Norma TSH

Normy TSH

... norma TSH wynosi od 0.27 do 4.20 a Ty masz 26.071 to znaczy ze bardzo masz te normę przekroczoną, a to z kolei oznacza że masz niedoczynność. Jeśli przy tym źle się czujesz to ja radziłabym podzwonić do innych przychodni popytać o terminy, może gdzie ...

Opis USG tarczycy, zmiana ogniskowa hipoechogeniczna

... norma 4,3 - 8 ) T4 10,66 ( norma: 9 - 20 ) TSH - nie robiłam Tarczyca normoechogeniczna bez wydzielających się zmian ogniskowych. przy dolnym biegunie PL zmiana hipoechogeniczna około 7x3 mm - może odpowiadać przytarczycy. Mam 20 lat ...

Wysoki Aspat i Alat, bóle pod żebrami i swędzenie skóry

... norma Wskaźnik protrombinowy - w normie Sód - w normie Potas - w normie Glukoza - w normie GGT - w normie Cholesterol całkowity 200 mg/dl HDL - 48.60 mg/dl LDL - 127 Triglicerydy - 120,3 mg/dl TSH 3 - generacja - 1,69 mlU/l ( norma ) Na ekg wyszło pr ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Norma wyniku Tg po usunięciu tarczycy

... norma wyniku Tg przy leczeniu letroxem 150? Mój wynik to 0,2 tg a tsh 0.207. Czy wynik Tg jest wporzadku? W surowicy zdrowych osób wykrywa się Tg w stężeniu 2 - 70 ng/ml. Pani jest po zabiegu usunięcia tarczycy dlatego ten wynik ( bardzo niski ) jest ...

Powiększona tarczyca mimo dobrego wyniku TSH (2,88 czyli norma)

Witam, Przez dwa lata miałam dolegliwości związane z gardłem:ból, chrypka, problemy z mówieniem i połykaniem. Moje pytanie brzmi który lekarz ma racje ten który twierdzi ze mam powiększoną tarczycę ,chodź wyniki mówią co innego czy ten który twierdzi ...

Miąższ tarczycy niejednorodnej echogeniczności

... normalne. W Pani wypadku sugeruję udać się do lekarza endokrynologa który zaleci dodatkowe badania a następnie przepisze leki o działaniu odpowiednim do pani tsH . dziendobry Panie doktorze. Mam pytanie wlasnie wrócilam od endokrynologa,który dal mi ...

Podwyższone TSH a ft3 i ft4 w normie

... normalnie funkcjonowac. Moje objawy to: ogólne osłabienie , zmęczenie, ból nóg i rak,moje ciało wewnątrz całe jakby pulsowało, kołatało, ból gardła i całej szyi,czasami mam problemy ze wzrokiem bolą mnie oczy,wypadają mi włosy sa suche i matowe,sucho ...

Brak miesiączki to bezpłodność?

... normalna po czym zanikła znów... Przy tamtej wizycie lekarz zbadał mnie przez usg i nie stwierdził żadnych zmian. Wykonałam więc badania TSH ( 2.44 ulU/mL norm. - > 0.34 - 5.60 ) oraz prolaktyny ( 24.29 ng/mL norm. - > 2.64 - 26.72 ) wnioskuję, ...

Przeciwciała p/TPO

... norma 0 - 9 ) TSH 0,51,( norma 0,34 - 3,5 ) co to oznacza? patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/147 ...

Tsh tarczycy 8,230

... norma jest do 4,00 co może oznaczać taki wynik proszę o pilną odp. patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/85 Patrzyłam ale nic nie rozumiem z tych wyników Taki wynik sugeruje niedoczynność tarczycy. Na podanej stronie są normy w zależ ...

Liczne torbiele tarczycy

... normalnie funkcjonowac. Musi Pani wykonać badanie krwi obejmujące: TSH, fT3 i fT4. Takie skierowanie wystwi Pani lekarz endokrynolog lub można je wykonać odpłatnie. Wynik usg nie jest najgorszy, ale więcej informacji udzieli Pani na ten temat endoklr ...

Objętość całkowita tarczycy ok 21,7ml

... Norma w zakresie objętości jest w bardzo niewielkim stopniu zwiększona. Można celem pogłebienia diagnostyki wykonać fT4, fT3 oraz TSH. Nieprawidłowe wartości mogą mieć wpływ na płodność. ...

Niedoczynność i mikrozwapnienia tarczycy

... norma *115 f T4 1,36 ng/dl norma 0.93 &#8211* 1.7 f T3 4,54 pg/ ml norma 2,57 - 4.43 pozniej zaszlam w ciaze ale bralam euthyrox teraz zrobilam w wakacje krew wyszlo: TSH - 24.330 norma 0.27 - 4.2 ft4 - 0.672 norma 0.93 - 1.7 ft3 - 2.41 norma 2.5 ...

Mikrozwapnienia tarczycy

... norma *115 f T4 1,36 ng/dl norma 0.93 &#8211* 1.7 f T3 4,54 pg/ ml norma 2,57 - 4.43 teraz zrobilam w wakacje krew wyszlo: TSH - 24.330 norma 0.27 - 4.2 ft4 - 0.672 norma 0.93 - 1.7 ft3 - 2.41 norma 2.57 - 4.43 mam po jednej stronie mikrozwapnien ...

Tarczyca o mieszanej echogeniczności z guzkiem

... norma 11.5 - 22.7 ) czyli poniżej normy tsh norma 0,2 &#8211* 3,5 mIU/l powyżej normy Wyniki świadczą o dość znacznej niedoczynności tarczycy. Guzek w tarczycy może wymagać biopsji cienkoigłowej. Wielkość tarczycy prawidłowa. O leczeniu i diagnos ...

Anty tpo i Hashimoto

... norma *115 f T4 1,36 ng/dl norma 0.93 &#8211* 1.7 f T3 4,54 pg/ ml norma 2,57 - 4.43 pozniej zaszlam w ciaze ale bralam euthyrox zrobilam w wakacje krew wyszlo: TSH - 24.330 norma 0.27 - 4.2 ft4 - 0.672 norma 0.93 - 1.7 ft3 - 2.41 norma 2.57 - 4. ...