Wynik USG tarczycy

Komórki żerne w bioptacie z tarczycy

Wynik USG tarczycy ukazał torbiel 3 mm w lewym płacie tarczycy ( lewy płat 13x13x43 ), oraz guzka - zmianę ogniskową dobrze ograniczona o wymiarach 7x4 mm - adenoma susp. w cieśni ( prawy płat 13x17x42 jednorodny ). Wynik biopsji: Guzek cieśni - poje ...

Podwyższony poziom anty-TPO a obniżony fT4

... wyników z USG tarczycy. TSH w normie 1,602 FT3 = 3,00 FT4 = 1,07 anty TPO = 138 norma max 35 anty TG = zapalenia tarczycy typu Hashimoto, > zapalenie tarczycy poporodowe > zapalenie tarczycy indukowane cytokinami > chorobę Basedowa > pierwotny obrzęk ...

USG tarczycy - gruczoł tarczowy dwupłatowy powiększony dolny

... wyniku badania USG raczy wygląda, że konieczna będzie operacja ( tym bardziej, że część wola jest zamostkowa oraz są liczne, nierówne strukturalnie guzki ). Jednak o zabiegu musi zadecydować oficjalnie endokrynolog. Witam. Jestem nowa. Przeczytałam w ...

$openx_rectangle_2 rectangle5

Czy operacja tarczycy jest bardzo trudna i niebezpieczna?

... wyników badania USG głowica: 7,5 MHz: USG z lipca 2008: Gruczoł tarczowy niesymetryczny, prawidłowo położony na szyi struktura miąższu niejednorodna, echogeniczność wzmożona prawy płat o wym. 33/45/56 mm lewy płat o wym. 22/19/39 mm grubość cieśni 10 ...

Guzek w lewym placie tarczycy

... wyniki TSH w normie, OB=10, A dzisiaj bylam na usg Tarczycy.............i jak sie okazalo.....nie ma tam nic...zadnego guzka!!! Przez caly weekend wymyslalm najgorsze scenariusze...........nastepnym razem chyba najpierw poszekam na wyniki pozniej zac ...

Zmiana lita w tarczycy, z kilku guzków hiperechogenicznych

Wynik mojego USG płat lewy - w okolicy dolnego bieguna zmiana TU o wym. 32x22 mm, lita, składajaca sie z kilku guzków hiperechogenicznych o śr. ok. 1 cm. Patologicznych struktur węzłowych nie uwidoczniono. Prawy płat bez zmian ogniskowych. Co do dals ...

Każdy guz tarczycy trzeba operować?

... wynik biopsji brzmi: dość obfity materiał polimorficznych tyreocytów w rozproszeniu i grupach, częściowo z cechami metaplazji oksyfilnej, makrofagi i nieco limfocytów, w tle śladowy koloid. Badanie USG stwierdza: prawy płat o wymiarach a - p 20 mm, p ...

Miąższ płata prawego tarczycy wybitnie hipo/eg

... wynik USG kikut płata prawego 12x9x14 mm. Kikut płata lewego 16x19x27 mmm, miąższ płata prawego wybitnie hipo/eg, z niewielką ilościa hiper/eg tkanki i pojedyncze zwapnienia. Mam prawą stronę szyi *ściagajaca* do ucha i do żuchwy. W wywiadzie 2 braci ...

Tarczyca wykazuje przebudowę guzkową z obcenością mnogich ognisk

... wyniki usg i to wszystko co napisane mnie przeraża ). Mam 35 lat. Wynik : prawy płat : 2,6 x 2,2 x 5,5 cm lewy płat : 2,2 x 2,0 x 4,9 cm Płat prawy w całości oraz środkowa i dolna część lewego płata wykazują przebudowę guzkową z obcenością mnogich og ...

Guzy tarczycy i węzły wrzecionowate po obu stronach szyi

... wynik z usg tarczycy, a brzmi on tak: tarczyca dwupłatowa, położona prawidłowo, powiększona ( prawy płat - 60 - 65 x 21 x 25mm, płat lewy - 52 x 19 x 15mm ). W części środkowej prawego płata powierzchowny lity guzek 12 x 7mm, w części środkowo - doln ...

W tarczycy obszar hypoechogenicznych odbić

... wyniki są w normie. Tak samo morfologia ( tylko minimalny spadek erytrocytów ). Czym więc może być to hypoechogeniczne odbicie na szyi? Pozdrawiam Najbardziej wiarygodna jest opinia lekarza, który usg wykonywał. To może być rzeczywiście węzeł chłonny ...

Operacja woreczka żółciowego a zwężęnie tchawicy

... Wynik USG tarczycy - płat prawy 28x24x67mm lewy23x21x64mm,cieśń do11mm.Na pograniczu płata prawego i cieśni litotorbielowa zmiana ogniskowa 17x13mm, w cieśni zmiana 9x6mm, na pograniczu płata lewego i cieśni zmiana 6x4mm.Czy to może być spowodowane u ...

Zmiany ogniskowe lite w tarczycy

... wyniku Usg tarczycy: cieśń do 7,2 mm - poszerzona, płat prawy 56x21x21mm - objętość 12,9 ml, płat lewy 61x19x17mm - objetość 10,3ml. Echo podstawowe w normie, echo struktura i unaczynienie miąższowe w normie. Węzły chłonne okołotarczycowe niepowiększ ...

Guz pęcherzykowy tarczycy

... wyniki: TSH - 1,830 /norma 0,400 FT4 [wynik 1.18, norma ( 0.8 - 1.9 )] FT3 [wynik 3.25, norma ( 1.8 - 4.2 )] wynik usg - guz na prawym płacie tarczycy 2,6 cm ,wynik biopsji - guz pęcherzykowy ,tyreocyty w układach pęcherzykowych. Czy to jest groźny g ...

Nieregularne ogniska hypoechogenne o nieostrych zarysach w tarczycy

... wyniki TSH, fT3 i fT4 są prawidłowe. Nigdy nie miałam robionych przeciwciał. Treść wczorajszego badania USG: *Gruczoł tarczowy dwupłatowy położony w obrębie szyi, niepowiększony, raczej mały. Cieśń nieposzerzona. Miąższ gruczołu niejednorodny, z rozs ...

Słabo izolowany guzek w tarczycy

... wynik USG może wymagać wykonania biopsji cienkoigłowych. Trzeba wynik skonsultować z endokrynologiem, który zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Może wystarczy tylko leczenie farmakologiczne. Guzki raczej nie budzą podejrzenia zmian typu nowot ...

USG tarczycy jest prawidłowy?

Wynik usg tarczycy mojej 17 - letniej córki przedstawia się następująco: Tarczyca położona typowo, o wym: cieś.3,4 mm, płat prawy: 12,5 x 15,6 x 44,5mm, płat lewy 12,7 x 12,3 x 45 mm. Miąższ tarczycy o echostrukturze gruczołowej, jednorodny, bez zmia ...

Liczne torbiele tarczycy

... Wynik usg nie jest najgorszy, ale więcej informacji udzieli Pani na ten temat endoklrynolog, który podejmie decyzję o dalszej diagnostyce. ...

Zwyrodnienie tarczycy typu wola wieloguzkowego

... wyniki USG na tkorym wykrytu u mnie 4 guzki na tarczyvy o wymiarach 20x17x58, 13x10x17, 30x11x13, 19x13x46 15.11.2009r odebralam wyniki badań biopsji które sa dla mnie nie do końca jesne... Oto one: ROZPOZNANIE CYTOLOGICZNE: Obraz cytologiczny aspira ...

Cechy zapalenia tarczycy wysokie anty-TPO

... wyniki: TSH 2,79, FT4 - 1,05, anty - TPO - 540,25 , anty TG - 4,21 USG tarczycy: Tarczyca: dwupłatowa w typowej lokalizacji o wymiarach płatów: Prawy płat: 22x15x50 V=8,5 ml Lewy płat 20x15x50 V= 7,8 ml Węzina: 4,5 mm Objętość gruczołu: 16,3 ml. W pr ...