Wynik TSH

Charakterystyka kliniczna raka tarczycy

... wyniku nadmiernej stymulacji przez TSH może ulec złośliwej transformacji nowotworowej. Poza najczęściej występującym gruczolakiem pęcherzykowym wyróżnia się również inne postacie łagodnych nowotworów takich jak: gruczolak zarodkowy, płodowy i gruczol ...

Guz tarczycy - normoechogeniczna zmiana ogniskowa

... wyników badań hormonów tarczycy we krwi ( TSH i fT4 ). Dobrze by było wykonać biopsję tego guzka. Czy należy operować czy leczyć farmakologicznie o tym zadecyduje endokrynolog. Witam. Czy ktoś z Państwa po operacji miał powikłania typu : Niedowład ne ...

Guzek na szyi

... wyniki TSH mam gorsze. Popros o skierowanie na TSH i morfologie. Oczywiscie sa tez inne, gorsze mozliwosci, ale tym sie teraz nie martw. Ja to miałem i mam dalej tylko po lewej stronie... tzn mam bo juz wtory ide na operacje a one sie dalej pojawiaja ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Normy TSH

... wynik tsh 0,946. proszę napiszcie mi czy on jest dobry czy zły. pozdrawiam Kasia wynik masz dobry popatrz na normy od 0,4 do 4,0 ma wiekszosc laboratorium a Twoj dochodzi do1,0 Kasia wynik masz dobry popatrz na normy od 0,4 do 4,0 ma wiekszosc labora ...

Guzek w lewym placie tarczycy

... wyniki TSH w normie, OB=10, A dzisiaj bylam na usg Tarczycy.............i jak sie okazalo.....nie ma tam nic...zadnego guzka!!! Przez caly weekend wymyslalm najgorsze scenariusze...........nastepnym razem chyba najpierw poszekam na wyniki pozniej zac ...

Nodulus follicularis glandulae thyreoideae, operacja w ciąży

... wynikow nodulus follicularis glandulae thyreoideae - ten wynik odnosnie plata nodulus colloides glandulae thyreoideae - odnosnie cieśni Wynik USG pokazal duzego 6 cm guza w guzie( tak opisal to radiolog ) Obecne TSH 0,07 , FT4 16,7, przy czym jestem ...

Po usunięciu tarczycy z węzłami chłonnymi

... wynikiem strzałka skierowana w dół ) i TSH 0,49 ng/ml ( przed wynikiem strzałka skierowana w dół ) . Proszę o odpowiedź czy te wyniki są prwidłowe? 23.06.2009r. idę do Zgierza do szpitala. Dziękuje za Pana pomoc i bardzo serdecznie pozdrawiam. Proszę ...

Norma wyniku Tg po usunięciu tarczycy

... wyniku Tg przy leczeniu letroxem 150? Mój wynik to 0,2 tg a tsh 0.207. Czy wynik Tg jest wporzadku? W surowicy zdrowych osób wykrywa się Tg w stężeniu 2 - 70 ng/ml. Pani jest po zabiegu usunięcia tarczycy dlatego ten wynik ( bardzo niski ) jest dla P ...

Przeciwciała p/TPO

... wynik przeciwciała p/TPO 577( norma 0 - 9 ) TSH 0,51,( norma 0,34 - 3,5 ) co to oznacza? patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/147 ...

Niedoczynność tarczycy a tycie

... wynik tsh jest następujący:8,230 i podejrzewają u mnie niedoczynnośc tarczycy proszę mi powiedzieć czy jak zacznę brać leki hormonalne to będe od nich tyć czy one nie mają wpływu na wagę proszę o pilną odpowiedź.Dziękuje Tak, w przypadku prawidłowego ...

Nieregularne ogniska hypoechogenne o nieostrych zarysach w tarczycy

... wyniki TSH, fT3 i fT4 są prawidłowe. Nigdy nie miałam robionych przeciwciał. Treść wczorajszego badania USG: *Gruczoł tarczowy dwupłatowy położony w obrębie szyi, niepowiększony, raczej mały. Cieśń nieposzerzona. Miąższ gruczołu niejednorodny, z rozs ...

Leczenie rozlanego, przewlekłego zapalenia żołądka i przełyku

... wynik bz,tomagrafia bz,wyniki badań krwi z TSH też w porządku a rano leci ze mnie fontanna cieczy i postępuje spadek wagi.Wygląda na to,że nic mi nie jest,ale boję się,że niedługo i mnie nie będzie.Co dalej robić? łykam IPP40 i ranigast,co jeszcze? ...

Nadczynność czy niedoczynśoć? po operacji usunięcia tarczycy

... Wynik TSH jest zbyt niski, wskazuje na nadczynność. Radzę wykonać usg tarczycy. Nie wiem jak rozległy był zakres operacji tarczycy, ale jeśli przyjmuje Pani tyroksynę, to może trzeba zmienić jej dawkowanie. Dlatego radzę skonsultować się z endokrynol ...

Objętość całkowita tarczycy ok 21,7ml

... wynikiem należy skonsultować się z endokryniologiem. Norma w zakresie objętości jest w bardzo niewielkim stopniu zwiększona. Można celem pogłebienia diagnostyki wykonać fT4, fT3 oraz TSH. Nieprawidłowe wartości mogą mieć wpływ na płodność. ...

Badania tarczycowe i owalna struktura w tarczycy

... wyniki to: TSH 0,05 ( 0,3 - 5,7 ) FT3 10,1 ( 3,0 - 6,8 ) FT4 32,52 ( 9,0 - 24,0 ) anty - TPO 11,7 ( 0,0 - 34,0 ) Opis USG tarczycy: Objętość prawego płata tarczycy: 3,7 ml Objętość lewego płata tarczycy: 20,4 ml Objętość cieśni tarczycy wynosi 1,1 ml ...

Anty tg po usunięciu tarczycy

... wyniku anty tg. Usuniecie tarczycy i wezłów chłonnych z powodu raka rok temu. TSH 0.009 n:0.27 - 4.20 Anty tg 22.51 n:0 - 115 Bardzo boję się nawrotu choroby. Serdecznie dziekuję Oczywiście wynik może zinterpretować najlepiej tylko endokrynolog. Po l ...

Obraz cytologiczny zmiany łagodnej tarczycy natury hiperplastycznej

... wyniki TSH, fT3 i fT4 też są *w normie*. W środkowej części prawego płata mam guzka 8 x 5 x 8 mm. Wynik biopsji: Pośród gęstego rozlanego koloidu rozproszone niewielkie zespoły normotypowego nabłonka tarczycowego ze słabo wydzielającymi się struktura ...

Zmiany ogniskowe w tarczycy o wysokim sygnale

... wynik badania, który bardzo mnie martwi i niepokoi. jeśli mogę dowiedzieć się, jaka może być jego interpretacja słowna, będę wdzięczna. nigdy nie leczyłam się na tarczycę, owszem miałam trochę kłopotów ze zdrowiem odnośnie zajścia w ciążę. poziom tsh ...

TSH, fT3 i fT4 po usunięciu tarczycy

... wyniki i czy powinnam brać jakieś leki? Obecnie badania jeszcze są w normie, ale to wczesny okres pooperacyjny. Do miesiąca mogą w krążeniu krwi utrzymywać sie hormony stare ( jeszcze z produkcji jak była cała tarczyca ). Zawsze nawet w przypadku czę ...

Wyniki TSH, ATPO, TGAB

... wynik TSH? Z góry dziękuję za odpowiedź. ATG - 301,6 ATPO - 304/1 TSH - 0,013 FT3 - 8,1 FT4 - 2,68 atpo 180,2 Moje A - TG to 1860 :( ...