Tarczyca poziom TSH

Dawkowanie hormonów tarczycy euthyrox

... tarczycy brałam lek euthyroxw dawce150 na poczatku i czulam sie rewelacyjnie od 2011 roku samopoczucie jest fatalne do tego biorac dawke 125 moje tsh - 7,43 nie wiem co robic bo z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej Jakie bóle kostno stawowe? O czym ...

Niski poziom tyreoglobuliny i TSH po resekcji tarczycy z powodu raka

... tarczycy ( 1,5 roku temu ) - diagnoza rak brodawkowaty, miałam też podawany jod w Zgierzu. W tej chwili robiłam badania tyreoglobulina 0,49 ng/ml ( strzałka w dół ). TSH 0,006 ( strzałka w dół ). Czy mój wynik jest prawidłowy? Panie Doktorze na wizyt ...

Podwyższony poziom anty-TPO i anty-TG

... tarczycy. TSH mam 20.71, fT4 11.5pmol ( norma 11.96 - 21.87 ), fT3 4.87 pmol ( 3.95 - 6.8 ). Dostałam też od endo skierowanie na przeciwciała i usg tarczycy. Oto wyniki: antyTPO 67.08 ( 0 - 34 ), antyTG 645.9 ( 0 - 115 ). Natomiast z usg tarczycy mam ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Niski poziom TSH po operacji tarczycy

... tarczycy, usuniętej z powodu nadmiernego rozrostu oraz guzków zimnych. Po jej usunięciu zaordynowany mi został euthyrox n 100 1 x dziennie na czczo z zaleceniem regularnego oznaczania poziomu tsh. 3 miesiące po operacji miałam poziom 2,9 - ( przy utr ...

Guzek w piersi, przerzut z guza tarczycy na pierś?

... tarczycy ( lewy płat 1,5 cm lity hypoechogenny ) zrobiona biopsja wskazała, że guzek jest obojętny. Źle się czułam więc lekarz zalecił zrobienie poziomu TSH - 3,3 - 3 miesiące po tym badaniu TSH spadło do 1,5. Parę miesięcy temu miałam kontrolne USG ...

Controloc a przyjmowanie Euthyroxu

... tarczycy ( 2001r ) przyjmuję Euthyrox w dawce 200 mikrogramów. Od lat poziom TSH wynosił w granicach 0,1 ( tak miał pozostawać z uwagi na profilaktykę nawrotu nowotworu ). Z powodu uciążliwej zgagi od lutego zaczęłam zażywać Controloc 40. Po półroczn ...