Wynik alt

Podwyższone wyniki GGTP, ASPAT i ALAT

... Wyniki są dużo podwyższone: ALT - 140, AST - 168 , GGTP - 766, bilirubina - 1,2, a dodatkowo wynik + Helicobacter pylori. Proszę pomóc co oznaczają tak złe wyniki? Co ma mąż zrobić? Jak to się leczy? Badanie aktywności enzymów wątrobowych i bilirubin ...

Podwyższony GGTP i ALAT - gdzie leczyć?

... wyników badań żony ( 25 lat ), zaznaczam, że są to wyniki po drugim badaniu i są prawie identyczne INR - 1,10 , GGTP - 148 , ASL - 36 , ALT - 64. Proszę nam powiedzieć do jakiej specjalności lekarza żona powinna się zgłosić i co mogą oznaczać te wyni ...

Mammografia a rozwój raka sutka

... wyniknąć z tego upadku, zlecił jednak wykonanie mammografii. Czy w tym wypadku wykonanie mammografii jest uzasadnione? Czy jej wykonanie ( promieniowanie ) nie przyniesie negatywnych skutków w razie odpukać wykrycia raka? Czy istnieją jakieś alternat ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Opuchnięte jądro

... wyniku operacji doszło do obrzęku tkanek okolicy kanału pachwinowego, który uległ zacieśnieniu i przez to nie ma prawidłowego odpływu krwi z jądra. Na jądro zrobić okład z Altacetu, jądro umiejscowić powyżej poziomu ciała ( podłożyć ręcznik pod worek ...

Wyniki badań HBs Ag ALT GGTP

... wyników krwi HBs Ag 0,01 ujemny ALT 62 GGTP 69 Dziękuję i pozdrawiam ALAT i ASPAT podwyższony, co do HBsAg to czy był Pan szczepiony przeciw WZW B? Nie Niektóre laboratoria oznaczają HBs ilościowo. W takim przypadku zawsze podawana jest wartość grani ...

Co oznacza wynik: ALT42 i GGTP78?

... wyników badań,nie podpisał mi zdolności do pracy. Wyniki ogólne moczu i krwi były bardzo dobre,od normy odbiega ALT42 i GGTP78.Mam teraz zrobić próby wątrobowe.Co te wyniki dla mnie oznaczają?Mam 40 lat. Dziękuję za odpowiedż. W obecnych czasach już ...

Podwyższone próby wątrobowe

... wyniki o połowę a następnie szybują w góre aktualnie mam ALT 136,AST 64,Bilurbina 1.11, GGTP 144 to ostatnie raczej utrzymuje sie na stałym poziomie,dodam jeszcze że mam nieznacznie podniesiony cholesterol około 230 choć czasem skacze do 260.Byłem w ...

Podwyższone AST 49 i ALT 53

... wynik ALT 105 U/L AST 70U/L .Czekam na wizytę. Przy wynikach z biochemii norma AST jest 10 - 31 a ALT to10 - 36,mi wyszło inaczej AST33 natomiast ALT 46.Co to oznacza i czy mam się niepokoić?Czekam na badanie USG jamy brzusznej...mam 33 lat. Chciałam ...

Podwyższone wyniki badań krwi - cholesterol, ALT, AST i GGTP

... wynikami,chciałabym prosić o interpretację Cholesterol całkowity 309.4 mg/dl Aminotransferazy ALT 81.9 U/I Aminotransferazy AST 152.9 U/I GGTP 223.4 U/I Czy występują jakieś dolegliwości? Z jakiegoś powodu badania te musiały być wykonane. Podwyższone ...

Stłuszczona wątroba po cholecystektomii laparoskopowej

... wyniku ALT( 76 ) dostałam skierowanie na kontrolne usg. Opis jest nastepujacy: Wątroba niepowiekszona, hyperechogeniczna, z cechami nierownomiernego stłuszczenia. Wokół loży po usunietym pęcherzyku nieregularny, hypodensyjny obszar odpowiadajacy praw ...

Podwyższone ALT/GPT 65

... wyniki krwi. Generalnie na podstawie powyższych danych nie można nic więcej powiedzieć. ...

Laesio hepatis diffusa min. gr.

... wyników badań laboratoryjnych: ASPAT, ALAT, FA, GGTP, bilirubina, układ krzepnięcia Robiłem badania okresowe. Wszystkie są w normie, tylko trójglicerydy, cholesterol całkowity i właśnie ALT jest podniesione. bilirubina jest nieobecna ALT norma max 50 ...

Bilirubina całkowita podwyższona a AST i ALT w normie

... wynik 36,3 dla normy 3,0 - 22,0 ). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 ( dla tej samej normy ). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 ( dla normy 17 - 59 ), a ALT 35 ( dla normy 21 - 72 ). Narzeczony ma 21 lat i jest ...

Podwyższone ALT to problem z wątrobą czy woreczkiem?

... wyniki : - bilirubina całkowita 7,3umol/l przy normie laboratoryjnej 3,4 - 17,0 - AST 27,26IU/L przy normie l - ,0 - 31,0 - ALT 38,01 IU/L przy normie l. 0 - 31,0 - cholesterol calkowity 4,51 przy normie 5,2 ( wartości pożądne )i 5,2 - 6,21 watrosci ...

Wskaźnik de Ritisa

... wyniki do analizy: - AST 17 - ALT 20 - GGT 17 - ALP 46 - bialko 72,9 współczynnik de Ritisa ( AST/ALT ) wynosi 0,85 , czy jest czym się martwić? Wskaźnika de Ritisa nie wylicza się w warunkach prawidłowych ( gdy aktywność AspAT i AlAT mieści się w no ...

Podwyższona bilirubina całkowita a antykoncepcja hormonalna

... wyniki prób wątrobowych. AST 21 U/l ALT 12 U/l Bilirubina całkowita 26,70 µmol/l ( norma do 20,50µmol/l ) martwi mnie poziom bilirubiny, półtora roku temu wynosił on 12µmol/l . Czy powinnam się martwić? może to być spowo ...

Podwyższone ALT, AST, GGTP, czy to żółtaczka?

... wyniki : bilirubina 1,19 ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? To nie żółtaczka ( nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny ), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wąt ...

Wyniki prób wątrobowych ALT/AST a alkohol

... wyniki prób wątrobowych: ALT 87 / AST 37 / GGTP 93. Dwa lata temu USG wykazało objawy stłuszczenia wątroby. 3 dni przed badaniem spożyłem dużą dawkę alkoholu ( ok. 1 litra wódki ). Alkohol mógł zafałszować wyniki. Najlepiej powtórzyć badanie. Ile nal ...

Neutrofile

... wyniki mojego meza( 26lat )ma podwyzszonelimfocyty 48.8%norma 19 - 44% obnizone neutrofile segmentowe - 37 %norma 41 - 71% cholesterol 207 norma do190 alt 52 norma do38 po za tym wszystko w normie prosze bardzo o interpretacje poniewaz jestesmy za gr ...

Zaleganie mas kałowych u dziecka

... wyniki badań ALT 44,AST 38,TSH2,133.? )nie wiem gdzie się z nią udac jak jej pomóc.Dziecko jest opóźnione w rozwoju nie mówi i jest spory problem by ją zaciągnąc do lekarza.Więc proszę o pomoc gdzie muszę się zgłosic i czy faktycznie wyniki badań nie ...

Poziom bilirubiny całkowitej przekroczony ponad czterokrotnie

... wyniki badań laboratoryjnych krwi. Oto one: AST 18,8 U/l ALT 12,6 U/l Bilirubina całkowita 72,7 mikromol/l Fosfataza zasadowa 31,4 U/l GGTP 21,1 U/l Wyników nie konsultowałem do tej pory z żadnym lekarzem, jednak zauważyłem czterokrotnie przekroczony ...

Zmiany nowotworowe trzustki z przerzutami

... wyniki morfologii krwi w normie, a z kolei wyniki dalszych badań nezadowalające. Lekarz prowadzący zalecił odstawienie chemi ( że nic nie da ). Stąd piszę do Pana i zapytuję - czy są jakieś jeszcze inne alternatywne sposoby leczenia w obecjej sytuacj ...

Nieregularna bilirubina

... wyniki badania wątroby z cechami stłuszczenia bez zmian ogniskowych.badania rok 2008: Bilirubina całkowita - 3,70 mg/dl , AST - 41,00 u/l , ALT - 73,00 u/l . Badania 2009 Bilirubina całkowita - 1,19 mg/dl , AST - 19,00 u/l , ALT - 46,00 u/l . Badania ...

Bardzo wysoki ALT i AST i bóle wątroby

... wynikiem komplikacjio po pierwszej operacji. Jestem już 7 mies. po drugiej operacji. Nadal odczuwam ból w okolicy wątroby. Stosuję ścisłą dietę, nie piję alkoholu, zażywam leki na wątrobę a pomimo tego wyniki moich badań są złe. ALT 407, AST 244, OB ...

Proszę o interpretacje wyników badań. Mam 44 lata .

... wyników badan krwi. Mam 44 lata . ALT - 79 KREATYNINA - 38,1 PRZESĄCZANIE KŁĘBUSZKOWE - 169,23 ml/min 1,7 OB - 25 MOCZNIK - 2,4 W MOCZU LICZNE MOCZANY. Reszta wyników badań w normie , dodam , że bardzo bolą mnie nerki , ale moja pani doktor twierdzi ...

Długotrwały ból pod żebrami i podwyższony ALT oraz AST

... Wyniki w jak najlepszym porządku.Więc zrobiłem dodatkowo badania krwi.Po odbiorze wyników ,okazało się że mam zawyżony ALT - 82,AST - 39,BILIRUBIN1,8 stwierdził to lekarz pierwszego kontaktu i przepisał mi leki takie jak:Nolpaza jest to lek do leczen ...

Ból nerek zwłaszcza nocą

... wyników badań poniżej , bardzo proszę o ich interpretację , czy słusznie mam obawy ? ALT - 79 KREATYNINA - 38,1 PRZESĄCZANIE KŁĘBUSZKOWE - 169,23 ml/min 1,7 OB - 25 MOCZNIK - 2,4 W MOCZU LICZNE MOCZANY. Reszta wyników w normie. Serdecznie dziękuję , ...