Tarczyca TSH ml

Nadczynność tarczycy a operacja

... tarczycy. TSH mam ponizej normy 0,01. Zwracam sie o pomoc, gdyz nie wiem czy kontynuowac leczenie metizolem czy poddac sie zabiegowi operacyjnemu, ktorego sie obawiam. Bylabym wdzieczna rowniez za informacje dotczace innych metod leczenia poza metoda ...

Guzek pod skórą na udzie a odchudzanie

... tarczycy TSH w normie. W młodości chorowałam na nadczynność, oprócz tego mam tak jakby problemy z koncentracją, zawroty i bóle głowy. Schudłam 12 kg przez pół roku. Badań nie robiłam od 6 lat jak urodziłam dziecko. Jestem przerażona, bo nie mogę norm ...

Nadczynność tarczycy

... tarczycy ,czy moge wziac drugi raz jod - 131 czy czeka mnie operacja. Bardzo prosze o odpowiedz Alicja Kokosza Stężenie TSH powyżej 3,5 mj/l najczęściej wskazuje na niedoczynność tarczycy, a nie jak Pani pisze na nadczynność. Nie podała Pani jeszcze ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Interpretacja wyniku USG tarczycy

... tarczycowy powiekszony, niejednorodny. tsh - 1,58. lekarz prowadzacy powiedzial, ze nic sie nie dzieje. zastanawiam sie czy moje dolegliwosci ( skaczace cisnienie, podskoki serca, szumy uszne, bole glowy ,wypadajace wlosy, meczace zaparcia, dlugie i ...

Opis USG tarczycy, zmiana ogniskowa hipoechogeniczna

... tarczycy. Zapomniałam dodać wyniki: T3 4,22 ( norma 4,3 - 8 ) T4 10,66 ( norma: 9 - 20 ) TSH - nie robiłam Tarczyca normoechogeniczna bez wydzielających się zmian ogniskowych. przy dolnym biegunie PL zmiana hipoechogeniczna około 7x3 mm - może odpowi ...

Struktura guzkowo hypoechogeniczna tarczycy

... tarczycy 47x13x20mm.płat lewy tarczycy 42x13x12mm.w płacie lewym struktura guzkowo hypoechogeniczna wielkości 13x8mm.echo tarczycy w normie. W tej sprawie proszę skonsultować się z endokrynologiem, wykonać badanie TSH, fT3, fT4. Dziekuje za odpowiedż ...

TSH, fT3 i fT4 po operacji tarczycy

... tarczycy - strumektomia prawostronna. wyniki TSH - 5.669, FT3 - 2.5, FT4 - 0.91. Narazie nie przyjmuje zadnych lekow. Za miesiac chce powtorzyc badania i isc do endokrynologa, aby mial porownanie. Czuje sie dobrze, mam tylko nie duze uderzenia goraca ...

Leki, brak siły i ból po operacji tarczycy

... tarczycy - został wycięty płat prawy, lewy i piramidalny, pozostawione zostały jedynie kikuty z każdej strony. Po 6 tyg. od operacji mój wynik TSH to 2 ( skala od 0,4 do 4 ). Biorę raz dziennie Letrox 100. Mam kilka pytań: 1. Czy po tabletkach letrox ...

Podwyższony poziom anty-TPO i anty-TG

... tarczycy. TSH mam 20.71, fT4 11.5pmol ( norma 11.96 - 21.87 ), fT3 4.87 pmol ( 3.95 - 6.8 ). Dostałam też od endo skierowanie na przeciwciała i usg tarczycy. Oto wyniki: antyTPO 67.08 ( 0 - 34 ), antyTG 645.9 ( 0 - 115 ). Natomiast z usg tarczycy mam ...

Po scyntygrafii obszary podwyższonego gromadzenia znacznika

... tarczycy. Stan po operacji wycięcia tarczycy z limfadenektomią węzłów chłonnych szyi centralnych. Jestem też po leczeniu uzupełniającym radjojodem 131I ( A1 - 06*2009 ) przeprowadzone w warunkach egzogennej stymulacji TSH. W scyntygrafii wykonanej po ...

BAC tarczycy i głównie treść białkowo-krwista

... tarczycy, który brzmi: *głównie treść białkowo - Krwista*, pojedyncze leukocyty i makrofagi rozproszone, w drobnych płatach i skupieniach komórki nabłonka pęcherzykowego*. TSH mam w normie, usg wykazało guzki o wielkości 18x10x13 mm i 15x13x10 mm. Te ...

Podwyższone TSH a ft3 i ft4 w normie

... tarczycy, kiedy TSH jest podwyższone, a fT3 i fT4 są w normie. W takich sytuacjach postępowanie polega głównie na obserwacji, ewentualnej substytucji hormonalnej. Leczenie jednak rozpatruje lekarz indywidualnie. WItam, odebralam dzis wyniki badan: TS ...

Tsh, hormony a tycie

... tarczycy biorę thyrozol 20 i trochę przytyłam czy mogę dalej tyć??i czy tyje się od hormonów??Proszę o pilną odpowiedz.Dziękuje Tyje się z powodu niedoczynności tarczycy. Może Pani jeszcze przybrać na wadze, ale lekarz endokrynolog powinien rozważyć ...

Podwyższone FT3

... tarczycy( rak brodawkowaty w rodzinie ) Podaje wyniki : TSH III GENERACJA 1,974 ulU/ml ( norma 0,350 - 5,500 ) FT4 13,3 pmol/l ( norma 11,5 - 23,2 ) FT3 6,7 PMOl/l ( norma 3,5 - 6,5 ) FT3 jest podwyższone WynikI usg tarczycy: płat prawy 15/20/46mm pł ...

Badanie płata z guza trzonu kości piszczelowej lewej

... tarczycy, jestem po strumektomii. Noga zaczęła mnie boleć najpierw w trakcie biegania ( biegałam sporo ), potem także w czasie chodzenia.Dlatego poszłam do lekarza. Poza tym z badań krwi - ostatnio TSH, ft3 i ft4 dobre - wg lekarza internisty. CRP 0, ...

Badania tarczycowe i owalna struktura w tarczycy

... tarczycowe moje wyniki to: TSH 0,05 ( 0,3 - 5,7 ) FT3 10,1 ( 3,0 - 6,8 ) FT4 32,52 ( 9,0 - 24,0 ) anty - TPO 11,7 ( 0,0 - 34,0 ) Opis USG tarczycy: Objętość prawego płata tarczycy: 3,7 ml Objętość lewego płata tarczycy: 20,4 ml Objętość cieśni tarczy ...

TSH po usunięciu tarczycy

... tarczycy.Wynik badania histopatologicznego - struma nodosa.Przed zabiegiem wynik tsh był prawidłowy,w tej chwili wynosi 39,35.Martwię się ,bo czekam na wizytę u endokrynologa.Od zabiegu biorę Euthyrox 50gr 1x dziennie Takie TSH to objawy niedoboru ho ...

Niedoczynność tarczycy a ciąża

... tarczycy tsh mam w miarę w normie 2,30 objawy niektóre już ustąpiły,lecz leczenie będzie do końca życia czy będe mogła zajść w ciążę czy będzie to jakieś utrudnienie przez niedoczynność a może bezpłodność??????bardzo proszę o odpowiedz.Dziękuje. Jeśl ...

Wyniki TSH

... tarczycy, a w chwili obecnej są znamiona niedoczynności jako skutek stosowania leku tyreostatycznego ( blokującego wydzielanie hormonów tarczycy ) Metizolu. Proszę nie odstawiać leków, zażywać zgodnie z zaleceniami lekarskim i najlepiej skonsultować ...

Bóle przy leczonej niedoczynność tarczycy

Dzień dobry mam pytanie doktorze otóż mam już ustawione hormony przynajmniej tak mi powiedział mój endokrynolog TSH 3 gen. 2,380 FT4 1,62 ng/dl {0.93 - 1,70} anty - TPO*600,0 IU/ml {*34,00} to chyba dobre wyniki??kiedy będzie widoczna jakaś poprawa c ...