TSH po operacji tarczycy

Leczenie operacyjne guzów tarczycy

... TSH jest mniejsza niż 20%, a opis badania histopatologicznego nie wskazuje inaczej. Zakres operacji na układzie chłonnym Operacja centralnych węzłów chłonnych szyi Każda operacja tarczycy z powodu raka powinna obejmować węzły centralne szyi czyli prz ...

Nadczynność tarczycy a operacja

... TSH mam ponizej normy 0,01. Zwracam sie o pomoc, gdyz nie wiem czy kontynuowac leczenie metizolem czy poddac sie zabiegowi operacyjnemu, ktorego sie obawiam. Bylabym wdzieczna rowniez za informacje dotczace innych metod leczenia poza metoda operacyjn ...

Guz tarczycy - normoechogeniczna zmiana ogniskowa

... TSH i fT4 ). Dobrze by było wykonać biopsję tego guzka. Czy należy operować czy leczyć farmakologicznie o tym zadecyduje endokrynolog. Witam. Czy ktoś z Państwa po operacji miał powikłania typu : Niedowład nerwu krtaniowego wstecznego? Prosze o odpow ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Nadczynność tarczycy

... TSH wyszly podwyzszone podaje badanie z 22,10.2008 TSH - 6.24 Free t4 - 14.00 w styczniu TSH - 4.47 FREE T 4 - 13.1 T 3 - 5.1 Mam pytanie czy to jest powrot do nadczynnosci tarczycy ,czy moge wziac drugi raz jod - 131 czy czeka mnie operacja. Bardzo ...

Czy operacja tarczycy jest bardzo trudna i niebezpieczna?

... TSH i inne potrzebne wyniki, ponieważ jak wspomniałam wcześniej Tate trudno jest przekonać do badań metodą tradycyjną on ma lęk przed pobieraniem krwi. Będę serdecznie wdzięczna za odpowiedź. Jak wygląda operacja i czy jest niebezpieczna dla życia pa ...

Guz lewego płata tarczycy

... TSH i fT4. Pacjent musi mieć prawidłowe wyniki tych hormonów, aby operacja przeprowadzona była bezpiecznie. Pozdrawiam. ...

Guzki tarczycy i inne zmiany

... TSH, FT3 i FT4 i od lat wszystko jest w porzadku. Scyntygrafia, ktora robilam 12 lat temu wykazala guzek chlodny. Od tamtej pory guzkow przybywa i rosna. W czwartek ide do szpitala, a w piatek mam operacje w szpitalu na Szaserow. Dr., ktora wykonywal ...

Opuchlizna po operacji tarczycy

... TSH itd... czy wczesniej. Przyjmuje rowniez wapno - 2 X dziennie - czy jest jakis wyznaczony czas przyjmowania tego sumplementu, jesli tak to jaki? Z gory dziekuje za odpowiedz. Opuchlizna może się jeszcze utrzymywać, ale powoli powinna ustępować. El ...

TSH, fT3 i fT4 po operacji tarczycy

... TSH - 5.669, FT3 - 2.5, FT4 - 0.91. Narazie nie przyjmuje zadnych lekow. Za miesiac chce powtorzyc badania i isc do endokrynologa, aby mial porownanie. Czuje sie dobrze, mam tylko nie duze uderzenia goraca - zwlaszcza rano i troszke szybciej sie mecz ...

Guzki koloidowe tarczycy należy operować?

... TSH 3 - 0, 371. Czy należy poddać się operacji, ewentualnie jakie leki należy stosować? Oczywiście decyzja co do zabiegu powinna być podjęta przez endokrynologa. Takiej decyzji nie podejmuje chirurg. Z opisanych przez Panią wyników może endokrynolog ...

Guzy tarczycy i węzły wrzecionowate po obu stronach szyi

... TSH mam w normie. Bardzo proszę o wyjaśnienie co ten wynik oznacza czy to coś groźnego i czy potrzebna będzie operacja, gdyż na wizytę do endokrynologa jestem zapisana dopiero na koniec czerwca i denerwuję się tą niepewnością. Radziłbym się jednak wc ...

Leki, brak siły i ból po operacji tarczycy

... TSH to 2 ( skala od 0,4 do 4 ). Biorę raz dziennie Letrox 100. Mam kilka pytań: 1. Czy po tabletkach letrox 100, w związku z tym, że są to hormony jest prawdopodobne, że będę po nich przybierać na wadze? 2. Pomimo dobrych wyników nie czuję się w pełn ...

Duże wole guzowate, operacja czy leczenie farmakologiczne?

... TSH 1.5 Wyniki dotyczą osoby 80 - letniej. Decyzję w sprawie czy taki stan tarczycy leczyć zachowawczo ( farmakologicznie ) czy operacyjnie powinien podjąć endokrynolog. O postępowaniu w zakresie chorób tarczycy nie decyduje chirurg. Z uwagi na stan ...

Niski poziom TSH po operacji tarczycy

... tsh. 3 miesiące po operacji miałam poziom 2,9 - ( przy utracie masy ciała 12 kg ) 6 miesiecy później spadło mi na 0,044( przy utracie masy ciała 16 kg ). Nadmieniam, iż radykalnie zmieniłam sposób żywienia. Nie stosowałam żadnych preparatów odchudzaj ...

Poddać się operacji tarczycy? a planowana ciąża

... TSH, FT3, FT4 mam idealne ?? No i raczej nowotwór złosliwy to nie jest, choć w ciągu 8 miesięcy zmiana powiększyła się o jakieś 5 mm i pojawiła się kolejna w prawym płacie ( j.w. ) Proszę o odpowiedź. I z góry dziękuję. Po operacji będzie mogła Pani ...

Nadczynność czy niedoczynśoć? po operacji usunięcia tarczycy

... TSH 0.239 uiu/ml WAPŃ 8.89 mg/dl Wynik TSH jest zbyt niski, wskazuje na nadczynność. Radzę wykonać usg tarczycy. Nie wiem jak rozległy był zakres operacji tarczycy, ale jeśli przyjmuje Pani tyroksynę, to może trzeba zmienić jej dawkowanie. Dlatego ra ...

Szanse na udaną operację usunięcia tarczycy przy schorzeniach

... TSH i na tej podstawie była leczona ). Cztery lata temu nieoczekiwanie miała atak Nazwę go sercowo - żołądkowym, zaczęło się skurczem żołądka potem kołatanie serca i trwało to ok. 3h.Potem te ataki następowały coraz częściej... Za moją namową mama wy ...

Jakie badania po całkowitym wycięciu tarczycy?

... TSH po miesiącu od operacji i po 3 miesiącach USG. Dalsze kontrole w zależności od wyników tych badań. O wszystkim decyduje endokrynolog. TSH miesiac od operacji, czy miesiac od rozpoczecia przyjmowania hormonu tarczycy? jak bylam w szpitalu, wszyscy ...

Czy wyciąć guza tarczycy?

... tsh obecnie w normie 3,4 , biore euthyroxn25 , 1 tabletka dziennie, dziekuje Oczywiście o operacji tarczycy decyduje endokrynolog a nie chirurg. Z mojej punktu widzenia strony wystarczy leczenie zachowawcze bez potrzeby operacji. Witam proszę o objaś ...

Czy sposób leczenia nadczynności tarczycy jest prawidłowy?

... TSH był strasznie niski, gdy juz doszedl do normy moj endokrynolog zmiejszył dawke na pół tabletki i dostałam skierowanie na operacje tarczycy a w opisie jest:tarczyca powiekszona pp - v - 8.0cm^3 Liczne obszary torbielowatesr. do 0.7cm Cie. - 0.4cm ...

Guzki gorące w tarczycy

... TSH,FT3,FT4 i scyntygrafii? Czy o tym decyduje lekarz i nie potrzebna w tym przypadku jest biopsja, ktora moze okazac sie niebezpecznym badaniem w tym przypadku? Moja 18 - letnia corka ma we wtorek operacje usuniecia 2 goracych guzkow na tarczycy. Mi ...

Skąpe nieliczne tyreocyty bez cech atypatii leżące w rozproszeniu

... TSH to 10,47 TSH jest podwyższone co świadczy o niedoczynności tarczycy zapewne na podłożu stanu zapalnego gruczołu tarczowego. Zmiana nie wymaga leczenia operacyjnego. Leczeniem powinien zająć się endokrynolog. Zapewne włączy leki przeciwzapalne ora ...