laboratorium przyjmuje swoje normy, które w porównaniu z innymi lab ...

Badania krwi

... Neutrofile 47 % Limfocyty 2,1 tys/ul Inne ( Eo,Bazo,Mono ) 0,4 tys/ul Neutrofile 2,17 tys/ul RDW - CV 16 % PDW 13 fl MPV 10,80 fl P - LCR 32 OB 8 MM/H 2 - 15 z góry dziękuję za pomoc Smile Chciałem zapytać czy te wyniki badań są prawidłowe ? nieiwem ...

Struma nondosa normo, macrofollicularis neutralis

... neutralis.Thyreoiditis lymphocellualaris nondosa - ad 1a Adenoma; macrofollicullare neutrale ad2 Adenomata: Thyreoiditis lymphocellualaris ad 2b i czy czeka mnie dalsze leczenie? Wole guzkowe normalno - i wielkopęcherzykowe obojętne. Zapalenie tarczy ...

Powiększona śledziona i małopłytkowość

... NEUTROFILE 63,3 EOZYNOFILE 0,9 BAZOFILE 0,4 MONOCYTY 4,1 LUC 1,9 LIMFOCYTY 3,39 tys/ul neutrofile 7,18 eozynofile 0,11 bazofile 0,04 monocyty o,47 LUC 0,22 żelazo 55sód 143 potas 4,5 podaję teraz wyniki badania moczu które bardzo mnie zaniepokoiły ;p ...

Śledziona z ogniskiem o cechach dodatkowej śledziony

... neutrocytow 55,8 neutrocyty 3,45 limfocyty 1,4 monocyty 0,52 eozynocyty 0,41 bazocyty 0,02 luc 0,38 erytrocyty 4,65 hemoglobina 14,8 hematoryt 41,2 mcv 88,4 mch 31,8 mchc 360 rdw 11,8 hdw 2,55 plytki 195 mpv 8,9 pdw 53,3 pct 0,17 mpc 23,9 ob 18 kreat ...

Dolegliwości po laparatomi poprzecznej sposobem Pfannenstiehla

... neutrofile 35,4 % Inne ( Eo,Bazo,Mono ) 7,9 % Limfocyty 56,7 % Erytrocyty 4,51 ml/ul 4,2 - 5,4 Hemoglobina 13,2 g/dl 12,0 - 16,0 Hematokryt 37,3 % 37 - 47 MCV 82,8 fl 81,0 - 97,0 MCH 29,3 pg 28,0 - 32 MCHC 35,4 g/dl 32 - 36 RDW 13,9 % Płytki krwi 277 ...

Powększona śledziona i małoplytkowość

... neutrofile 79.20 a norma jest do 70, limfocyty 15 a norma jest 21, rbc 3.84 a norma 4.1, hct 34.8 norma 38 nizszy poziom plytek utrzymywal mi sie rowniez przed ciaza, czasami ponizej 100 - 80, 90 boje sie ze jest za duza sledziona, z jakich powodow o ...

Bóle w okolicach wyrostka robaczkowego

... neutrofili, które są za wysokie oraz limfocyty za niskie, a temperatura ciała w granicach 37 - 38, która utrzymuje się przez 3 te dni. Miałem zrobioną kolonoskopie, która nie wykazała nic. Wczoraj, gdy trafiłem znów do szpitala miałem zrobione badani ...

Powiększenie śledziony w ciąży

... neutrofile 79.20 a norma jest do 70, limfocyty 15, a norma jest 21, rbc 3.84 a norma 4.1, hct 34.8 norma 38, nizszy poziom plytek utrzymywal mi sie rowniez przed ciaza, czasami ponizej 100 - 80, 90. Boje się, ze jest za duza sledziona. Z jakich powod ...

Badania przed zabiegiem artroskopii

... neutrocytów też mam za niski 1.61 a norma jest 1.9 - 8.0. Zawyżony poziom Bazocytów 1.3 norma 1.0. Może mi pan powiedzieć co jest nie tak czy jest się czego obawiać, mogą mnie przez to nie przyjąć na zabieg? To bardzo ważne zabiegowi muszę się poddać ...

Analiza wyników krwi w ciąży

... NEUT 4,0 1,5 - 8,0 BASO 0,02 0,00 - 0,10 EO 0,05 0,10 - 0,50 EO% 0,8 1,0 - 5,0 P - LCR jest wskaźnikim określającym płytki krwi. Jednak płytki krwi są w normie. Za miesiąc można badanie powtórzyć. W zasadzie wyniki są prawidłowe. Dlatego trzeba podaw ...

Nowotwór płuca a podwyższone wyniki badań morfologicznych

... Neut 82.5 ( 45 - 70 ) Lymph 10.8 ( 19 - 48 ) Neut 7.91 ( 1.8 - 7.7 ) HCT 34.5 ( 38 - 50 ) RDW 16,5 ( 11,5 - 14,5 ) Pozostałe wyniki morf mieszczą się w normach.Wiem natomiast,że WBC też jest w normie, ale mam pytanie jaki może być powód podwyższonego ...

Badanie krwi w kierunku tarczycy

... Neut% 49.80 LYM# 2.30 MXD# 0.60 NEUT# 2.90 Cholesterol całkowity 4.30 Cholesterol we frakcji HDL 1.18 Cholesterol LDL 2.42 Trójglicerydy w surowicy krwi 1.54 Tyreotropina 2.4100 FT4 1.16 Z góry dziękuje za odpowiedź. Wyniki nie odbiegają od normy. Oc ...

Czym doraźnie złagodzić objawy w momencie refluksu żółciowego?

... neutralizując je np mleczka manti,alugastrin itp.Natomiast w przypadku refluksu żółciowego nie jest to skuteczne.Czy jest jakiś dobry dorażny sposób na pozbycie się tego z gardła i przełyku/neutralizację/.Jak postępować,że tak powiem *udzielając sobi ...

Nieskuteczne leczenie refluksu żółciowego

... neutralizowałby tę żółć?Słyszałam też o innej operacji na refluks żółciowy niż Roux , która wykonywana jest podobno w Stanach.Czy są szanse ,żeby takie operacje wykonywać w Polsce? ...

Naciek skórny

... neutrofile, makrofagi. Ryzyko rozwoju czerniaka skóry wzrasta w przypadku zmian dysplastycznych. Dlatego znajduje się Pan pod obserwacją. ...

Wzrost markera CEA po usunięciu gruczolakoraka jelita grubego

... NEUT wyniosły 43,4 ( przy normie 50,0 - 80,0 ), MCHC wyniosło 32,8 ( przy normie 33,0 - 37,0 ) oraz PDW - 18,3 ( przy normie 8,0 - 18,0 ) a OB po 1h wyniosło 6. Po kolonoskopii nie odczuwam bólu ani złego samopoczucia. USG nie wykazało również niepra ...

Torbiel w osłonkach jąder

... neutrocytów 71% norma do 68% ) ale powiedziała że nawet mam na to nie zwracać uwagi bo to śladowe powiększenie a w kontekście pozostałych bdb wyników to nie ma znaczenia ) pozdrawiam Nie ma co panikować. Zmiana opisywana w badaniu to zwłóknienie. Kol ...

Neutrofile

... neutrofile segmentowe - 37 %norma 41 - 71% cholesterol 207 norma do190 alt 52 norma do38 po za tym wszystko w normie prosze bardzo o interpretacje poniewaz jestesmy za granica i trudno o polskiego lekarza zeby sie dogadac z gory serdecznie dziekuje W ...

Potrzebuje pomocy z wynikami nie mam norm dla danego labo

... Neut % - 40,9 lymph % - 50,6 mono% - 7,8 eosin % - 0,4 baso % - 0,3 ne# 10^3 - 1,3 NA mmol/l - 140 K mmol/l - 4,13 Cl mmol/l - 103 Cukier 103 Alt U/L - 58 Ast U/L - 82 ALP U/L - 315 GGTP U/L - 146 KOAGULOGRAM Wskaźnik protombinowy ( % ) - 77 INR - 1, ...

Zgrubienie, guzek w okolicy pachwiny

... neutrof. segment. pozostałe są w normie! Proszę o odpowiedź Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie bez badania. Być może to jakiś formujący się ropień w okolicy lub na samym węźle chłonnym. Najlpiej, aby obejrzał to bezpośrednio chirurg, gdyż taki stan ...

Podwyższone wyniki prób wątrobowych

... NEUT 2.4 - 46.4% LYM % przekracza o 5% norme w góre, natomiast NEUT jest na pograniczu ( norma 45 do 78 ). Pozdrawiam. Czy takie wyniki mogą być powodem do zmartwień? ( ten rozmaz szczególnie ) oraz co oznacza to MXD? są to monocyty? Dodam jeszcze, ż ...

Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze trzonów

... neutrofile 42,9% limfocyty 41,5% monocyty 11,1% eozynofile 4,0% bazofile 0,5% neutrofile 1,71 tys/ul limfocyty 1,65 tys/ul monocyty 0,44 tys/ul eozynofile 0,16 tys/ul bazofile 0,02 tys/ul PDW 12,7 fl MPV 10,7 fl pct 0,25 % P - LCR 31,1 % RDW - SD 36, ...

Badanie morfologiczne szpiku kostnego

... neutro - 1,6% Promielocyty neutro - 7,6% Mielocyty neutro - 10,8% Eoz 0,4% Metamielocyty neutro - 18,4% Eoz 4,4% Pałeczkowate neutro 14,0% Podzielne neutro 6,4% Eoz 0,8% Razem 64,4% Układ Płytkotwórczy Megakarioblastry - Promegakariocyty - Megakarioc ...

Wyniki morfologii

... NEUT 40,5 RBC 4,28 HGB 11,2 HCT 32,7 MCV 76,4 MCH 26,2 MCHC 34,3 RDW - CV 14,0 PLT 169 PDW 13,4 MPV 10,4 P - LCR 29,9 ALAT 25 OB 14 Dodam od siebie, że choruję na wątrobę. Każde laboratorium ma swoje normy. Na pewno ma Pani napisane w których miejsca ...