TSH wynik

Co bedzie gdy poddam sie operacji wyciecia calkowitego tarczycy??

... TSH trzecia generacja 1,16 FT3 - 4,28 FT4 - 1,23 po wizycie u lekarza endokryloga dowiedzialam sie ze musze miec wycieta calkowicie tarczyce.. boje sie i niewiem co robic?? czy istnieje zagrozenie zycia? czy te wyniki sa bardzo zle? czy istnieje mozl ...

Guz lewego płata tarczycy

... TSH i fT4. Pacjent musi mieć prawidłowe wyniki tych hormonów, aby operacja przeprowadzona była bezpiecznie. Pozdrawiam. ...

Interpretacja wyniku USG tarczycy

... tsh - 1,58. lekarz prowadzacy powiedzial, ze nic sie nie dzieje. zastanawiam sie czy moje dolegliwosci ( skaczace cisnienie, podskoki serca, szumy uszne, bole glowy ,wypadajace wlosy, meczace zaparcia, dlugie i obfite miesiaczki, suchosc skory,dodam ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Norma wyniku Tg po usunięciu tarczycy

... tsh 0.207. Czy wynik Tg jest wporzadku? W surowicy zdrowych osób wykrywa się Tg w stężeniu 2 - 70 ng/ml. Pani jest po zabiegu usunięcia tarczycy dlatego ten wynik ( bardzo niski ) jest dla Pani prawidłowy - świadczy o doszczętniej zabiegu. Witam Tu A ...

Niski poziom tyreoglobuliny i TSH po resekcji tarczycy z powodu raka

... TSH 0,006 ( strzałka w dół ). Czy mój wynik jest prawidłowy? Panie Doktorze na wizytę do lekarz muszę czekać do końca czerwca, martwię się czy jest dobrze. Niski poziom tyreoglobuliny w Pani przypadku jest dobrym objawem świadczącym o doszczętności z ...

TSH jest w normie a płaty tarczycy powiększone?

... TSH 2,7 Mam pytanie, czy moje wyniki są źle i dlaczego TSH jest w normie a płaty mam powiększone,czy to ma jakieś znaczenie??? Prawidłowe normy wymiarów tarczycy wynoszą: płat: długość - 50 - 60 mm, szerokość - 20 - 25, grubość 15 - 20 cieśń: długość ...

Gruczoł tarczowy o jednorodnej, normoechogenicznej strukturze

... TSH3( to chyba homnon tarczycy ) 2,786 uIU/ml mam 15 lat - wyniki są prawidłowe? Wyniki są prawidłowe. Oczywiście należy je jeszcze skonsultować z lekarzem prowadzącym. dziękuje bardzo za pomoc... pozdrawiam Witam. Mój synek ma 1,5 roku i jego wynik ...

Podwyższony poziom anty-TPO i anty-TG

... TSH mam 20.71, fT4 11.5pmol ( norma 11.96 - 21.87 ), fT3 4.87 pmol ( 3.95 - 6.8 ). Dostałam też od endo skierowanie na przeciwciała i usg tarczycy. Oto wyniki: antyTPO 67.08 ( 0 - 34 ), antyTG 645.9 ( 0 - 115 ). Natomiast z usg tarczycy mam taki opis ...

Powiększona tarczyca mimo dobrego wyniku TSH (2,88 czyli norma)

... tsh mam w normie,bardzo meczy mnie kaszel i chrypka,czy to wymaga leczenia? Wszystko zależy jak bardzo jest powiększona tarczyca. Jeśli jest dużych rozmiarów, uciska na tchawicę może wymagać leczenia operacyjnego. O wszystkim jednak musi zadecydować ...

Duże wole guzowate, operacja czy leczenie farmakologiczne?

... TSH 1.5 Wyniki dotyczą osoby 80 - letniej. Decyzję w sprawie czy taki stan tarczycy leczyć zachowawczo ( farmakologicznie ) czy operacyjnie powinien podjąć endokrynolog. O postępowaniu w zakresie chorób tarczycy nie decyduje chirurg. Z uwagi na stan ...

BAC tarczycy i głównie treść białkowo-krwista

... TSH mam w normie, usg wykazało guzki o wielkości 18x10x13 mm i 15x13x10 mm. Termin wizyty lekarskiej mam w październiku. Nie wiem czy powinnam się martwić, czy cierpliwie czekać? Proszę o interpretację Wynik badania bioptycznego świadczy, że są to gu ...

Podwyższone FT3

... TSH III GENERACJA 1,974 ulU/ml ( norma 0,350 - 5,500 ) FT4 13,3 pmol/l ( norma 11,5 - 23,2 ) FT3 6,7 PMOl/l ( norma 3,5 - 6,5 ) FT3 jest podwyższone WynikI usg tarczycy: płat prawy 15/20/46mm płat lewy 11/22/56 mm cieśń 3,2 mm tarczyca bez ewidentnyc ...

Nadczynność czy niedoczynśoć? po operacji usunięcia tarczycy

... TSH 0.239 uiu/ml WAPŃ 8.89 mg/dl Wynik TSH jest zbyt niski, wskazuje na nadczynność. Radzę wykonać usg tarczycy. Nie wiem jak rozległy był zakres operacji tarczycy, ale jeśli przyjmuje Pani tyroksynę, to może trzeba zmienić jej dawkowanie. Dlatego ra ...

Marskość wątroby a wynik APAT i ALAT

... TSH w surowicy krwi oraz wrzody na XII - cy. Wymioty ustąpiły i brat powoli zaczął dochodzić do siebie. Po 10 dniach wyszedł do domu. W wypisie ze szpitala są wypisane szczegółowe badania i tak np. : - mocznik : 73.1 mg/dl - bilirubina całkowita : 0. ...

Pojedynczy guz tarczycy

... tsh, ft3,ft4 mam prawidłowe. Czy guza powinnam usunąć, czy obserwować. O tym musi zadecydować endokrynolog. Nie decyduje o tym chirurg. U młodych osób ( poniżej 20 r.ż. ) wskazaniem bezwzględnym do zabiegu jest guz o średnicy 4 cm. Proszę wyniki skon ...

Niskie tsh i podwyższony cholesterol

... TSH 0,176,colesterol całkowity 198,cholesterol - HDL 69:oraz wyniki USG tarczycy:płat lewy23/65mm,grubość miątszu do 19,płat lewy 29/59mm,grubość 21,cieśni do 5mm.tarczyca w całości niejednorodna,z licznymi izoechogenicznymi zmianami ogniskowymi z ko ...

Wynik LYM i TSH pod kątem tarczycy

... TSH pokazało wynik 1,4933. Glukoza 97. Ponadto zaniepokoił mnie wynik LYM = H 52,7. Bardzo proszę powiedzieć mi czy wyniki, które pozwoliłam sobie przedstawić są prawidłowe czy tez nie. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. Kasia Wyniki są prawidł ...

Guz tarczycy a problemy z zajściem w ciążę

... TSH - 1,77 ( 09.2009 ) - 3 tyg. po poronieniu TSH 3 gen. - 2,89 ( 11.2009 ) FT4 - 1,58 Czy wyniki mogą mieć związek z tym,że mam problemy z zajściem w ciążę? a gdy w końcu mi się udało ciążą obumarła w 10 tyg. czy niższy poziom TSH z wrzesnia mógł by ...

Guzki tarczycy

... TSH.Są przeciwciała Hashimoto. Nie biorę żadnych lekow, TSH 1,60 i w tych okolicach.Ostatnio USG wykazało obecność hypoechogenicznych guzków. Największy bogato unaczyniony 6x3 poddano biopsji. Wynik:: widoczne w rozmazie zaaspirowanej treści koloidow ...

Podwyższone TSH

... TSH. Oto wynik TSH 4,67 mlU/l normy 0,27 - 4,20 metoda ECLIA E170. Wychodzi,że wynik podwyższony! Co to oznacza. Lekarz dał skierowanie do endokrynologa. Proszę o interpretację wyniku ! Wynik jest tylko w niewielkim stopniu podwyższony, raczej nie ma ...

Wyniki TSH

... TSH ponieważ odebrałam dzisiaj kolejne wyniki badań i bardzo się zdziwiłam. Zacznę od początku.... Moje pierwsze wyniki z 7.11.2009 to: TSH - 0,05 ( 0,3 - 5,7 ) FT3 - 10,1 ( 3,0 - 6,8 ) FT4 - 32,52 ( 9,0 - 24,0 ) Drugie robione 3.12.2009: TSH - 0,05 ...

TSH, fT3 i fT4 po usunięciu tarczycy

... TSH - 3,649 FT 4 - 1,28 FT 3 - 3,57 Czy to są dobre wyniki i czy powinnam brać jakieś leki? Obecnie badania jeszcze są w normie, ale to wczesny okres pooperacyjny. Do miesiąca mogą w krążeniu krwi utrzymywać sie hormony stare ( jeszcze z produkcji ja ...

Wole tarczycy

... TSH - 0,08, norma 0,47 - 5,01 ulU/ml. Czy to coś poważnego ??? Pozostałe wyniki latolatoryjne mieszczą się w normie. Przy pierwszej wizycie u specjalisty lekarz nic nie stwierdził. Jedynie zlecił badanie USG jako *profilaktyka* Bardzo proszę o w miar ...